Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν οι συμβασιούχοι του Δήμου Πρέβεζας – Ομόφωνα δίπλα τους το Δημοτικό Συμβούλιο

Τη στήριξη των 19 εργαζομένων συμβασιούχων που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση αναγκών που προέκυψαν λόγω της πανδημίας της covid-19, έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Πέρα των 19 συμβασιούχων η απόφαση αφορά και 3 εργαζόμενες με προκήρυξη του ΟΑΕΔ. Όλοι οι συμβασιούχοι διεκδικούν την παραμονή τους στην εργασία στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας με ασφαλιστικά μέτρα, ενώ σήμερα εργάζονται με προσωρινές διαταγές. Για όλους τους εργαζόμενους η απόφαση αναφέρει ότι είναι απολύτως αναγκαίοι για την λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου.

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων κα Μουστάκα μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο και τόνισε πως οι συμβασιούχοι του Δήμου Πρέβεζας καλύπτουν πάγιες και διαρκές ανάγκες και είναι απαραίτητοι για την λειτουργία των υπηρεσιών που υπηρετούν.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την παρουσία του Δημάρχου ή εκπροσώπου του Δήμου κατά την διάρκεια εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να ισχυροποιηθεί η άποψη ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να ζητηθεί για ακόμα μία φορά η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Η κα Μουστάκα τόνισε επίσης πως πέρα από το θέμα της λειτουργία του Δήμου Πρέβεζας που είναι κυρίαρχο, πρέπει να αναδειχθεί και το ηθικό μέρος, ότι δηλαδή η απόλυση υπαλλήλων σημαίνει αύξηση της ανεργίας στην περιοχή και διάλυση οικογενειών και ζήτησε να δεσμευτεί το δημοτικό συμβούλιο ότι αν προκύψει θέμα και χρειαστεί απόφαση της οικονομικής επιτροπής, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εξουσιοδοτηθούν τα μέλη που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή, να πάρει απόφαση στήριξης των ασφαλιστικών μέτρων.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων Χρήστος Νίτσας μίλησε περισσότερο για τους 19 υπαλλήλους που προσλήφθηκαν με το πρόγραμμα covid με τους οποίους όπως είπε έχει δουλέψει και αυτά τα δυο χρόνια της πανδημίας οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στήριξαν το δήμο και τώρα ο δήμος πρέπει να τους στηρίξει και να τους κρατήσει στις υπηρεσίες του.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Δαρδαμάνης επεσήμανε ότι απαιτείται ομοφωνία για να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θύμισε στο σώμα ότι τις 18 Μαϊου πάρθηκε αντίστοιχη απόφαση στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ για τους δικούς της συμβασιούχους. “Σε έναν δήμο υποστελεχομένο με τεράστια κενά θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα από την παύση των υπαλλήλων αυτών. Είναι δεδομένο ότι εκπρόσωπος του Δήμου Πρέβεζας θα είναι δίπλα στους εργαζομένους” τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δαρδαμάνης.

Στην ταύτιση της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” με τον σύλλογο εργαζομένων στάθηκε ο επικεφαλής της Γιώργος Νίτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και παρήγαγαν έργο. Ο κ. Νίτσας εκτός από την απόφαση στήριξης πρότεινε να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις στην ΚΕΔΕ ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη. “Το πιο εύκολο πράγμα για ένα δημοτικό συμβούλιο είναι να πάρει μία πολιτική απόφαση και να πει ότι συμφωνεί με την παραμονή στην εργασία των συγκεκριμένων ανθρώπων. Αρχή της παράταξης ανάπτυξη τώρα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να πέσουν θύματα κοροϊδίας” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νίτσας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στην τοποθέτηση του ανέφερε πως θα προωθήσει την απόφαση στην ΚΕΔΕ και στην αρμόδια επιτροπή για τα εργασιακά στην οποία ο ίδιος είναι και αντιπρόεδρος, ενώ τόνισε ότι στηρίζει τις προσπάθειες που κάνουν οι υπάλληλοι για να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Στην τεράστια υποστελέχωση στις υπηρεσίες του Δήμου αναφέρθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπέιρωσης Χρύσανθος Κυριαζής, ο οποίος σημείωσε πως οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι χρησιμοποιήθηκαν από το Δήμο Πρέβεζας ώστε στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας να κρατήσουν όρθιες αυτές τις υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον κ. Κυριαζή οι υπάλληλοι ανταποκρίθηκαν στις δύσκολες συνθήκες και στα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν, ενώ απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ο κ. Κυριαζής επεσήμανε πως η λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου θα επιδεινωθεί δραματικά  αν φύγουν αυτοί οι εργαζόμενοι και ζήτησε την  παρουσία του δημάρχου στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων καθώς αυτή θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

 

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites