Πρέβεζα : Επιστρέφουν το φετινό καλοκαίρι η “Γιορτή της Σαρδέλας” και η Λευκή Νύχτα – Παρουσίασε το Πολιτιστικό καλεντάρι για το 2022 ο Δήμος

Επιστρέφουν μετά από δυο καλοκαίρια πανδημίας η “Γιορτή της Σαρδέλας” και η Λευκή Νύχτα. Αυτό έκαναν γνωστό ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και η Σύμβουλος του για θέματα Πολιτισμού Γεωργοκίτσου Σπυριδούλα κατά την διάρκεια της παρουσίασης του Πολιτιστικού Προγράμματος του Δήμου Πρέβεζας για το καλοκαίρι του 2022. 

Την Τετάρτη 4 Μαϊου το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πρέβεζας,  η Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου παρουσίασε το Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Πρέβεζας για φέτος. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, η Προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας Δήμητρα Κοψάρη και η Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου Γιώτα Γεωργάκου.

“Μετά από 2 χρόνια απουσίας από πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού και παρά την οικονομική κρίση που μας μαστίζει, το τελευταίο διάστημα, έγινε μία προσπάθεια από τον Δήμο μας να κάνουμε ένα καλεντάρι εκδηλώσεων που θα ανταποκρίνεται και στον πολιτισμό μας και στο τι θέλουμε ως Δήμος Πρέβεζας. Έγιναν μεγάλες προσπάθειες στο να φτιάξουμε αυτό το καλεντάρι των εκδηλώσεων” ανέφερε ο Νίκος Γεωργάκος και ευχαρίστησε το τμήμα πολιτισμού και την Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου για την συνεισφορά τους στη διαλογή των εκδηλώσεων.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει φέτος ο Θερινός Κινηματογράφος στην Κυανή Ακτή, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική λέσχη και με κάποια εταιρία και την Δευτέρα θα γίνει συνάντηση για να προχωρήσει περαιτέρω αυτή η προσπάθεια.

“Βιώσαμε και βιώνουμε μια ιδιαίτερη υγειονομική συνθήκη, η οποία μεταξύ άλλων έχει πλήξει και τον πολιτισμό. Φέτος που η κατάσταση έχει δείξει πως εξομαλύνεται, οι φορείς του πολιτισμού έχουν αναπτερωθεί και οι καλλιτέχνες βρίσκουν τους ρυθμούς τους. Ως δήμος δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα με σκοπό να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των πολιτών, ανάγκες ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης, καλλιέργειας και χαλάρωσης. Με γνώμονα, λοιπόν, αυτή τη σκέψη ήρθαμε σε επαφή με φορείς και συλλόγους της πόλης, συζητήσαμε και συνεχίζουμε να συζητάμε τις ιδέες τους, και τους εντάξαμε πρωταρχικά στο πρόγραμμα. Έπειτα, με κριτήριο την αισθητική και τον σεβασμό στην τέχνη εξετάσαμε ενδελεχώς τις προτάσεις των καλλιτεχνών και οδηγηθήκαμε σε αυτή την τελική επιλογή με σκοπό να καλύψουμε τις πολιτισμικές απαιτήσεις όλων.

Στο πρόγραμμα συμπεριλάβαμε σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, αρχαίο δράμα, παιδικά θέατρα, μουσικές συναυλίες, φεστιβάλ, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής και άλλα πολλά. Το πρόγραμμά μας συνεχώς εμπλουτίζεται και ανανεώνεται και οι πολίτες θα μπορούν να το παρακολουθούν στην ιστοσελίδα ή την εφαρμογή του Δήμου. Είμαστε βέβαιοι, κι εγώ προσωπικά, πως πολιτισμικά θα ανταμειφθείτε! 

Φέτος θα ζήσουμε ένα ξεχωριστό ταξίδι, θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της τέχνης και με οδηγούς την μουσική, το θέατρο και την καλλιτεχνική ευαισθησία, θα γεμίσουμε ψυχικά και πνευματικά. Σας καλώ σ’ αυτό το ταξίδι να’ μαστε συνοδοιπόροι, γιατί όσο μαγική και να είναι η διαδρομή, αξία της δίνουν μονάχα οι συνταξιδιώτες!” τόνισε η Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου η οποία ανέλυσε το πρόγραμμα και χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα, αναφέρθηκε σε μία βραδιά που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου όπου όπως είπε ο Δήμος “μας επιφυλάσσει μία έκπληξη. Μια βραδιά που θα γεμίσει τις ψυχές μας φως”. Αυτή τη βραδιά δύο Πρεβεζάνικες φωνές, δύο αγαπημένες φωνές της πόλης θα ενωθούν με σπουδαίους καλλιτέχνες και το αποτέλεσμα θα μας εντυπωσιάσει, σύμφωνα με την κα Γεωργοκίτσου. 

Ακολουθεί το Πολιτιστικό Καλεντάρι του Δήμου Πρέβεζας για το καλοκαίρι του 2022:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.62 MB]

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites