Με υπερηφάνεια και όλες τις πρέπουσες τιμές γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου σε όλο τον Δήμο Ζηρού

Έπειτα από δύο χρόνια, όπου λόγω των υγειονομικών  μέτρων για την πανδημία οι εκδηλώσεις για όλες τις εθνικές επετείους ήταν περιορισμένες, σήμερα η 25η Μαρτίου γιορτάστηκε και πάλι με όλες τις πρέπουσες τιμές και την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας.

Στην πόλη της Φιλιππιάδας και στο Θεσπρωτικό μετά τις πανηγυρικές δοξολογίες έγιναν καταθέσεις στεφάνων και ακολούθησαν οι μαθητικές παρελάσεις. Σε όλες τις κοινότητες τελέστηκαν δοξολογίες κι έγιναν καταθέσεις στεφάνων στα Μνημεία Ηρώων. Την παρέλαση στη Φιλιππιάδα τίμησε με την παρουσία του και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ν. Πρέβεζας κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας. 

Στο Θεσπρωτικό τον ρυθμό της παρέλασης έδωσαν τα μέλη του φιλαρμονικού συλλόγου «Απόλλων» ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε η λυκειάρχης Θεσπρωτικού κα Δήμητρα Φίντζου. Τελετάρχης ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γιώργος Φίντζος.

Στη Φιλιππιάδα οι καταθέσεις στεφάνων έγιναν στο μνημείο Μπιζανομάχων. Για τον Δήμο Ζηρού στεφάνι κατέθεσε ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου. Για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Ζάβαλης. Για την Κοινότητα Φιλιππιάδας ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Κωστάκος. Για το αεροπορικό απόσπασμα Ακτίου ο αρχισμηνίας κ. Βασίλειος Γιολδάσης. Για το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού ο διοικητής, αστυνόμος Β’ κ. Γεώργιος Ζώης. Για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φιλιππιάδας ο υποδιοικητής επιπύραρχος κ. Πάνος Χρήστος.

Για την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Πρέβεζας ο ε.α. αξ/κός κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου.

Για την Εθνική Αντίσταση ο αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Τάσης.

Στεφάνια κατέθεσαν τα Δημοτικά Σχολεία Φιλιππιάδας, τα Γυμνάσια, το ΓΕΛ, το ΕΠΑΛ και η Αδελφότητα Ανωγειωτών Φιλιππιάδας. Τελετάρχης ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας κ. Γεώργιος Σιαμαντάς.  

Εκτός του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή, του Βουλευτή Νομού Πρέβεζας κ. Κων/νου Μπάρκα και του προέδρου του Δ.Σ. κ. Χρήστου Χασίδη, τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Εκκλησίας, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδροι και μέλη τοπικών συμβουλίων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, γονείς μαθητών και πλήθος κόσμου.   


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites