Αλ. Καχριμάνης : Εχθρική η ενέργεια της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Θα κάνω ενέργειες σε όλα τα στάδια και στο Υπουργείο Παιδείας!

Τις ευθύνες στους καθηγητές του Τμήματος Λογιστικής και στα μέλη της συγκλήτου επέρριψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης για την απόφαση τους να μεταφερθεί το Τμήμα από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.

Σε συνέντευξη του στο itv ο Περιφερειάρχης δήλωσε πικραμένος από την στάση της Συγκλήτου και από τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, ο οποίος, όπως είπε, τον κάλεσε τελευταία στιγμή να συμμετάσχει στην σύγκλητο.

“Με έχει πικράνει ιδιαίτερα που την τελευταία στιγμή πήραν τον Περιφερειάρχη να συμμετάσχει στη σύγκλητο. Είναι ντροπή! Είχαν καλέσει τον κ. Ιωάννου λες και ήταν θέμα του κ. Ιωάννου η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Και είχαν καλέσει και τον Δήμαρχο από ότι έμαθα. Και με πήρε ο κ. Πρύτανης και του είπα ότι θα πει ο κ. Ιωάννου εκφράζει όλους μας” τόνισε ο κ. Καχριμάνης και άφησε σαφείς αιχμές λέγοντας πως τα μέλη της Συγκλήτου πήραν την απόφαση αυτή γιατί “είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις”.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε την ενέργεια της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απαράδεκτη και επεσήμανε πως είχε ενημερώσει τα μέλη της ότι για την Περιφέρεια είναι αιτία πολέμου! “Φταίνε όλοι αυτοί που δεν σέβονται μια περιοχή. Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όταν έχουν θέματα πολλά έρχονται να συζητήσουμε, δεν είναι έτσι το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, πρέπει να συμμετέχει στο όλο γίγνεσθαι της Ηπείρου. Θεωρώ την ενέργεια απαράδεκτη και θα αγωνισθούμε γιατί αυτοί που έκαναν αυτή την πρόταση δεν σκέφτονται την Ήπειρο. Σκέφτονται μόνο πως θα είναι όλα καλά για αυτούς και όχι για την Ήπειρο. Είμαστε απέναντι, τους είχα πει ότι θα είναι αιτία πολέμου αυτό. Να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν και να ξανασυζητήσουν. Δεν μπορεί να παίζουμε με την Ήπειρο!”

Στις αναφορές του δημοσιογράφου ότι η απόφαση της συγκλήτου συμβαδίζει με την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας  ο Αλέξανδρος Καχριμάνης υπογράμμισε πως μπορεί η φιλοσοφία τους υπουργείου να είναι αυτή, αλλά στην περίπτωση του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας η στάση των καθηγητών δείχνει ότι η φιλοσοφία αυτή είναι τοπική και κάποιων ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι πίσω από την απόφαση αυτή ίσως να κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites