Ανάπτυξη Τώρα: “Θέλουμε ”ζωντανό” ιστορικό κέντρο και όχι ησυχαστήριο”

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις καταγγελίες που αφορούν το Ιστορικό κέντρο:

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, υπήρξε συζήτηση με ευθύνη της δημοτικής αρχής για τυχόν μείωση του ωραρίου λειτουργίας της μουσικής σε καταστήματα του ιστορικού κέντρου.

Η συζήτηση αυτή κατέδειξε για πολλοστή φορά την προχειρότητα και την πολιτική ανευθυνότητα των χειρισμών της δημοτικής αρχής.

Έγινε αναφορά σε μία επιστολή κατοίκων του ιστορικού κέντρου, όπου ορισμένες φράσεις που ακούστηκαν στην αίθουσα δεν ήταν ό,τι καλύτερο, ενώ υπήρξε ένα “τσουβάλιασμα” όλων των καταστηματαρχών και μία λανθασμένη εικόνα για τη διασκέδαση στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως όταν διαπιστώνονται παραβάσεις, τα αρμόδια όργανα θα πρέπει να επιβάλουν τον νόμο.

Εξ’ αρχής ως “Ανάπτυξη Τώρα” έχουμε προτείνει να γίνει μία ειλικρινής συζήτηση για το τι ιστορικό κέντρο θέλουμε. Πως οραματιζόμαστε το σήμα-κατατεθέν της πόλης της Πρέβεζας.

Το οραματιζόμαστε ως το κέντρο της τουριστικής δραστηριότητας, το κέντρο της φιλοξενίας των επισκεπτών και της διασκέδασης των κατοίκων, το σημείο αναφοράς της προόδου και της εξωστρέφειας της πόλης ή ένα ησυχαστήριο μίας επαρχιακής πόλης της δεκαετίας του ’80;

Θέλουμε ένα ιστορικό κέντρο ζωντανό 12 μήνες το χρόνο με ανοικτά τα καταστήματά του ή μία πόλη που ζωντανεύει το καλοκαίρι και είναι “έρημη” με κλειστά μαγαζιά το χειμώνα, όπως έχουμε δει σε άλλες τουριστικές πόλεις.

Για την “Ανάπτυξη Τώρα” η απάντηση είναι απλή.

Θέλουμε ”ζωντανό” ιστορικό κέντρο και όχι ησυχαστήριο”.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να κατανοήσουμε και την στήριξη των καταστηματαρχών του ιστορικού κέντρου, οι οποίοι λόγω covid βρέθηκαν σε δύσκολη οικονομική συγκυρία και περιμένουν με αγωνία το φετινό καλοκαίρι.

Εμείς ως παράταξη θέλουμε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ο “ζωντανός” χαρακτήρας του ιστορικού κέντρου. Να έχει από τη δημοτική αρχή μία ειδική προσέγγιση, ένα ειδικός καθεστώς για να αποτελεί πόλο έλξης της διασκέδασης και της φιλοξενίας της Πρέβεζας. Το ίδιο ισχύει σε πολλές τουριστικές πόλεις στον κόσμο.

Στα περισσότερα από τα αιτήματα της επιστολής όμως των κατοίκων δεν έχουμε διαφωνία.

Φυσικά θέλουμε επαρκή φωτισμό και δυνατό φωτισμό.

Φυσικά και θέλουμε καθαριότητα.

Φυσικά και θέλουμε να υπάρχει προστασία των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Φυσικά και θέλουμε τήρηση των νόμων.

Καλή θα είναι και η πιο συχνή προληπτική παρουσία-περιπολία της Αστυνομίας, όπως άλλωστε γίνεται σε πολλά τουριστικά μέρη.

Δε διαφωνούμε σε αυτά.

Διαφωνούμε όμως στο να μετατραπεί το ιστορικό κέντρο σε ησυχαστήριο. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο!

Έχουμε επίσης και απορίες;

Στο Δήμο Πρέβεζας υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο που ρυθμίζει σχεδόν όλα τα παραπάνω ζητήματα. Για ποιο λόγο εισήγαγε το θέμα η δημοτική αρχή; Αμφισβητεί τον Κανονισμό; Θέλει να τον αλλάξει; Να μας το πει καθαρά! Και αν θέλει να το αλλάξει δε θα έπρεπε πρώτα να το εισάγει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ή στην Επιτροπή Διαβούλευσης; Για ποιο λόγο το έφερε στο δημοτικό συμβούλιο; Δεν μπορεί ούτε σε ένα τόσο απλό θέμα να έχει ξεκάθαρη άποψη;

Η “Ανάπτυξη Τώρα” θα επιμείνει και θα φέρει την εξωστρέφεια και μία νέα αντίληψη για την τουριστική λειτουργία του ιστορικού κέντρου, που αποτελεί το “διαμάντι” της Πρέβεζας. Η παράταξή μας πιστεύει στις δυνατότητες της πόλης, πιστεύει στις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού και των επαγγελματιών της Πρέβεζας και όταν την εμπιστευθούν οι δημότες σε θέση ευθύνης θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Έχουμε δείξει ότι και μπορούμε και θέλουμε, σε αντίθεση με έναν “Δήμο της Καρδιάς μας”, που μόνο… αρρυθμίες προκαλεί στην λειτουργία του Δήμου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θερμό χειροκρότημα για το έργο “Ο Μπεχτσής”-Συνεχίζονται οι παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας

08/12/2022, 11:43 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την στατική επάρκεια του παλιού Υδατόπυργου

08/12/2022, 11:37 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αυτοψία στην περιοχή της Βρυσούλας Λούρου από κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Ηπείρου

08/12/2022, 11:34 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Θετικό το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας για την ειδικότητα “Βοηθού Νοσηλευτή” στο ΕΠΑΛ Καναλακίου

08/12/2022, 11:29 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μόνο στην Πρέβεζα απ’ ολόκληρη την ελληνική επικράτεια δε φτάνουν στα χέρια των μαθητών τα ξενόγλωσσα βιβλία

08/12/2022, 11:19 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα στο Ιστορικό Κέντρο – Ανακοινώθηκε το εορταστικό ωράριο

08/12/2022, 10:52 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites