«8η Μαρτίου – ημέρα σταθμός για τη γυναίκα. Όχι γιορτή, υπενθύμιση!»

Η 8η του Μάρτη δεν είναι μια γιορτή θαυμασμού του «ωραίου φύλου». Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί υπενθύμιση των αέναων και σκληρών αγώνων των γυναικών για την αναγνώριση της ισότητας σε όλους τους τομείς και την πάταξη της «σεξιστικής απάτης» ότι αποτελούν το «ανίσχυρο φύλο». Από το 1975, η Ημέρα της Γυναίκας τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την ανάδειξη των δικαιωμάτων των γυναικών ανά τον κόσμο. Αδιαμφισβήτητα, η γυναίκα κατέχει τον πιο πολυσχιδή ρόλο στην κοινωνία και προΐσταται αντάξια σε όλες τις αντίξοες συνθήκες των τελευταίων ετών, όπως η οικονομική κρίση, η πανδημία, αλλά και ο πόλεμος. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να βιώνει αδικίες, μεροληψίες, αλλά και έμφυλη βία εις βάρος της.

Για τους λόγους αυτούς ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας το Επιμελητήριο Πρέβεζας αναγνωρίζοντας το βαρυσήμαντο έργο του γυναικείου φύλου στη σύγχρονη οικονομία, αλλά και το επιχειρηματικό πνεύμα ως ίδιον των γυναικών, διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 και ώρα 19:00 στο Margarona Royal Hotel, με θέμα : «Όταν οι γυναίκες ευημερούν, ευημερεί η ίδια η κοινωνία», προσκαλώντας επισήμως το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Πρέβεζας να συνδράμει στην εξύμνηση του γυναικείου επιχειρείν, μέσω της παρουσίασης της ενισχυτικής δράσης του υπέρ των  γυναικών, με απώτερο σκοπό την ευημερία τους, ως απαραίτητο συστατικό της ευημερίας της κοινωνίας εν γένει.

Υπενθυμίζοντας την παροχή κοινωνικής, ψυχολογικής και νομικής υποστήριξης του Συμβουλευτικού μας Κέντρου σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας ή και πολλαπλών διακρίσεων (Ιωνίας 6, 26820-24444/89777), στην ως άνω εκδήλωση θα εμμείνουμε κυρίως στην επιπλέον και εξίσου ζωτικής σημασίας εργασιακή συμβουλευτική, που παρέχει η δομή μας στις γυναίκες αυτές, διακρίνοντας την ανάγκη τους για ανεξαρτησία και αυτοδυναμία στο στίβο της ζωής και συνεπικουρώντας κάθε σχετική τους προσπάθεια σε συνεργασία και με άλλους φορείς.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στελέχη του Πολυδύναμου Κέντρου Πρέβεζας του ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησαν συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης της πόλης

01/12/2022, 6:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Οι 8 περιοχές που γίνει προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Κυριακή

01/12/2022, 4:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Koινή ενημερωτική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΑΙDS στην Πρέβεζα

01/12/2022, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πολιτική λύση για την απομάκρυνση του αμιάντου από τα σπίτια του Ωρωπού αναζητά ο Δήμος

01/12/2022, 4:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργεί η ΔΟΥ στις 15 Δεκεμβρίου

01/12/2022, 4:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με το νέο Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” συναντήθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

01/12/2022, 4:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites