Έρευνα ΕΕΕΠ: Ποιοι παίζουν τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα και τι ξοδεύουν

Έρευνα που έγινε για την αγορά τυχερών παιχνιδιών στην χώρα μας οδηγεί σε σημαντικά συμπεράσματα για το προφίλ των πολιτών που επιλέγουν να διασκεδάσουν παίζοντας τυχερά παιχνίδια.

Η έρευνα ήταν ποσοτική,  έγινε για την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.)  και αφορούσε τα Χαρακτηριστικά και τη Συμπεριφορά των Παικτών Τυχερών Παιγνίων για το έτος 2021.

Συνολικά 3134 κάτοικοι Ελλάδας έλαβαν μέρος. Όλοι έπρεπε να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας και το 80% των συνεντεύξεων έγινε μέσω τηλεφώνου, ενώ το 20% διαδικτυακά.

Έχεις παίξει ποτέ τυχερά παιχνίδια;

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα φαίνεται πως το 76% έχει παίξει τυχερά παιχνίδια στο παρελθόν, ενώ το 22% απάντησε αρνητικά.

Η ηλικιακή ομάδα που έχει μεγαλύτερη επαφή με τα τυχερά παιχνίδια είναι οι νέοι 18 έως 34 ετών, οι οποίοι σε ποσοστό 83% απάντησαν πως έχουν παίξει τυχερά παιχνίδια στο παρελθόν.

Το ποσοστό αυτό μειώνεται σημαντικά όσο η ηλικία των ερωτηθέντων ανεβαίνει. Επίσης στην ερώτηση εάν έχουν παίξει ποτέ στο παρελθόν τυχερά παίγνια, απαντά θετικά το 82% των ανδρών και των 71% των γυναικών.

 

Έρευνα ΕΕΕΠ: Πόσο χρόνο αφιερώνουν στα τυχερά παιχνίδια;

Από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα το 65% απάντησε πως ασχολείται λιγότερο από μία ώρα την εβδομάδα. Στην αντίστοιχη έρευνα που έγινε το 2019, το ποσοστό αυτό ήταν 78%.

Ένα ποσοστό 5% από τους συμμετέχοντες δήλωσαν πως ξοδεύουν 1 με 3 ώρες την εβδομάδα. Το 4% των συμμετεχόντων δήλωσε πως παίζει 4 με 20 ώρες. Το 1% παραδέχτηκε πως αφιερώνει περισσότερες από 20 ώρες την εβδομάδα στα τυχερά παιχνίδια.

Έρευνα ΕΕΕΠ: Τα ποσά που ξοδεύονται σε τυχερά παιχνίδια

Συνολικά, 53% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν πως ξοδεύουν λιγότερα από 10€ το μήνα σε τυχερά παιχνίδια. Το 23% των ερωτηθέντων ξοδεύει από 10€ έως 50€ το μήνα. Το 9% των συμμετεχόντων ξοδεύει πάνω από 50€ το μήνα.

Σχετικά υψηλότερο, είναι το ποσοστό όσων ξοδεύουν πάνω από 50€ τον μήνα είναι σχετικά υψηλότερο στους άνδρες (11%) και τους νέους 18-24 ετών (15%). Υψηλά ποσοστά καταγράφονται κυρίως μεταξύ όσων παίζουν διαδικτυακά «φρουτάκια» (57%), ζωντανή ρουλέτα, Blackjack και Poker στο διαδίκτυο (49%).

Έρευνα ΕΕΕΠ: Τι δείχνει για τα τυχερά παιχνίδια και την προβληματική συμπεριφορά

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην σχέση των τυχερών παιχνιδιών με τους κινδύνους που αυτά κρύβουν και πώς συνδέονται με τις προβληματικές συμπεριφορές παικτών.

Για τον προσδιορισμό του κινδύνου προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παίγνια χρησιμοποιήθηκε ο δείκτης Problem Gambling Severity Index (PGSI).

To 86.7% των παικτών ανήκουν στην κατηγορία παικτών που δεν παρουσιάζουν προβληματική συμπεριφορά. Στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου ανήκει το 7.8% των ερωτηθέντων, το 4.2% στην κατηγορία μέτριου κινδύνου, ενώ το 1,2% εμφανίζει προβληματική συμπεριφορά.

Να τονίσουμε πως το ποσοστό των παικτών με προβληματική συμπεριφορά στην αντίστοιχη έρευνα που έγινε για το 2020 ήταν υπερδιπλάσιο και έφτανε το 2.7%.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η πρόταση του Παναγιώτη Ρεμπή για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

26/01/2023, 4:25 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Δημήτρης Σιόρεντας : Προχωράμε μπροστά με «λογισμό και μ’ όνειρο», με «όραμα για δημιουργία»

23/01/2023, 11:50 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (υπό Δημ. Παππά Πολ. Μηχανικού- Περιφερειακού Συμβούλου Ηπείρου)

30/12/2022, 12:02 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η θυσία των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο (του Αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θωμά Μπάκα)

20/12/2022, 8:44 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Δρ. Κοσμάς Κοψάρης, Αμαρτωλές σχέσεις του Φρανσουά Τρυφώ, κριτική της ταινίας

15/12/2022, 9:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Του Αντιστράτηγου ε.α Σιόρεντα Δημητρίου)

12/12/2022, 5:31 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites