Ο Δήμος Πρέβεζας υποδέχτηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς  από τη Νορμανδία στο πλαίσιο του προγράμματος  Erasmus.

Photo Αντώνης Γεωργοκίτσος

Τις ομορφιές, την ιστορία και την φιλοξενία της  Πρέβεζας, απολαμβάνει μια μεγάλη  ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών από τη Νορμανδία οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη μας  “ανταποδίδοντας” επίσκεψη που πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας τον Απρίλιο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus& Helios.

Τα παιδιά από το  Δημοτικό Σχολείο E.P.P.U Léopold Sédar Senghor  της πόλης Caen όπως και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πιλοτικό έργο: : «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των αγώνων»  που  έχει ως στόχο την δημιουργία γεφυρών επικοινωνίας μεταξύ Γάλλων και Ελλήνων μαθητών, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να μοιραστούν τις Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές αξίες και να ανακαλύψουν την καθημερινότητα των Γάλλων συμμαθητών τους. 

Στο πλαίσιο της παραμονής τους στην Πρέβεζα οι φιλοξενούμενοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Αρχαία Νικόπολη, τον Αμβρακικό   και γενικότερα τα αξιοθέατα , το περιβάλλον και τα  σημαντικότερα μνημεία του τόπου μας  .

Ξεχωριστή ήταν για όλους η εμπειρία κοινών δράσεων   που πραγματοποιήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου στην Κυανή Ακτή   (Γήπεδα μπάσκετ, Αμπαλί και beach  volley ) με την συμμετοχή εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής  υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης για το πρόγραμμα εκπαιδευτικού κας  Σοφίας Μπαρκαγιάννη  .

Τα παιδιά και τους  εκπαιδευτικούς υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού κ. Λεωνίδας Αργυρός και η ειδική σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου  κα Γιώτα Γεωργάκου  οι οποίοι   μετέφεραν στη  διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου κα  Ελένη Κεχαγιά, την ιδιαίτερη χαρά του Δημάρχου  κ.Νίκου Γεωργάκου για την επίσκεψη των ομάδων από την Πρέβεζα και τη Νορμανδία στους αθλητικούς χώρους  του Δήμου.

Ο κ. Αργυρός και  η κ .Γεωργάκου συνεχάρησαν όλη την ομάδα των εκπαιδευτικών της  Πρέβεζας  που υλοποιεί το πρόγραμμα ενώ όλοι εξέφρασαν την ευχή τέτοιες πρωτοβουλίες να φέρνουν πιο κοντά τους λαούς και να προάγουν τις έννοιες της συναδέλφωσης   και της ειρήνης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites