Η Πρέβεζα της καινοτομίας που εντυπωσίασε την Χριστιάνα Καλογήρου

Τις εγκαταστάσεις της υδατοκαλλιέργειας ψαριών (πέστροφας) EUROTROUT SA στην περιοχή Χόχλα της Πρέβεζας επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου.
Από τον ιδιοκτήτη Χρήστο Καινούργιο και τους γιους του Αλέξανδρο και Ανδρέα ενημερώθηκε για τη λειτουργία της μονάδας, τις υψηλές προδιαγραφές εκτροφής και τις νέες προοπτικές ανάπτυξης.
Η επιχείρηση αξιοποιεί τον φυσικό υδάτινο πόρο της περιοχής, σταθερής θερμοκρασίας 16 βαθμών, την τεχνογνωσία και εμπειρία, για να παράξει ποιοτικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας.
Όλη η παραγωγική διαδικασία γίνεται με πιστοποιημένο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα που δίνει προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο βιολογικό προϊόν, το οποίο στο σύνολό του εξάγεται κυρίως στη Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πολωνία και ΗΠΑ.
Η παραγωγή της μονάδας φτάνει τους 1.500 τόνους ετησίως και αξίζει να σημειώσουμε ότι η συνολική παραγωγή του είδους στην Ευρώπη είναι 5.000 τόνοι.
“Με χαρά ακούσαμε ότι προγραμματίζεται η λειτουργία νέας μονάδας στο Λούρο της Πρέβεζας, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 1,5 εκατ. ευρώ είναι ίδια συμμετοχή, ενώ 1,5 εκατ. ευρώ έχει αιτηθεί για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.
Συγχαίρουμε την οικογένεια Καινούργιου για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και ενθαρρύνουμε κάθε πρωτοβουλία τους για περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας” αναφέρει στην ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Καλογήρου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites