Πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” για το Τμήμα Λογιστικής

Έγγραφο – πρόταση στην Υπουργό  Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον Βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιο Γιαννάκης, τον Βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου και Δήμαρχο Πρέβεζας Νικόλαο Γεωργάκο, για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας κατέθεσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”.

Το έγγραφο αναφέρει:

Μετά από τον θόρυβο που προκάλεσε η παράλογη, ακατανόητη και ιδιοτελής πρόταση ορισμένων καθηγητών για τη μεταφορά του Τμήματος ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, δεν θα αναφερθούμε στα κίνητρα τους, ούτε στις Υποδομές, ούτε στις ελλείψεις ούτε στα πλεονεκτήματα ( αυτά έχουν γίνει σαφέστατα από όλους ) , της όποιας απόφασης επικρατήσει στο τέλος. Θα προτείνουμε μια εναλλακτική για το μέλλον του Τμήματος, η οποία θα το καταστήσει πολύ πιο ανταγωνιστικό στο χώρο των συγγενών Τμημάτων, είναι συμβατή με την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και θα συμβάλει τόσο στην αναβάθμιση του Τμήματος όσο και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

  1. Το Τμήμα να ονομαστεί σε «Λογιστικής και Ελεγκτικής»
  2. Η διάρκεια σπουδών να είναι 5 έτη και θα οδηγεί απευθείας στη λήψη Πτυχίου Master (Μεταπτυχιακό).
  3. Το 5οέτος θα διδάσκονται τα μαθήματα εξειδίκευσης, δηλαδή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος. Τα μαθήματα αυτά θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για τους εισακτέους του Τμήματος.
  4. Τα μαθήματα του 5ουέτους θα προσφέρονται ταυτόχρονα ΔΩΡΕΑΝ σε αποφοίτους άλλων Τμημάτων στους οποίους θα απονέμεται αντίστοιχος Μεταπτυχιακός Τίτλος.
  5. Τα ίδια μαθήματα, του 5ουέτους, θα προσφέρονται και στην Αγγλική γλώσσα, ως αυτοδύναμο Ξενόγλωσσο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, με δίδακτρα, που θα απευθύνεται σε αποφοίτους αντίστοιχων Τμημάτων από το εξωτερικό, π.χ. από Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια, Σερβία, Τουρκία, Ιταλία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Κροατία, κλπ.
  6. Τα μαθήματα του 5ουέτους θα περιλαμβάνουν εξειδικευμένα και αναλυτικά θέματα Λογιστικής, όπως Ναυτιλιακή, Τουρισμού, Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, κλπ, καθώς και εξειδικευμένες προσεγγίσεις Ελεγκτικής στις επιχειρήσεις αυτές.
  7. Οι απόφοιτοι του 5ετούς προγράμματος θα πιστοποιούνται ως Εσωτερικοί Ελεγκτέςκαι θα έχουν εξεταστεί επιτυχώς στα κυριότερα μαθήματα που απαιτούνται εξετάσεις για το επάγγελμα του Ορκωτού Λογιστή-Ελεγκτή.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω”

28/11/2023, 8:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έρχεται Πρέβεζα για το Νοσοκομείο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

28/11/2023, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : “Είναι σαν μας θεωρούν Αλβανία εδώ…”

23/11/2023, 8:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για το τραγικό δυστύχημα στο Βαθύ

23/11/2023, 8:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» μοίρασε παραδοσιακά πολυσπόρια

23/11/2023, 8:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η Διάθεση Δωρεάν Ψηφιακής Υπογραφής σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

23/11/2023, 8:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Sounds of Solidarity” για την Ημέρα της Μεσογείου 28 Νοεμβρίου 2023 με την Χορωδία Αρμονία και την πιανίστρια Ελεωνόρα Αποστολίδη

23/11/2023, 8:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

23/11/2023, 8:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites