Συμμετοχική Διαδικτυακή Ημερίδα για την Πολιτιστική Διαδρομή στα  Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Συμμετοχική Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο: «Πολιτιστική Διαδρομή στα  Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου: Το κοινωνικό αποτύπωμα» 

στο πλαίσιο του έργου 

«Ολοκληρωμένες Προσεγγίσεις για την Προώθηση της Πολιτιστικής  Κληρονομιάς: Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα και τους Αρχαιολογικούς  Χώρους ως Επώνυμος Προορισμός» με ακρωνύμιο i-Thea (INTERREG  Ελλάδα-Αλβανία 2014–2020)

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ» στο πλαίσιο του έργου  «Ολοκληρωμένες Προσεγγίσεις για την Προώθηση της Πολιτιστικής  Κληρονομιάς: Η Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων και Χώρων ως Επώνυμος  Προορισμός» με ακρωνύμιο i-Thea (INTERREG Ελλάδα-Αλβανία 2014–2020),  διοργανώνει την Τετάρτη 06 Απριλίου 2022 και ώρα 12:00 συμμετοχική  διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της  Ηπείρου: Το κοινωνικό Αποτύπωμα».  

Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να  ενημερωθεί για τις δράσεις προστασίας, διατήρησης, προώθησης και ανάδειξης  που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία  Θέατρα της Ηπείρου ή βρίσκονται σε εξέλιξη από όλους τους εμπλεκόμενους  δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς. 

Μέσα από τις εισηγήσεις οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να  γνωρίσουν τα πέντε Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου (Δωδώνης, Γιτάνων, Κασσώπης,  Νικόπολης και Αμβρακίας), αλλά και να ακούσουν από εξειδικευμένους  επιστήμονες/εισηγητές τις προσπάθειες που γίνονται ώστε η Πολιτιστική  Διαδρομή να αποκτήσει τον χαρακτήρα ενός επώνυμου προορισμού, ενώ  παράλληλα θα διαπιστώσουν και τον αντίκτυπο αυτής στην τοπική κοινωνία. 

The project is co-funded by the European Union and National funds of Greece and Albania  

via the Interreg IPA CBC Programme “Greece-Albania 2014-2020” 

Εισαγωγικές παρεμβάσεις στην ημερίδα θα κάνουν ο κ. Στράτος Ιωάννου,  Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, ο κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου  ΔΙΑΖΩΜΑ, και ο κ. Νικόλαος Καράμπελας, πρόεδρος του Δικτύου  Επιχειρήσεων της Πολιτιστικής Διαδρομής.  

Αναφορικά με την προστασία και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων θα γίνουν  εισηγήσεις από την κα. Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη  Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων – Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας,  την κα. Ανθή Αγγέλη, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και τον κ.  Ιωάννη Χουλιαρά, Προϊστάμενο Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.  

Για την σχέση της βιώσιμης ανάπτυξης με την πολιτιστική διαδρομή θα μιλήσουν ο κ. Φώτης Βλάχος, στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού και  Αθλητισμού, και οι αναπληρωτές καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.  Γιώργος Σμύρης και κ. Νικόλαος Πατσαβός. 

Σχετικά με δράσεις προώθησης της Πολιτιστικής Διαδρομής και σύνδεσής της  με την κοινωνία θα μιλήσουν η κα. Ελένη Βήρου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων  Περιφέρειας Ηπείρου, η κα Αρετή Στασινού, από το Γραφείο Δημοσιότητας του  Έργου της Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Ηπείρου, ο κ. Νικόλαος  Στακιάς, Υπεύθυνος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας στο Σωματείο  ΔΙΑΖΩΜΑ, και ο κ. Γρηγόρης Βαγγελίδης, Διαχειριστής της ΑΜΚΕ «Librart  Performing Arts Ensemble».  

Την ημερίδα θα κλείσουν η κα. Γεωργία Κιτσάκη και ο κ. Αριστοτέλης  Σταγκίκας, στελέχη της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ, οι οποίοι θα αναφερθούν στη  χρησιμότητα της διαχείρισης ενός επώνυμου προορισμού.  

Λίγα λόγια για το έργο 

Το Έργο με τίτλο «Integrated Approaches for Cultural Heritage Promotion:  Ancient Theatres & Sites Route as Branded Destination» («Ολοκληρωμένες  Προσεγγίσεις για την Προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η Διαδρομή  των Αρχαίων Θεάτρων και Χώρων ως Επώνυμος Προορισμός») και ακρωνύμιο i 

Thea τονίζει τη σημασία της ανάπτυξης διαπεριφερειακών και διασυνοριακών  πολιτιστικών και τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών που βασίζονται σε  συντονισμένες ενέργειες, σε συνέργειες, εξοικονομεί πόρους και ενισχύει και  προωθεί την κοινή πολιτιστική ταυτότητα και την ανταγωνιστικότητα ολόκληρης  της περιοχής. Υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία κοινών πρωτοβουλιών που  αυξάνουν την προβολή των πολιτιστικών χώρων και φιλοδοξούν να εδραιώσουν  τη διασυνοριακή περιοχή ως «επώνυμο» προορισμό.  

Το έργο είναι δομημένο σε πέντε πακέτα εργασίας: 

  • Διαχείριση και Συντονισμός  
  • Δραστηριότητες Επικοινωνίας/Δημοσιότητας  
  • Επένδυση στον άνθρωπο  
  • Επώνυμο Πολιτιστικό Τουριστικό Προϊόν  
  • Ολοκληρωμένη Διαχείριση & Προώθηση Πολιτιστικών Προορισμών 

The project is co-funded by the European Union and National funds of Greece and Albania  

via the Interreg IPA CBC Programme “Greece-Albania 2014-2020” 

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από τους εξής φορείς: 

  • ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής  Αυτοδιοίκησης – Επικεφαλής Εταίρος (Ελλάδα) 
  • Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Ελλάδα) Περιφερειακό Κέντρο Ανάπτυξης & Συνεργασίας (Qendra Per  Bashkepunim Dhe Zhvillim Rajonal / Regional Center for Development  and Cooperation – RCDC) (Αλβανία)  
  • Περιφέρεια Αργυροκάστρου (Prefektura e Gjirokastres / Institution of  Prefect in Gjirokastra Region) (Αλβανία) 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα, οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να καλούν στο 26510 36686 ή στα e-mail gkitsaki@epirussa.gr,  telis@epirussa.gr και apostolos.geitonas@stratis.com.gr  

Για την εγγραφή σας στην εκδήλωση επιλέξτε το παρακάτω link: 

https://forms.gle/H2TofYTarfgz8ko47 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites