Πρεβεζα: Μαθητές και Δήμος εδωσαν “ζωη” στην παλια χωματερή της Νικόπολης

Μια ξεχωριστή δράση δενδροφύτευσης με ιδιαίτερο συμβολισμό πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Πρέβεζας δίνοντας “ζωή” σε μια παλιά χωματερή που για χρόνια υποβάθμιζε το τοπίο και το περιβάλλον μια “ανάσα” από το Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “75UN – 75 Trees UNAI SDG7”.


Μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 2ο, 3ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο, το ΚΔΑΠ-Μεα Πρέβεζας “Όνειρο Ζωής ” και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ( (ΕΕΕΕΚ) Πρέβεζας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και συμμετείχαν ενεργά στη φύτευση των 105 δέντρων.


Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ευχαρίστησε θερμά τον προϊστάμενο Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Μότσιο , τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων, τους συνεργάτες του αλλά και το προσωπικό του Δήμου που προετοίμασε και υλοποίησε την όλη διαδικασία καθώς και το ΚΤΕΛ Πρέβεζας για την μεταφορά των μαθητών.


Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας κ .Λεωνίδας Αργυρός, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κωσταντίνος Ακρίβης, ο πρόεδρος της Τ.Κ Νικόπολης κ.Θύμιος Πάσχος. Η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου κα .Γιώτα Γεωργάκου και η επιστημονική συνεργάτιδα του κα. Σέβη Κονταξή μοίρασαν στα παιδιά καπέλα, γάντια και νερά ενώ επιμελήθηκαν και τις λεπτομέρειες της δράσης που υλοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Πρέβεζας με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) UNAI Hub SDG7 του ΕΚΠΑ και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο.


Η δράση αφιερωμένη στην 75η επέτειο του ΟΗΕ περιλαμβάνει τη φύτευση και τη συντήρηση 75 (ή και περισσότερων)δένδρων με βασικό στόχο τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.


Τα δένδρα που φυτεύτηκαν είναι 25 Δρυς Αριά, 30 Φράξοι ή μελιά/μελιός, 20 Φτελιά, 10 Αλμυρίκια, 30 Κυπαρίσσια ορθόκλαδα – πλαγιόκλαδα.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Γιώργος Μότσιος τόνισε πως πρόκειται για μια δράση αξιέπαινη, αξιόλογη και σημαντική και έδωσε συγχαρητήρια στους εμπνευστές και σε αυτούς τους οποίους την υλοποιούν, ιδιαίτερα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που με την συμμετοχή τους θέτουν βάσεις στα παιδιά για περιβαλλοντική συνείδηση, για περιβαλλοντικές ευαισθησίες.


Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ανέφερε:
“Με ιδιαίτερη χαρά υλοποιούμε σήμερα μια δράση με συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα.
Η παλιά χωματερή που γειτνίαζε με την Αρχαία Νικόπολη και τον Αμβρακικό Κόλπο ήταν μια “ πληγή” που έχει κλείσει πριν χρόνια ωστόσο η ουσιαστική αποκατάστασή της γίνεται σήμερα.
Τα δέντρα που φυτέψαμε όλοι και πολύ περισσότερο τα παιδιά αντικατοπτρίζουν το μέλλον που θέλουμε και που ονειρευόμαστε όλοι.
Ένα μέλλον με περισσότερο πράσινο , με λιγότερους ρύπους, με ανθρώπους ευαισθητοποιημένους στην προστασία του πλανήτη μας.
Είμαστε εδώ , συνεχίζουμε και ελπίζουμε”.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό της δρασης:

 

 

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι πρώτοι των πρώτων στην Πρέβεζα – Ο Μαθητής που πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία

29/06/2022, 4:07 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα :Απομακρύνονται πάνω από 50 εγκαταλελειμμένα οχήματα.

29/06/2022, 3:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα για τρίτη φορά το “Europ’Raid 2022”

29/06/2022, 3:18 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Ψηφιακή αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

29/06/2022, 2:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

« Σάββατο, 2 Ιουλίου στις 8.30 μμ: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ υποδέχεται τα νέα του μέλη»

29/06/2022, 2:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα δέντρα της Πρέβεζας προσφέρουν ανάσα στο καμένο Πελόπιο

29/06/2022, 2:36 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites