Δωρεά 52 βιβλίων τέχνης από το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή προς την Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας

To Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Πρέβεζας ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. του Κοινωφελούς  Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή για τη δωρεά 52 βιβλίων τέχνης που προσέφερε για τον εμπλουτισμού της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης. 

   Η θαυμάσια αυτή πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή να προσφέρει στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη σπουδαίες εκδόσεις, αφιερωμένες στην παγκόσμια τέχνη, συμβάλλει στην ενίσχυση του επιμορφωτικού και εκπαιδευτικού ρόλου της Βιβλιοθήκης μας και παράλληλα εμπλουτίζει σε σημαντικό βαθμό το Τμήμα Τέχνης, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις του αναγνωστικού κοινού και της εποχής μας.

Τα βιβλία της δωρεάς, αφιερωμένα σε ξένους καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στον 19ο και τον 20ό αιώνα, όπως οι Matisse, Kandinsky, Balthus, Giacometti, Klee, Chagall, de Chirico, Rodin, Picasso, Braque, Miró, Toulouse-Lautrec, Moore και Delvaux καθώς και εκδόσεις αφιερωμένες σε διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Μπουζιάνης, Παρθένης, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Εγγονόπουλος, Μόραλης και Τέτσης, θα αποτελέσουν μια ξεχωριστή ενότητα στο τμήμα τέχνης της βιβλιοθήκης μας και είμαστε βέβαιοι πως τα μέλη και οι αναγνώστες μας θα τα προσεγγίσουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Τα βιβλία μετά την απαραίτητη βιβλιοθηκονομική επεξεργασία τους θα είναι διαθέσιμα για το αναγνωστικό κοινό και προσβάσιμα στον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης (prevezalib.openabekt.gr)


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Παραλήφθηκαν 100 καινούργιοι μπλε κάδοι στον Δήμο Ζηρού

05/10/2022, 3:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Η Φιλιππιάδα γιορτάζει τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση της

05/10/2022, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στη γειτονική Αλβανία ταξίδεψε το Χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας

05/10/2022, 11:56 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα αγαπημένος προορισμός για τους δικαιούχους Κοινωνικού Τουρισμού τον Σεπτέμβριο

05/10/2022, 11:52 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκδήλωση -παρουσίαση από το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ / ETwinning

05/10/2022, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών: Εκκινεί εκ νέου περίοδος υποβολής αιτήσεων από 12/10/2022 έως 14/10/2022 . 

05/10/2022, 11:08 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites