Ποιοι επιδιώκουν την αλλαγή χρήσης στο Δάσος της Βαλανιδοράχης;

Την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του δάσους της Βαλανιδοράχης ανακοίνωσαν και επίσημα με ανακοίνωση τους οι δικηγόροι Απόστολος Τάσσης και Σοφία Πάτση.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η ολοκλήρωση της μεταβίβασης, ήταν μια σύνθετη νομική διαδικασία, για την οποία εργάσθηκαν εντατικά, επί πολλούς μήνες, με την αρωγή ειδικών επιστημόνων (νομικών, περιβαλλοντολόγων, πολεοδόμων, πολιτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων, δασολόγων, τοπογράφων μηχανικών), υπό άκρα επαγγελματική εχεμύθεια.

Οι δικηγόροι ξεκαθαρίζουν ότι “το δάσος της Βαλανιδοράχης περνώντας στα χέρια ευπατρίδη Ηπειρώτη, θα παραμείνει δάσος για πάντα και οι παραλίες του ανοιχτές και προσβάσιμες. Θα συνεχίζει να προστατεύεται και θα καταστεί σημείο κατατεθέν για τη Δυτική Ελλάδα. Θα προσφέρει οξυγόνο, για το περιβάλλον, την οικονομία και τους ανθρώπους του τόπου.”

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι νόμιμοι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει στο κτηματολόγιο την έκταση ως ΔΑΣΟΣ, ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ καταπατητές φαίνεται να δήλωσαν στο κτηματολόγιο τις καταπατημένες εκτάσεις της δασικής έκτασης ως αγρούς και  ελαιοστάσια, επιδιώκοντας προφανώς με αυτό τον τρόπο την αλλαγή χρήσης τους δάσους, καθώς οι εκτάσεις αυτές ως καλλιεργήσιμες θα μπορούν αύριο, εφόσον νομιμοποιηθούν, να οικοδομηθούν!

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν έμμεσα και οι δικηγόροι στην ανακοίνωση τους στην οποία τονίζουν πως “οι επίδοξοι καταπατητές, αφιονισμένοι αρνητές της έννομης τάξης συνδαιτυμόνες κομματικών γραφείων και σε όσοι τους υπέθαλψαν, θα λάβουν τις απογοητευτικές απαντήσεις τους, στις αναρτήσεις των στοιχείων του κτηματολογίου τις επόμενες ημέρες.” 

Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν θα είναι ένα πραγματικό “χαστούκι” για τα πολιτικά κόμματα που έκανα και επερωτήσεις στη βουλή για το θέμα.

Κλείνοντας την ανακοίνωση τους οι δύο δικηγόροι αναφέρουν:

“Ευχαριστούμε θερμά τους εντολείς μας και ιδιαίτερα την οικογένεια των Αλέξανδρου και Αχιλλέα Δημάκου, για την ευκαιρία που μας έδωσαν να συμμετάσχουμε στο μεγαλύτερο έργο βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής μας. Για την αμέριστη εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλαν επί 30 χρόνια που χειριζόμαστε την υπόθεση του δάσους. Για την άκαμπτη υπομονή και αφοσίωσή τους στην προστασία του επί 91 χρόνια, ώστε να το παραδίδουν σήμερα ως το μόνο διαχειρισμένο και προστατευμένο δάσος του Νομού Πρέβεζας.

Ελπίζουμε η προσπάθεια της οικογένειας Δημάκου, να βρει γόνιμο έδαφος στην ευοίωνη αυτή χρονική συγκυρία. Να καταξιωθεί στη συνείδηση αυτών «που κοιτούν το δάσος». Να μη θα χαθεί μία ακόμη ευκαιρία ώστε να μεγαλώσει το αποτύπωμα του Νομού Πρέβεζας στο χάρτη της Ελλάδας. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να πάψουν τα παιδιά μας να φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό.”

 

          


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα την Δευτέρα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής

02/06/2023, 9:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοιχτά τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης του Αγίου Πνεύματος

02/06/2023, 1:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Με τη διάσημη όπερα του Μότσαρτ «Ο Μαγικός Αυλός» ολοκληρώνονται το Σάββατο οι μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης

02/06/2023, 11:32 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Έτοιμο για δημοπράτηση το έργο αναστύλωσης του κτιρίου Βασιλλά στην Πάργα

02/06/2023, 11:27 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ για την ακαταλληλότητα του νερού σε 10 κοινότητες

02/06/2023, 11:07 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Νομαδική μελισσοκομία: Έως 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για οικονομική στήριξη

02/06/2023, 10:55 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδρίασε η ΔΕΕΠ Πρέβεζας

01/06/2023, 1:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θεματική ξενάγηση για την διεθνή Ημέρα Μουσείων στην λαογραφική συλλογή «Γεωργίου Γιάννου»

01/06/2023, 1:21 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites