Εθελοντισμός του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζας στα μνημεία της πόλης

Επιστολή προς τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Λεωνίδα Αργυρό για τις εθελοντικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε στα μνημεία της πόλης έστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζᔨ.

Στην επιστολή του αναφέρει:                                                                

Κύριε Αντιδήμαρχε

,ο Σύλλογός μας συνεχίζοντας την εθελοντική του δράση, προχώρησε στην επαναλειτουργία του αισθητικού φωτισμού των νότιων τειχών του κάστρου του Αγίου Ανδρέα και του Μνημείου Πεσόντων . 

Επίσης συντήρησε και αναβάθμισε, σε φωτισμό και πράσινο, τους χώρους της προτομής του ποιητή  Κ. Καρυωτάκη καθώς και του μνημείου που υπάρχει για τον ποιητή στη θέση « Βαθύ » .

Αναβάθμισε ακόμη τον φωτισμό στην προτομή του Νικολάου Κονεμένου και συντήρησε τον φωτισμό στα υπόλοιπα ( έντεκα σε αριθμό ) μνημεία, κτίρια και χώρους που στο παρελθόν έχει τοποθετήσει.

 

Για όλες τις παραπάνω εθελοντικές μας δράσεις ακολουθούμε πάντα τις νόμιμες διαδικασίες .

 

Κύριε Αντιδήμαρχε έχουμε παρατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια που προσφέρουμε εθελοντικά στον τόπο μας – όπως και άλλες συλλογικότητες και μεμονωμένοι πολίτες  το κάνουν –, μια αδιαφορία από τη μεριά του Δήμου για τη μόνιμη και συνεχή συντήρηση και ανάδειξη του αισθητικού, κοινωνικού και ιστορικού πλούτου που υπάρχει στην Πρέβεζα .

 

Ο εθελοντισμός συμπληρώνει, δεν υποκαθιστά θεσμούς και υπηρεσίες .

Έχουμε προτείνει κατά το παρελθόν και σε όλες τις Δημοτικές Αρχές των τελευταίων είκοσι πέντε ετών από την ίδρυση του Συλλόγου μας, την καταγραφή από τα τμήματα Πολιτισμού και Τουρισμού – που τώρα είστε εσείς επικεφαλής – όλων των σημείων της περιοχής που η θέα τους δημιουργεί μια σιωπηρή ανάκληση της μνήμης.

 

Μετά την καταγραφή έπρεπε και πρέπει να υπάρχει από το Δήμο μια συνεχής επίβλεψη και συντήρηση αυτών των σημείων .

Ποτέ όμως αυτό δεν ήταν προτεραιότητα του τμήματος Πολιτισμού και τουρισμού, για αυτό και η αξιολύπητη εικόνα που παρουσιάζουν τα περισσότερα . Εξαίρεση υπάρχει μόνο όταν μας επισκέπτεται κάποιος επίσημος και γίνονται πρόσκαιρες διορθωτικές κινήσεις στη διαδρομή που ακολουθεί αυτός μέσα στη πόλη!!!  

 

Στο κενό έχει πέσει και η συνεχώς επαναλαμβανόμενη πρότασή μας, με πρωτοβουλία του Δήμου, να είχαν υιοθετηθεί  από σχολεία  και συλλόγους κάποια από τα μνημεία της . Με αυτή τη συνεργασία σίγουρα αυτά θα είχαν τη δυνατότητα να ανασαίνουν ασταμάτητα για τον οργανισμό της πόλης.

 

Εμείς μαζί με τη μόνιμη εθελοντική μας διάθεση, καταθέτουμε ξανά τις προτάσεις μας γιατί υπάρχει και άλλος δρόμος από αυτόν των προκατόχων σας.

 

Στις τελευταίες παρεμβάσεις μας γόνιμη ήταν η συνεργασία μας με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Γρηγόρη Κουμπή και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Φώτη Ζέρβα. Καταλυτική και η βοήθεια του Σωματείου Ηλεκτρολόγων- Υδραυλικών με τον πρόεδρό του  Κωνσταντίνο Σταύρου.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Παραλήφθηκαν 100 καινούργιοι μπλε κάδοι στον Δήμο Ζηρού

05/10/2022, 3:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Η Φιλιππιάδα γιορτάζει τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση της

05/10/2022, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στη γειτονική Αλβανία ταξίδεψε το Χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας

05/10/2022, 11:56 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα αγαπημένος προορισμός για τους δικαιούχους Κοινωνικού Τουρισμού τον Σεπτέμβριο

05/10/2022, 11:52 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκδήλωση -παρουσίαση από το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ / ETwinning

05/10/2022, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών: Εκκινεί εκ νέου περίοδος υποβολής αιτήσεων από 12/10/2022 έως 14/10/2022 . 

05/10/2022, 11:08 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites