Πρέβεζα : Σε απόγνωση οι αγρότες – Μεγάλες ζημιές σε θερμοκήπια στον Άγιο Θωμά, το Νεοχώρι, την ΒΙ.ΠΕ και το Καλαμίτσι

Σε απόγνωση πολλοί αγρότες για τις ζημιές που άφησε πίσω της το δυνατό μπουρίνι στην Πρέβεζας που προκάλεσε πτώσεις δέντρων, διακοπές στην ηλεκτροδότηση αλλά και μεγάλες ζημιές σε θερμοκήπια. Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο αποκαταστάθηκαν στην πλειοψηφία τους.

Οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως σε γεωργικές εγκαταστάσεις αλλά και σε τέντες, στέγαστρα, ακόμη και τζαμαρίες σε καταστήματα της παραλίας. ενώ από την θαλασσοταραχή βυθίστηκαν και σκάφη Σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, πινακίδων ενώ λόγω των ανέμων υπήρχαν συνεχείς διακοπές ρεύματος στο μεγαλύτερο μέρος της Πρέβεζας Το μόνο ευχάριστο είναι πως δεν έχουν υπάρξει σοβαροί τραυματισμοί από τα φαινόμενα, έχει όμως καταγραφεί ένα περιστατικό ανθρώπου που κινδύνευσε από πτώση δέντρο. Συνίσταται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά στις περιοχές που μπορεί να σημειωθεί πτώση δέντρων.
Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε θερμοκήπια και σύμφωνα με τους καλλιεργητές μπορεί να ξεπεράσουν και τα 2 εκ ευρώ φέρνοντας τους παραγωγούς σε απόγνωση. Τρέχουν και δεν φτάνουν οι παραγωγοί και όχι μόνο να αρχίσουν να επισκευάζουν τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα από τους σαρωτικούς ανέμους που χτύπησαν την Πρέβεζα.
Για μία ακόμη χρονιά, καλούνται να στήσουν ξανά τις θερμοκηπιακές τους καλλιέργειες όπου σε μια περίοδο συγκομιδής έχασαν την ς παραγωγή τους απ’ όπου περίμεναν να καλύψουν τα έξοδα που είχαν κάνει. Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών και ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος μαζί με τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ.Δαρδαμάνη επισκέφθηκαν θερμοκήπια που υπέστησαν ζημιές. Στόχος είναι να βρεθεί ένας τρόπος να καλυφθούν ζημιές των παραγωγών δεδομένου ότι η Πρέβεζα ήδη βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου φθινοπώρου.
πηγή: Καθημερινή Εφημερίδα “Το Βήμα της Πρέβεζας”

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites