Ωμή παραδοχή από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Δεν θα “πείραζαν” το τμήμα Λογιστικής αν η έδρα της Σχολής ήταν στην Πρέβεζα

Αυτό παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος της Επιτροπής Σοφών του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Ιωάννινα σχετικά με την απόφαση της Συγκλήτου για την μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.

Όπως αναφέρει το typos-i.gr, ο κ. Αλμπάνης τόνισε ότι αντίστοιχη απόφαση σαν αυτή που πάρθηκε από την Σύγκλητο για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας, δεν μπορεί να υπάρξει για τη Γεωπονική στην Άρτα που φέτος είχε μόλις 17 εισακτέους  «γιατί η έδρα της σχολής είναι στην Άρτα, όπως επίσης και εγκαταστάσεις του πειραματικού τμήματος (θερμοκήπια κ.λπ.)»

Παρότι λοιπόν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, έπληξε πολύ περισσότερο την Γεωπονική στην Άρτα, η Σύγκλητος αποφάσισε την μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, όχι εξαιτίας της ΕΒΕ, ούτε με ακαδημαϊκά κριτήρια, αφού ο ίδιος ο Πρύτανης έχει παραδεχθεί πρόσφατα σε συνέντευξη του , ότι στα Γιάννενα δεν υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις για να το στεγάσουν. Το αποφάσισε γιατί το Τμήμα Λογιστικής είναι αυτοδύναμο τμήμα με ελκυστικά μεταπτυχιακά, διδακτορικά και με τη λογική ότι η συνύπαρξη των δύο τμημάτων (Οικονομικού-Λογιστικής) θα είναι ακαδημαϊκά ωφέλιμη.

Σε μια προσπάθεια να “χρυσώσει το χάπι” στην τοπική κοινωνία της Πρέβεζας ο κ. Αλμπάνης είπε ακόμα ότι «το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα συνεχίσει να είναι παρόν στην Πρέβεζα με διάφορες δράσεις», ενώ συνέχισε να υποστηρίζει ότι το τμήμα θα μεταφερθεί στα Ιωάννινα προκειμένου να «παραμείνει βιώσιμο».

Ο κ. Αλμπάνης παραβλέποντας ότι οι φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής δεν θα έχουν καρέκλα να κάτσουν στα Γιάννενα, προσπάθησε να ρίξει ευθύνες στις τοπικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι το τμήμα έχει λίγους εισακτέους-ες και «προβληματικές υποδομές», όπως η σίτιση-στέγαση για τους φοιτητές-τριες και η συγκοινωνία.

Εναντίον των τοπικών αρχών μίλησε και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σπύρος Γεωργάτος ο οποίος είπε για τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου και τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο ότι «είχαν επιθετικό λόγο» στη σύγκλητο όπου παραβρέθηκαν και έθεσαν αποκλειστικά οικονομικά το θέμα με επιχειρήματα όπως «να μη στερηθεί η Πρέβεζα» ποσά ύψους 1 εκατ. ευρώ. Ο κ. Γεωργάτος είπε επίσης ότι προειδοποίησαν ότι το κτίριο του τμήματος Λογιστικής «θα ανακτηθεί» από τον Δήμο και θα εξαναγκαστούν πρακτικά όλοι οι φοιτητές-τριες του τμήματος να φύγουν. Για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, ο κ. Γεωργάτος είπε ότι «δεν ήταν επιθετικός», αλλά ήταν «εκτός θέματος». Ο αντιπρύτανης διευκρίνισε ότι έτσι αντιλήφθηκε ο ίδιος τις τοποθετήσεις και ότι τα μεταφέρει «ψύχραιμα». Είπε επίσης, ότι η στάση των εξωπανεπιστημιακών «καυτηριάστηκε» και «κανένα απολύτως μέλος του οργάνου δεν υιοθέτησε τα επιχειρήματά τους».

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites