Βολοντιμίρ Ζελένσκι: «Ελευθερία ή θάνατος έλεγαν οι δικοί σας επαναστάτες. Το ίδιο λέμε και εμείς σήμερα»

«Ελευθερία ή θάνατος έλεγαν οι δικοί σας επαναστάτες. Το ίδιο λέμε και εμείς σήμερα. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να διώξουμε τους βαρβάρους. Να μάθουν ότι όποιος επιλέγει τον πόλεμο θα χάσει». Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος, Βονοντιμίρ Ζελένσκι, μιλώντας στην ελληνική Βουλή.

Αναφερόμενος στη Μαριούπολη έκανε λόγο για «ισοπέδωση μια ειρηνικής πόλης που εκχριστιανίστηκε από τους Έλληνες και ισοπεδώθηκε από τους βαρβάρους». «Η οδύνη είναι μεγάλη και στην ελληνική και στην ουκρανική κοινότητα από τη βαρβαρότητα εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Θεωρούν ότι θα παραμείνουν ατιμώρητοι. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Είναι υπόλογοι και θα λογοδοτήσουν» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Ζελένσκι και συμπλήρωσε: «Η Φιλική Εταιρία συγκροτήθηκε εδώ, στη Μαριούπολη και έχει τεράστια σημασία αυτό. Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα Φιλική εταιρία να παλέψει, να σώσουμε την Ουκρανία και τον ελληνικό πληθυσμό. Η Μαριούπολη χρειάζεται την άμεση υποστήριξη σας».

«Βοηθώντας την Ουκρανία βοηθάμε την ελευθερία. Ζήτω η Ουκρανία», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η τηλεσύνδεση έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, του επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη, του εκπροσώπου εκ μέρους της ΚΟ του ΜέΡΑ 25 Γιώργου Λογιάδη, ενώ απούσες -όπως είχαν δηλώσει- είναι οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας και προσφωνώντας τον Ουκρανό Πρόεδρο Β. Ζελένσκι τόνισε «πως με ιδιαίτερη τιμή και αισθήματα αλληλεγγύης σας υποδεχόμαστε στην Ολομέλεια της Βουλής. Η ιστορική συνεδρίαση είναι αφιερωμένη στον αγωνιζόμενο και αμυνόμενοι ηρωικό λαό της Ουκρανίας απέναντι στην βάρβαρη εισβολή που, επί 43 ημέρες, γίνεται όλο και πιο απάνθρωπη. Η Ελλάδα καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την εισβολή». Επισήμανε τη βοήθεια της χώρας μας προς την Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι «μας συνδέουν μοναδικοί ιστορικοί δεσμοί» και αναφέρθηκε στην μαρτυρική Μαριούπολη.

Από τα έδρανα των αξιωματούχων της Ολομέλειας παρακολούθησαν το μήνυμα που απευθύνει ο Ουκρανός Πρόεδρος, ο πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος, πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ο Ουκρανός Πρέσβης Σεργκέι Σουτένκο και ο Α΄ Σύμβουλος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Νικολά Κρουαζέ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites