Στους ρυθμούς του Preveza Jazz Festival από χθες η πόλη

Με την εμφάνιση του αυστριακού συγκροτήματος AVEC άνοιξε η αυλαία του διεθνούς Preveza Jazz Festival που γιορτάζει φέτος τα 20 του χρόνια και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την παρουσία του Νίκου Πορτοκάλογλου στη σκηνή .

Την εκδήλωση τίμησε η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Hermine Poppeller, η οποία στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης αλλά και στη συνεργασία μεταξύ των χωρών μέσα από ένα πετυχημένο μουσικό φεστιβάλ. Στη σπουδαία πορεία που έχει διαγράψει τα τελευταία είκοσι χρόνια το Preveza Jazz Festival αναφέρθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γούσης στο καλωσόρισμα που απηύθυνε. “Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία για όλους μας να απολαύσουμε στην Πρέβεζας ένα εξαίσιο μουσικό γεγονός” είπε και συνεχάρη τους διοργανωτές που καθιστούν την Πρέβεζα τόπο αναφοράς των σημαντικών ευρωπαϊκών jazz φεστιβάλ.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λεωνίδας Αργυρός καλωσόρισε την πρέσβη της Αυστρίας στην πόλη μας και αναφέρθηκε στην εξέλιξη του φεστιβάλ στο πέρασμα των ετών, τις σημαντικότερες στιγμές, τις διακρίσεις που έλαβε αλλά και τα σπουδαία ονόματα της διεθνούς και της ελληνικής τζαζ σκηνής που βρέθηκαν πόλη μας.

Ο Πρόεδρος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Preveza jazz festival Γιώργος Μήτσιος κήρυξε την έναρξη της μουσικής γιορτής και στη σκηνή ανέβηκε η ταλαντούχα τραγουδίστρια -τραγουδοποιός AVEC που με το συγκρότημα της μάγεψε το κοινό και καταχειροκροτήθηκε για τη φρεσκάδα, την ευαισθησία και την από καρδιάς ερμηνεία της. Στην έναρξη του Φεστιβάλ παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Σήμερα στη σκηνή του Preveza Jazz Festival στην Πλ. Ανδρούτσου και ώρα 9μ.μ θα ανέβει η Φιλαρμονική Πρέβεζας “Ορφεύς”. Στη συνέχεια την σκυτάλη θα πάρουν τα Κροταλάρτα, το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας ( τζαζ σχήμα) και τα νεανικά σχήματα Noizy Few (τζαζ-μπλουζ) και Fridays (ελληνικό έντεχνο).

πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites