Συννεφιά και αφρικανική σκόνη μέχρι και το Σάββατο

Photo Facebook/Στρατής Βουγέλλης

Αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο Ιόνιο και την Ήπειρο, προβλέπονται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για αύριο Τετάρτη 30 Μαρτίου. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και η μέγιστη θα κυμανθεί από 19 έως 21 βαθμούς κελσίου .

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη 31 Μαρτίου, όπου σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες και την Πέμπτη ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Οι άνεμοι τη νύχτα στα δυτικά θα εξασθενήσουν Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Παρασκευή 1 Απριλίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς έως 5. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Η αφρικανική σκόνη βαθμιαία θα περιοριστεί στα νοτιοανατολικά από το Σάββατο 2 Απριλίου. Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται χιονιάς και στην Ήπειρο – Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ

19/01/2024, 1:51 μμ

ΚΑΙΡΟΣ

Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Ε.Μ.Υ.

21/11/2023, 12:10 μμ

ΚΑΙΡΟΣ

Χαλάει ο καιρός στην Ήπειρο από σήμερα το βράδυ – Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ

25/10/2023, 11:14 πμ

ΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται η κακοκαιρία “PETAR” που θα επηρεάσει και την Ήπειρο

04/08/2023, 12:58 μμ

ΚΑΙΡΟΣ

Στους 50,2 °C η αίσθηση θερμοκρασίας σήμερα στην Πρέβεζα

25/07/2023, 6:34 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν την Ήπειρο – Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

14/03/2023, 2:24 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα – Η Περιφέρεια Ηπείρου εφιστά την αυξημένη προσοχή

10/03/2023, 3:13 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ

‘Ηπειρος : Έρχονται χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο – Επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την ΕΜΥ

25/01/2023, 2:28 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites