Δημήτρης Κωνσταντόπουλος : “Υποκριτική” η απάντηση του Άγγελου Συρίγου για το Τμήμα Λογιστικής -Συστράτευση όλων για παραμονή του στην Πρέβεζα

Στην Πρέβεζα βρέθηκε το Σάββατο το πρωί , ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας του κόμματος για την προώθηση και παρουσίαση των προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, με εκπροσώπους των επαγγελματιών και παραγωγικούς φορείς της Πρέβεζας και περιόδευσε στην αγορά της πόλης με στελέχη του κινήματος διανέμοντας ενημερωτικό υλικό.. Στη συνάντηση που έγινε στο Επιμελητήριο ο κ. Κωνσταντόπουλος κατέθεσε τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος των συναντήσεων αναφέρθηκε σε μια σειρά μακροπρόθεσμα μέτρα που προτείνει το ΚΙΝΑΛ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ανακούφισης των νοικοκυριών, μεταξύ των οποίων η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, συλλογικές διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας στο 6% για μια σειρά βασικών καταναλωτικών αγαθών όπως είναι τα λιπάσματα, μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, υιοθέτηση μιας μορφής ΕΚΑΣ για τους μικροσυνταξιούχους και την θέσπιση ενός πλαφόν στους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας και στις ρήτρες αναπροσαρμογής. Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στην Ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός.
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τόσο στη συνάντηση των φορέων στο Επιμελητήριο όσο και στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στο θέμα της μεταφοράς του τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα λέγοντας ότι η απόφαση είναι καθαρά πολιτική και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να γίνει “χτες” η διεκδίκηση παραμονής του τμήματος. Ο ίδιος είπε ότι είναι “υποκριτική” η απάντηση του υπουργείου Παιδείας ότι οι αποφάσεις παίρνονται από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) και έφερε ως παράδειγμα τον νομική Πατρών που έκλεισε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έγιναν στην περιοχή του να μεταφερθούν τα τμήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο ίδιος αναρωτήθηκε γιατί μπορεί υπάρχει πανεπιστήμιο Θράκης με τμήματα σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή και δεν μπορεί να υπάρχει Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τμήματα σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου.
Τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της παραμονής του τμήματος στην Πρέβεζας και τόνισε ότι χρειάζεται η συστράτευση όλων, βουλευτών, τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση.
πηγή: Καθημερινή Εφημερίδα “Το Βήμα της Πρέβεζας”

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites