Στο κτίριο του ΔΙΚΕΠΠΕΕ θέλουν να στεγάσουν προσωρινά το Τμήμα Λογιστικής στα Γιάννενα – Θα έχουν και έσοδα από το Κυλικείο!

Το κτίριο του ΔΙΚΕΠΠΕΕ Σταύρος Νιάρχος προτείνεται από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ως καταλληλότερο να φιλοξενήσει προσωρινά το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας, στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε στην Σύγκλητο η τριμελής επιτροπή που ορίστηκε από το Πρυτανικό Συμβούλιο και η οποία απαρτίζεται από τους κ.κ Ν. Μυλωνίδη, Σ. Συμεωνίδη και Κ. Καραμάνη το κτίριο του ΔΙΚΕΠΠΕΕ Σταύρος Νιάρχος θεωρείται καταλληλότερο για τρείς βασικούς λόγους:

  • Το κτίριο του ΔΙΚΕΠΠΕΕ έχει ανεκμετάλλευτους που είναι οι πλέον κατάλληλοι για διδασκαλία μαθημάτων
  • Η χρήση των χώρων στο ΔΙΚΕΠΠΕΕ σημαίνει ότι η μετακίνηση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων δεν θα επηρεάσει την εκπαιδευτική λειτουργία των υπολοίπων τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • Η συνεχής προσέλευση φοιτητών στο κτίριο του ΔΙΚΕΠΠΕΕ θα επιτρέψει την κερδοφόρα λειτουργία του κυλικείου του το οποίο προς το παρόν δεν λειτουργεί συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση των εσόδων και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι λόγοι που παρουσιάζονται στην παραπάνω πρόταση έρχονται μαζί με την μελέτη βιωσιμότητας να επιβεβαιώσουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων, αλλά και σοβαρού σχεδίου για την μεταφορά του τμήματος από την Πρέβεζα για Γιάννενα.

Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων φαίνεται ολοφάνερα ότι αντιμετωπίζει τους φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής σαν “μπαλάκι” και “αποπαίδια” τα οποία θα “πετάξει” προσωρινά στο κτίριο του ΔΙΚΕΠΠΕΕ,  από την μία γιατί δεν έχει χώρους να τους στοιβάξει στην Πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων και από την άλλη για να μην “επηρεάσουν την εκπαιδευτική λειτουργία των υπολοίπων τμημάτων του Πανεπιστημίου” , την ίδια ώρα που η έδρα του Τμήματος στην Πρέβεζα διαθέτει άπειρους χώρους και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, για να φιλοξενήσει και τους φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής, αλλά και τους φοιτητές της Σχολής Οικονομικών.

Η πρόταση αυτή επιβεβαιώνει επίσης όσους αναφέρουν ότι η Γενική Συνέλευση των Καθηγητών του τμήματος και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα κανένα σοβαρό επιχείρημα που να αιτιολογεί τις αποφάσεις που έχουν λάβει, εκτός αν έχουν την απαίτηση να ληφθεί ως σοβαρός λόγος “η κερδοφόρα λειτουργία του κυλικείου του ΔΙΚΕΠΠΕΕ” την ίδια στιγμή μάλιστα που το κυλικείο στις εγκαταστάσεις της Πρέβεζας σταμάτησε να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο των καθηγητών για την μεταφορά του Τμήματος στα Γιάννενα.

Ενδεικτικό όλων των παραπάνω είναι και τα όσα ανέφερε το προηγούμενο διάστημα,  για τους καθηγητές και την μελέτη βιωσιμότητας, ο Υφυπουργός Παιδείας υπεύθυνος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Άγγελος Συρίγος (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites