Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάργας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση για την νέα χρονιά του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάργας με σκοπό την προετοιμασία της νέας αντιπυρικής περιόδου. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας Νικόλαος Παππάς , ο Διοικητής Π.Υ. Νομού Πρέβεζας Αθανάσιος Μικρούλης, ο Διοικητής Π.Υ. Πάργας Βασίλειος Γιάννος, ο Διοικητής Α.Τ. Καναλακίου Γεώργιος Σιαβίκης, ο Διοικητής του Β’ Λ.Τ. Πάργας Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος της Δ/σης Δασών Πρέβεζας Γεώργιος Μπαλάφας, ο Δ/ντης του ΟΠΕΚΕΠΕ Πρέβεζας  Χαράλαμπος Πάνης, ο Αξιωματικός της Π.Υ. Πρέβεζας Ελευθέριος Ρίζος, ο Δασοφύλακας Δ.Ε. Φαναρίου Θεόδωρος Γιούργας, εκπρόσωποί της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτριος Μάρκου και Δημήτριος Μπούσιος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Άνω Σκαφιδωτής Κωνσταντίνος Κολιοφώτης, Λούτσας Δημήτριος Κώστας, Λιβαδαρίου Χαράλαμπος Τόσκας, Ναρκίσσου Κωνσταντίνος Κιτσώνης και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάργας Θωμάς Μπόχτης.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος μεταξύ άλλων εξέφρασαν την ανάγκη περαιτέρω καθαρισμού και διάνοιξης  των αγροτικών  και δασικών δρόμων, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των οχημάτων και επισήμαναν τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Από την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα εκφράστηκε η ετοιμότητα τους για άμεση επέμβαση όπου τους ζητηθεί, καθώς και την διενέργεια περιπολιών. Εκ μέρους της Δασικής Υπηρεσίας έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αξία της πρόληψης για την προστασία του Δάσους. Οι εθελοντές της Λ.Ε.Κ. Πρέβεζας ανέφεραν ότι θα ασκούν εθελοντικά επιτήρηση του δάσους και στις περιοχές του Δήμου Πάργας, δίνοντας κάθε δυνατή βοήθεια σε έκτακτα περιστατικά. Οι Αντιδήμαρχοι Πάργας ανέφεραν με την σειρά τους ότι ήδη έχουν ξεκινήσει ενέργειες καθαρισμών και επισήμαναν την διαθεσιμότητα του μηχανισμού που διαθέτει ο Δήμος.

Τέλος ο Δήμαρχος Πάργας στην τοποθέτηση του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεργασία όλων των φορέων, αλλά και των προσώπων που τους εκφράζουν και που τόσα χρόνια έχουν δοκιμαστεί με άριστα αποτελέσματα σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Ο καθένας από την πλευρά του θα πρέπει να συνεχίσει να συμβάλει στον κοινό σκοπό της προστασίας της ζωής και της περιουσίας του πολίτη. Θα πρέπει όλοι μαζί με τα περιορισμένα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε  να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε στους πολίτες.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites