Μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων της Νέας Κερασούντας ο Δήμος Ζηρού προτείνει την άρση της απόφασης σύνταξης μελέτης για την αποκατάσταση του λατομείου  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόταση της δημοτικής αρχής για άρση της απόφασης σύνταξης μελέτης για την αποκατάσταση του ανενεργού λατομείου στη Ν. Κερασούντα 

Χρέος της δημοτικής αρχής είναι να διαπιστώνει τα προβλήματα και να βρίσκει τις προσφορότερες λύσεις για την υλοποίηση έργων που θα ικανοποιούν τις επιθυμίες και κυρίως ανάγκες του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. 

 Η σύνταξη μελέτης για την αποκατάσταση του ανενεργού λατομείου στη θέση “Αγ. Χαράλαμπος” στην Κοινότητα Νέας Κερασούντας, από την ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Μ.Α.Ε.Ε.Σ. την οποία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 2ας Φεβρουαρίου 2022 θ’ άνοιγε τον δρόμο για την επούλωση  μίας τεράστιας ‘πληγής’. 

 Η μελέτη και στη συνέχεια το έργο ανάπλασης το οποίο θα γινόταν στη βάση προτάσεων των συνδημοτών, των τοπικών Συμβουλίων και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, θα υλοποιούνταν δίχως κόστος για τον Δήμο και σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που θέτει η επιστήμη και η νομοθεσία.

Σταθερή επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι η συνεργασία και η ενότητα. Δεν είμαστε εδώ για να επιβάλλουμε την υλοποίηση έργων εάν αυτά δεν είναι κοινά αποδεκτά από τους πολίτες. Είμαστε απέναντι σε οτιδήποτε (και οποιονδήποτε) δύναται να λειτουργήσει ή λειτουργεί, διχαστικά για τους συνδημότες μας.

 Η λύση η οποία προκρίθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορούσε τη σύνταξη μελέτης αποκατάστασης, διαπιστώθηκε ότι δεν βρίσκει σύμφωνο το σύνολο των πολιτών των Κοινοτήτων Νέας Κερασούντας και Πέτρας.

  Με βάση τα παραπάνω και συμμεριζόμενη τις αντιρρήσεις για τη σύνταξη μελέτης αποκατάστασης του ανενεργού λατομείου από την ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Μ.Α.Ε.Ε.Σ. καθώς και τις ευαισθησίες συνδημοτών, η δημοτική αρχή θα προτείνει την άρση της συγκεκριμένης απόφασης σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Η ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου παραμένει προτεραιότητα της δημοτικής αρχής η οποία συνεχίζει να αναζητά τρόπους αναβάθμισης του σημείου, κοινά αποδεκτούς από την τοπική κοινωνία.  


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites