Στήθηκε το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο του Καναλακίου

Στο κάλεσμα του Ενιαίου Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου στον πρώην Δήμο Φαναρίου, ανταποκρίθηκαν οι αγρότες της περιοχής της Φαναριου, στήνοντας χθες τέταρτη 9 Φλεβάρη μπλόκο με τα τρακτέρ τους και άλλα οχήματα στον κόμβο του Καναλακίου.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι προβάλλουν τα παρακάτω συγκεκριμένα αιτήματα:

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.ά.), Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις. Έγκαιρη χορήγηση των ενισχύσεων, σε μία δόση, χωρίς παρακρατήσεις. Να είναι ακατάσχετες. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το όργιο παραβιάσεων και εξαπάτησης που γίνεται από τις «πύλες της κολάσεως» του ΟΣΔΕ σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων, με αποτέλεσμα κάποιοι επιτήδειοι να στήνουν χορό εκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες τους, παίζοντας με το εθνικό απόθεμα, τις εκτάσεις, τους βοσκότοπους. Οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ να γίνονται δωρεάν και με έλεγχο με την ευθύνη των δομών του υπουργείου. Να αποσυνδεθούν οι ενισχύσεις στην κτηνοτροφία από τα βοσκοτόπια. Να μην έχει αναδρομική ισχύ η σχετική ΚΥΑ.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.

Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεώτρηση χωρίς ρεύμα. Κανένα αρδευτικό έργο με ΣΔΙΤ, που μετακυλίουν ένα υπερδιογκωμένο κόστος στους αγρότες και στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, για τα υπερκέρδη κατασκευαστικών ομίλων και τραπεζών.

Άμεσα έργα για αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής των αγροτών.

Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τζίρο έως 40.000 ευρώ. Να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες στους λογιστές με επιπλέον χρεώσεις για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια. Να μην επιστραφούν τα ψίχουλα της επιστρεπτέας προκαταβολής, που τα πήραν πολύ λίγοι αγρότες. Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ. Κατάργηση των κάθε είδους χαρατσιών, π.χ. ΕΝΦΙΑ.

Φτάνει πια με το παραμύθι της «ατομικής ευθύνης» και μόνο. Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία. Δημιουργία νέων απαραίτητων ΜΕΘ, προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να συμβάλουν στη μάχη ενάντια στην πανδημία. Προσωπικό και μηχανήματα στην πρωτοβάθμια δομή Υγείας, τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο.

Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites