Πρέβεζα : Άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής με “εκδήλωση πυρκαγιάς” στην Μαρίνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας στο πρατήριο υγρών καυσίμων ανεφοδιασμού τουριστικών σκαφών εντός των εγκαταστάσεων του τουριστικού λιμένα Πρέβεζας «ΠΡΕΒΕΖΑ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.» ιδιοκτησίας «Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας Α.Ε.Ε.Σ.»

 

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την “εκδήλωση πυρκαγιάς” στον χώρο του πρατηρίου υγρών καυσίμων ανεφοδιασμού τουριστικών σκαφών, η οποία απείλησε άμεσα το βυτιοφόρο όχημα που τροφοδοτούσε τις δεξαμενές του πρατηρίου αλλά και κίνδυνο μετάδοσης στο κτίριο του καταστήματος (γραφείο) του πρατηρίου υγρών καυσίμων ανεφοδιασμού τουριστικών σκαφών.


Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, ο οδηγός του βυτιοφόρου στην προσπάθειά του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, λόγω εισπνοής καπνών είχε χάσει τις αισθήσεις του, είχε υποστεί εγκαύματα και απαιτούνταν επειγόντως η μεταφορά του στο Νοσοκομείο της πόλης της Πρέβεζας.


Οι χειριστές των τουριστικών σκαφών, μόλις αντιλήφθηκαν την εκδήλωση της πυρκαγιάς στον χώρο του πρατηρίου υγρών καυσίμων ανεφοδιασμού τουριστικών σκαφών, με κατάλληλους χειρισμούς, απομάκρυναν τα τουριστικά σκάφη που έχουν ελλιμενιστεί πλησίον της αποβάθρας του Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων και πλέουν προς τον θαλάσσιο χώρο του τουριστικού λιμένα.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατόπιν ειδοποίησης για την εκδήλωση της πυρκαγιάς σήμανε συναγερμό, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε το ΕΚΑΒ και τον ΔΕΔΔΗΕ Πρέβεζας.


Στην άσκηση συμμετείχαν τρία (3) πυροσβεστικά οχήματα και οκτώ (8) άτομα.


Μετά το τέλος της άσκησης οι πυροσβεστικές δυνάμεις επέστρεψαν στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας ακολουθεί απολογισμός, παρατηρήσεις, κριτική και προτάσεις για την όλη διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καναλακίου

29/09/2023, 9:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ένας 23χρονος δικυκλιστής έχασε την ζωή του στην Ε.Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας

29/09/2023, 9:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πρέβεζα

27/09/2023, 7:55 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Ευαγγελία Αντωνίου είναι μία ξεχωριστή υποψηφιότητα στον Δήμο Πάργας

26/09/2023, 3:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οδηγήσαμε το νέο NISSAN QASHQAI e-power στους δρόμους της Πρέβεζας

24/09/2023, 10:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού και στο Κάστρο Αγ. Γεωργίου (Κυανή Ακτή) 

24/09/2023, 8:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής στο Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Υ

24/09/2023, 8:29 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites