Πρέβεζα : Συγκέντρωση καταδίκης της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στη Θεοφάνειο από το Εργατικό Κέντρο

Το Ε.Κ. Πρέβεζας καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση εδαφικής ακεραιότητας ενός κυρίαρχου και δημοκρατικού κράτους, καταπάτηση του διεθνούς δικαίου και σαφή απειλή για την ειρήνη και ασφάλεια στην Ευρώπη.

Στην ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας αναφέρει:

“Συμπαραστεκόμαστε στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό, τους εργαζόμενους της Ουκρανίας και την ελληνική ομογένεια.

Η φρικτή πολεμική εισβολή της Ρωσίας, σε ένα ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος, αποτελεί σαφή απειλή για την  ειρήνη και την  ασφάλεια, με ορατούς, άμεσους και σοβαρούς κινδύνους, για την παγκόσμια τάξη και ασφάλεια. Με την επίθεση αυτή, επιδιώκεται δια των όπλων, η ανατροπή των υφιστάμενων διεθνών κανόνων και η δημιουργία νέων γεωπολιτικών δεδομένων.  Είναι φανερό, ότι επιχειρείται η κατάργηση του Διεθνούς  Δικαίου, της Διεθνούς  Έννομης Τάξης, των πανανθρώπινων αξιών, των Δημοκρατικών διαδικασιών.

Προσπαθούν με στρατιωτικά μέσα, να επιβάλουν τις αρπακτικές τους διαθέσεις. Επιχειρούν να καταργήσουν με τη βία, παγιωμένες, διαχρονικού χαραχτήρα, αξίες που κατακτήθηκαν από τους λαούς μέσα από σκληρούς αγώνες με πολύ κόπο και αίμα! Βομβαρδίζονται πόλεις. Σκοτώνονται αθώοι πολίτες. Στερούν το αύριο στα μικρά παιδιά! Καταπατούν, με ιδιαίτερη σκληρότητα, το δικαίωμα ενός λαού να ζήσει με Ειρήνη, Δημοκρατία και Ελευθερία. Τους εξαναγκάζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους καταφεύγοντας σε ξένους τόπους.

Ζητάμε άμεση υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων και διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των βομβαρδισμών, που ισοπεδώνουν πόλεις και χωριά δολοφονώντας αμάχους, και εντείνοντας την φρίκη του πολέμου, της προσφυγιάς και της οικονομικής καταστροφής.

Μπροστά σε ολοένα πιο ανησυχητικές εξελίξεις και το φάσμα μιας μακράς και βίαιης σύγκρουσης με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, ή ακόμη και την υπόνοια μιας πυρηνικής αντιπαράθεσης, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση από έναν ουσιαστικό διάλογο για την ειρήνη.

Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε την διαμόρφωση της πολιτικής μέσω απειλών, βίας και αλαζονείας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι και πρέπει να παραμείνει προπύργιο ειρήνης και δημοκρατίας με βάση τις δημοκρατικές αξίες, την αλληλεγγύη και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Καλούμε όλους και όλες, συμπολίτες και συμπολίτισσες, φορείς και σωματεία την Παρασκευή 01/04/2022 και ώρα 18:30 στο χώρο μπροστά στη Θεοφάνειο Αίθουσα να ενωθούμε και να διατρανώσουμε το αίτημά μας για ΕΙΡΗΝΗ”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites