Ζητήματα για την αρτιότερη οργάνωση εν όψει της αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Δήμου Ζηρού 

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με θέμα: «Σχεδιασμός και μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαργιών 2022» Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού, υπό την προεδρία του αντιδημάρχου διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Ζηρού κ. Βασίλειου Παπαβασιλείου και συζητήθηκαν οργανωτικές λεπτομέρειες εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. 

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Απόστολος Τάσης, έκανε αποτίμηση της κατάστασης από πλευράς Δήμου, ενημερώνοντας για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί έτσι ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα. Επέστησε σε όλους την προσοχή καθώς πριν από μερικές ημέρες υπήρξε συμβάν που ευτυχώς αντιμετωπίστηκε άμεσα. Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει συγκεκριμένο Σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών το οποίο ακολουθείται πιστά.  

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας κ. Νικόλαος Παππάς, εξήρε την άριστη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον Δήμο Ζηρού, που είχαν ως αποτέλεσμα την περυσινή αντιπυρική περίοδο, ο Νομός Πρέβεζας και ιδιαίτερα ο Δήμος Ζηρού, ν’ αποτελέσουν θετικό παράδειγμα και σημείο αναφοράς για όλη τη χώρα. Για τη φετινή αντιπυρική περίοδο σημείωσε την ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας επισημαίνοντας ωστόσο και αδυναμίες που υπάρχουν οι οποίες σχετίζονται κυρίως με την  έλλειψη διαθέσιμων πόρων, τεχνικού εξοπλισμού και προσωπικού.  Υπογράμμισε την κρισιμότητα της έγκαιρης ενημέρωσης των αρμόδιων υπηρεσιών σε περίπτωση συμβάντος φωτιάς και ζήτησε από τους προέδρους των Κοινοτήτων να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, διότι οι φωτιές αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα στα πρώτα λεπτά της εκδήλωσής τους.  

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας κ. Αθανάσιος Μικρούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας με τον Δήμο Ζηρού, υπογράμμισε κάποια ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υποστελέχωση και τη μη πρόσληψη μέχρι στιγμής εποχικών πυροσβεστών. 

Ο διοικητής του τμήματος Π.Υ. Φιλιππιάδας κ. Ευάγγελος Μπαλατσός από την πλευρά του, αφού τόνισε την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμο αλλά και όλους τους συναρμόδιους φορείς, εξέφρασε την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τη συνεργασία και τη συνδρομή με τρόπο άμεσο, της Αστυνομίας σε κάθε περίπτωση που θα παραστεί ανάγκη επιβεβαίωσε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού κ. Γεώργιος Ζώης.     

Τοποθετήσεις έκαναν επίσης αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Ζάβαλης, ο οποίος ενημέρωσε για την εγκατάσταση νέων κρουνών και τη συντήρηση των υφιστάμενων, ο δασοπόνος κ. Γιώργος Μπαλάφας ο οποίος επισήμανε ότι για πρώτη φορά έπειτα από 24 χρόνια το Δασαρχείο έχει τις διαβεβαιώσεις της Πολιτείας ότι θα ενισχυθεί και έτσι θα μπορεί να είναι βασικός κρίκος στην προσπάθεια πρόληψης των πυρκαγιών, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλειος Κώνστας και αρκετοί πρόεδροι Κοινοτήτων.

Την συνεδρίαση παρακολούθησαν ακόμη ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού κ.  Γρηγόριος Ζαχαριάς, η κα Αναστασιάδου Κυριακή  μηχανικός του Δήμου, πρόεδροι και μέλη Τοπικών Συμβουλίων. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites