“Η Φλόγα της Μνήμης” άναψε στην Πρέβεζα – Λαμπαδηφορία για την Παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Δεκάδες κεριά φώτισαν απόψε τους δρόμους της Πρέβεζας, στη λαμπαδηφορία που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με τα Ποντιακά Σωματεία της περιοχής, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα 353 .000 θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Η συγκινητική δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Πρέβεζας στο δίκτυο Πόλεων με ποντιακές κοινότητες και συμμετείχαν σύλλογοι, φορείς και πολίτες που ένωσαν τις φωνές τους αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς και διεκδικώντας την Παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημαρχείου κι από κει η πομπή κρατώντας αναμμένα κεριά μέσα από την παραλία και τον πεζόδρομο της αγοράς κατευθύνθηκε στο Ηρώο της πόλης το οποίο είχε φωτιστεί με τον αετό της Τραπεζούντας.
Εκεί ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό στον οποίο ανέφερε την ευθύνη που έχουμε όλοι να γίνουμε μια ψυχή, μια φωνή σε ένα πανελλαδικό ανά τον ελληνισμό της οικουμένης πυρρίχιο χορό τιμής καθήκοντος και μνήμης για τους αδικοχαμένους προγόνους του Γένους μας.
Μάλιστα ανακοίνωσε ότι σε αυτό το σκεπτικό η Δημοτική Αρχή σε συνέργεια με τους συλλόγους προχωρά τόσο στην ανέγερση του μνημείου μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό και τους Μικρασιάτες όσο και στην μετονομασία την πλατείας στον Παντοκράτορα Πρέβεζας σε Πλατεία Θυμάτων Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, επί την ευκαιρία της ολοκληρώσεως 100 ετών της Μικρασιατικής Καταστροφής εφέτος αλλά και της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού το 1919. Η συγκινητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ποντιακό μοιρολόι, ενώ το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Δαρδαμάνης, Γιώργος Σαριάνογλου, Νίκος Παγγές, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Φώτης Ζέρβας, σύλλογοι, φορείς κλπ.
πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites