“Έφαγαν πόρτα” από την Κεραμέως οι φορείς της Πρέβεζας; – Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει ο Γιώργος Τρυφωνίδης για το Τμήμα Λογιστικής

“Δείγμα υπέρμετρης  και ανεπίτρεπτης αλαζονείας” χαρακτήρισε ο πρώην Βουλευτής του Νομού Πρέβεζας της ΝΔ Γιώργος Τρυφωνίδης την συμπεριφορά της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, να αρνηθεί, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, να δεχθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους του Νομού Πρέβεζας, δηλαδή τον Βουλευτή του Νομού Στέργιο Γιαννάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου και τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο. 

Ο κ. Τρυφωνίδης παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου, μία ακριβώς εβδομάδα μετά την συνάντηση της επιτροπής πολιτών για την παραμονή του Τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα, στην οποία είχε εκφράσει έντονα την αντίθεση του με το ψήφισμα το οποίο είχε συνταχθεί από μία ομάδα μελών την επιτροπής.

“Η τελευταία  , προσπάθεια  από ορισμένους αυτόκλητους να  “υφαρπάξουν” την έγκριση των Φορέων του Νομού υπερ  ενός προκατασκευασμένου, ψηφίσματος  ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι! Όπως ,έγραψα και στην πρόσκληση, που σας έκανα , μόνο κάποιος που απέβλεπε στην αποτυχία του σκοπού της συγκέντρωσης (δηλ. την παραμονή του τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα) θα διάλεγε μέρα και ώρα Μεγάλη Πέμπτη  και μεσημέρι 12 ,00! Έτσι λοιπόν, εκείνη την ημέρα , αφού αναγνώστηκε  κατάλογος δεκάδων φορέων της Πόλης και του Νομού μπροστά σε άδεια καθίσματα στην Θεοφάνειο (15  περίπου παρευρέθηκαν) ,διενεμήθει ένα “μαλακοτέντωτο” ψήφισμα με σκοπό να εγκριθεί. Η προσπάθεια αυτή, πιστεύω, προσβάλει την νοημοσύνη όλων μας και αδικεί τους φορείς του Νομού που πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη σοβαρότητα!” σημείωσε ο Γιώργος Τρυφωνίδης και άσκησε σκληρή κριτική στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως τονίζοντας ότι “μας αδικεί όλους και μας ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ η άρνηση της Υπουργού Παιδείας να δεχθεί τους εκπροσώπους του Νομού (Βουλευτες,Αντιπεριφεριαρχη, Δημάρχους) .Αισθάνομαι και εγώ όπως και όλοι οι Δημοκρατικοί πολίτες βαρειά την προσβολή!”

Ο πρώην Βουλευτής ανακοίνωσε ότι λόγω της συμπεριφοράς της κ. Κεραμέως αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις εργασίες του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ,  που θα γίνει σε λίγες μέρες. “Η ΝΔ ιδρύθηκε από ενεργούς πολίτες και όχι από ιθαγενείς. Μάλιστα η πορεία της καταστατικής της οργάνωσης ξεκίνησε από την Πρέβεζα που φιλοξένησε το πρώτο προσυνέδριο (Ηπείρου και Ιονίων νήσων ) πριν το Συνέδριο της Χαλκιδικής” επεσήμανε ο Γιώργος Τρυφωνίδης.
Αναφορικά με το Τμήμα Λογιστικής ο κ. Τρυφωνίδης υπογράμμισε πως κυρίαρχο ζητούμενο είναι η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και όχι απλά η παραμονή του στην Πρέβεζα και έθεσε τα ερωτήματα : Γιατί το τμήμα Λογιστικής να “μετακομίσει ” στα Γιάννενα και  φυσικά να καταργηθούν οι υποδομές στην Πρέβεζα, οι οποίες θα περιέλθουν αυτόματα στον Δήμο Πρέβεζας;
Γιατί παραβλέπεται το γεγονός ότι οι σύγχρονες αυτές εγκαταστάσεις στην Πρέβεζα  μπορούν χωρίς δυσκολία ,να φιλοξενήσουν και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων που είναι στον σχεδιασμό του Πανεπιστημίου;
“Στους διαδρόμους και στην βιβλιοθήκη ,γιατί δεν υπάρχει καμία κτηριακή υποδομή στα Γιάννενα για την Σχολη Οικονομίας και Διοίκησης, θα διδάσκονται οι φοιτητές των τριών τμημάτων? ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ?  ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ? 
Δεν μπορεί στον ψηφισμένο από την Σύγκλητο Στρατηγικό Σχεδιασμό  2021-2026 ,του Ιδρύματος,να προβλέπεται όχι μόνο η παραμονή   του τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα αλλά και η κατασκευή και άλλων υποδομών όπως  Φοιτητική Εστία κλπ τον ΣΕΠΤΕΜΡΙΟ ΤΟΥ 2021! ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ  Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ? ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ  ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ  ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΟΣ! Τα χρήματα τα δικά μας διαχειρίζονται και έχουμε λόγο να  κρίνουμε την συνετή  τους χρήση” ανέφερε ο Γιώργος Τρυφωνίδης και τόνισε ότι το κύριο πρόβλημα  του Τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα είναι η έλλειψη Φοιτητικής Εστίας, η οποία προβλέπεται στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πανεπιστημίου και σύμφωνα με τον ίδιο είναι θέμα του Περιφερειάρχη να το λύσει.
“Ο Περιφεριάρχης έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής του τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα. Το Φρούριο του Αγίου Ανδρέα ανήκει στην Περιφέρεια και προβλέπεται εκεί η ίδρυση Διοικητηρίου. Ορισμένα από τα κτίρια του , μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε κτίρια φιλοξενίας  φοιτητών με μια σχετικά μικρή δαπάνη. Τα  χρήματα για τα κτίρια αυτά δεν θα πάνε χαμένα.  Θα μπορούν να φιλοξενήσουν Υπηρεσίες της Περιφέρειας όπως προβλέπεται όταν κατασκευασθεί η νέα Φοιτητική Εστία. Εάν  η  Περιφέρεια  συναινέσει στην πρόταση αυτή ,τότε προτείνω οι Αρχές του Νομού να καλέσουν την κ. Κεραμεως στην Πρέβεζα και τα Γιάννενα  να διαπιστώσει η ίδια  την κατάσταση των συνθηκών και των υποδομών  του Πανεπιστημίου και μετά να αποφασίσει” είπε ο πρώην Βουλευτής Πρέβεζας Γιώργος Τρυφωνίδης και πρόσθεσε ότι η ύπαρξη Φοιτητικής Εστίας θα αυξήσει κατακόρυφα την ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ του Τμήματος Λογιστικής Πρέβεζας μαζί με τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα που απολαμβάνει.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αν η Νίκη Κεραμέως αποφασίσει αρνητικά για την Πρέβεζα
Σε κατάλληλο, όπως το χαρακτήρισε, Δικηγορικό Γραφείο στην Αθήνα έχει αναθέσει ο Γιώργος Τρυφωνίδης, την προετοιμασία για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην περίπτωση που η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αποφασίσει την μεταφορά του Τμήματος από την Πρέβεζα στα Γιάννενα. Όπως ανακοίνωσε ο πρώην Βουλευτής, το ίδιο Δικηγορικό Γραφείο ασχολείται και με τον έλεγχο της απόφασης της Γενικής συνέλευσης των καθηγητών που αποφάσισε την μεταφορά του.
“Πιστεύω ότι ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ  δοσοληψίες και ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ αναστάτωσαν χωρίς λόγο τον Νομό.  Πολλές φορές συντεχνιακά συμφέροντα ή υπέρμετρες απαιτήσεις επιχειρηματιών εμποδίζουν την Ανάπτυξη του Τόπου” υπογράμμισε ο Γιώργος Τρυφωνίδης και αναφέρθηκε σε δύο σχετικά παραδείγματα.
Το πρώτο παράδειγμα ήταν η μη λειτουργία της αστικής γραμμής Πρέβεζας – Ακτίου του ΚΤΕΛ Πρέβεζας, η οποία σύμφωνα με τον πρώην Βουλευτή ματαιώθηκε γιατί η συντεχνία των ταξί Βόνιτσας που έχουν έδρα στο Αεροδρόμειο του Ακτίου , ασκεί πολιτική πίεση και την τελευταία στιγμή πέρασαν στην τροπολογία του Νόμου που ίδρυε την γραμμή , ότι απαιτείται  και η υπογραφή των δυο Περιφεριαρχών Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος. “Πουθενά στον Κόσμο  δεν συμβαίνει Διεθνές  Αεροδρόμιο να μη συνδέεται με την πλησιέστερη Πόλη ,το εθνικής σημασίας  Λιμάνι   και την οργανωμένη  Μαρίνα της με ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΣΟ  Μεταφοράς!” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τρυφωνίδης και αναφέρθηκε στο δεύτερο παράδειγμα που είναι τα διόδια στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου από τα οποία όπως είπε, η ανάπτυξη της περιοχής Πρέβεζας -Λευκάδας -Βόνιτσας υφίσταται ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ.
 “Είναι απαράδεκτο να μη ισχύει εδώ (σε ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από το Ελληνικό Δημόσιο) το καθεστώς που ισχύει σε ένα ” ιδιωτικό” έργο όπως στα διόδια της γέφυρας Ρίου -Αντιρρίου. Δηλ αν επιστρέφει κανείς  μέσα στο τρίωρο να έχει ΔΩΡΕΑΝ την επιστροφή .Το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορούσε να το επιβάλει  αυτό στους όρους του διαγωνισμού ανάληψης της συντήρησης και εκμετάλλευσης της Ζεύξης. Ακόμη και τώρα θα μπορούσε να διαπραγματευθεί με τον ανάδοχο του έργου π.χ.  με παράταση για 2 χρόνια της σύμβασης την άμεση αποδοχή της δωρεάν επιστροφής εντός τριώρου. Η σε λίγους μήνες ολοκλήρωση του οδικού τριγώνου Πρέβεζα-Λευκάδα-Βόνιτσα καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την δράση” δήλωσε ο Γιώργος Τρυφωνίδης και έκανε γνωστή την απόφαση του να ιδρύσει
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ στην Πρέβεζα, ένα Σωματείο που, όπως είπε, θα προσβλέπει στην ανάκληση και κατάργηση των εμποδίων που αντιστρατεύονται την ανάπτυξη του Νομού.
“Όλοι λένε ότι η Πρέβεζα έχει προοπτικές Ανάπτυξης. Ας αγωνιστούμε λοιπόν όλοι μαζί για να γίνει αυτή η Ανάπτυξη Πράξη!” τόνισε ο πρώην Βουλευτής Πρέβεζας.
Το mypreveza.gr ζήτησε από τον Γιώργος Τρυφωνίδης λεπτομέρειες αναφορικά με τα όσα είπε για την άρνηση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να συναντήσει τους φορείς του τόπου, καθώς μέχρι σήμερα οι πολίτες είχαν μείνει στην δέσμευση του Βουλευτή Πρέβεζας Στέργιου Γιαννάκη, ο οποίος διαβεβαίωνε το Δημοτικό Συμβούλιο πριν από περίπου δύο μήνες , ότι η συνάντηση αυτή ήταν προγραμματισμένη να γίνει, όμως δεν έγινε!
Ο Πρώην βουλευτής ανέφερε πως οι πληροφορίες του λένε ότι η Νίκη Κεραμέως αρνήθηκε τη συνάντηση και είπε πως θεωρεί αδιανόητο οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι που κάνουν αγώνα για την παραμονή του τμήματος να κλήθηκαν και να μην έχουν πάει. “Το ότι δεν έχει γίνει η συνάντηση παρόλη την πρόθεση των φορέων αυτών, κάτι δείχνει…”  δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τρυφωνίδης.
Εάν ισχύουν τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Τρυφωνίδης για άρνηση της Νίκης Κεραμέως να συναντήσει τους φορείς του τόπου, προκύπτει μείζον και σοβαρό πολιτικό θέμα, καθώς οι πολίτες θα περίμεναν την έντονη αντίδραση τους. Ιδίως ο Κυβερνητικός Βουλευτής του Νομού Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης, θα έπρεπε ήδη να έχει καταθέσει την κομματική του ταυτότητα και να έχει ανεξαρτητοποιηθεί από Βουλευτής της ΝΔ, μετά από μια τέτοια προσβολή.
Εδώ και μήνες οι φορείς κρατούν στα μαύρα σκοτάδια τους πολίτες αναφορικά με την συνάντηση τους με την Υπουργό Παιδείας.  Προγραμματίστηκε συντάντηση; Δεν προγραμματίστηκε; Αρνήθηκε η Νίκη Κεραμέως; Ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει υπεύθυνα για το τι έχει γίνει είναι ο Βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, ο οποίος όφειλε να έχει κλείσει και το ραντεβού με την Υπουργό!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites