Έδωσε “πληρωμένες” απαντήσεις στον Πρύτανη και στην Σύγκλητο ο Στράτος Ιωάννου

Λάβρος για ακόμα μία φορά εναντίον της απόφασης των καθηγητών του Τμήματος Λογιστικής και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την μεταφορά του από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, εμφανίστηκε στο Δημοτικός Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου κατηγόρησε ευθέως τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τον Αντιπρύτανη Σπύρο Γεωργάτο ότι εκείνοι μέσα στην Σύγκλητο, έστηναν το χορό για να φύγει το Τμήμα Λογιστικής από την Πρέβεζα. Μάλιστα για τον κ. Γεωργάτο ανέφερε ότι αντίστοιχη στάση είχε κρατήσει και στην περίπτωση των Τμημάτων της Ηγουμενίτσας.

“Με βάση την μελέτη βιωσιμότητας είναι καλύτερο να έρθουν στην Πρέβεζα, ντρέπονται να πούνε και ο Πρύτανης και ο Αντιπρύτανης, ότι “πουλάνε” Γιάννενα. “Πουλάνε” μπαράκια, “πουλάνε” ζωή στα Γιάννενα και δεν “πουλάνε” σπουδές. Γιατί οι σπουδές μπορούν να γίνουν και στην Πρέβεζα και με τα δύο τμήματα, αλλά θεωρούν ότι τα Γιάννενα είναι πιο ελκυστικά” ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, ο οποίος αποδόμησε και δημόσια ένα – ένα τα έωλα επιχειρήματα που παρουσιάζουν οι καθηγητές του τμήματος που ζήτησαν τη μεταφορά του στα Γιάννενα και τα οποία υιοθέτησαν τελικά και τα μέλη της Συγκλήτου.

“Την μελέτη βιωσιμότητας ένα παιδί γυμνασίου δεν θα την έκανε” είπε χαρακτηριστικά ο Στράτος Ιωάννου θέλοντας να αναδείξει ότι πρόκειται για ένα στημένο παιχνίδι, καθώς συντάχθηκε από τους ίδιους καθηγητές που ψήφισαν να φύγει το Τμήμα από την Πρέβεζα.

“Όταν πήραν απόφαση οι καθηγητές του τμήματος για μεταφορά του τμήματος, έγινε μία συνεδρίαση στη σύγκλητο πριν από ένα μήνα όπου ο Πρύτανης ζήτησε να γίνει μία έκθεση βιωσιμότητας. Ξέρετε ποιους έβαλε να την κάνουν; Τους καθηγητές που ψήφισαν να φύγει. Τον Σωτηρόπουλο και τον Καραμάνη. Αν αυτό δεν είναι η επιτομή του στημένου τότε τι άλλο μπορεί να είναι;”  είπε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε “Βγαίνει η έκθεση βιωσιμότητας. Ήρθε στα χέρια μου. Μέσα έλεγε ακόμα και το κουφό, να πάρουν τα λυόμενα που είναι το μουσικό σχολείο και να τα πάνε στα Γιάννενα. Καταλάβαν το μέγεθος της … το αλλάξανε.  Κατάφερα και την βρήκα και την δεύτερη. Αν σας διαβάσω όλα αυτά που λέει θα πείτε τι καλύτερο πράγμα υπάρχει, πρέπει το Οικονομικό Τμήμα να έρθει στην Πρέβεζα.  Λέει ότι αν φύγει το τμήμα και πάει στα Γιάννενα θα υπάρξει εξοικονόμηση πόρων στη σίτιση 91 χιλιάδες. Λες και οι φοιτητές που τρώνε εδώ, στα Γιάννενα δεν θα τρώνε. Ο ίδιος “εργολάβος” που έχει πάρει την δημοπρασία της σίτισης εδώ, την έχει και στα Γιάννενα, με τα ίδια χρήματα.  Μετά λέει κόστος εγκαταστάσεων θέρμανσης, τηλέφωνο και ρεύμα, λες και στα Γιάννενα δεν θα υπάρχουν αυτά τα κόστη”.

Ο Στράτος Ιωάννου απάντησε και στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σπύρος Γεωργάτος αναφορικά με την ανάκτηση της κυριότητας από τον Δήμο, του κτιρίου που στεγάζεται το Τμήμα Λογιστικής  στο Ψαθάκι. “Το οικόπεδο ανήκει στο Δήμο. Με βάση την σύμβαση που είχε υπογράψει ο τότε Δήμαρχος με το τότε ΤΕΙ, αν το τμήμα δεν θα υπάρχει, τότε όχι μόνο γυρίζει το οικόπεδο, αλλά γυρίζουν και τα επικείμενα στο Δήμο. Άρα, από την στιγμή που στο μηχανογραφικό δεν θα γράφει “Τμήμα Λογιστικής Χρηματοοικονομικής Πρέβεζα”, τότε το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί πει το παίρνουμε πίσω και να φορτωθείτε και 2ο και 3ο και 4ο έτος” τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης και σημείωσε πως η πρόταση στην μελέτη βιωσιμότητα που λέει να πάρει η Περιφέρεια το κτίριο του τμήματος Λογιστικής και να δώσει η Περιφέρεια ένα άλλο στα Γιάννενα. 

Στην τοποθέτηση του ο Στράτος Ιωάννου ανέδειξε επίσης την ανακολουθία λόγων έργων του Πρύτανη υπογραμμίζοντας ότι κανένας δεν θέλει να προσβάλει ούτε την σύγκλητο, ούτε το Πανεπιστήμιο.  “Ο κ. Πρύτανης τον Οκτώβριο έλεγε ότι η κατάσταση για το Τμήμα Λογιστικής θα μείνει ως έχει. Ανεξάρτητα τι ψήφισε η Σύγκλητος ο κ. Πρύτανης παρότι έλεγε αυτά τον Οκτώβριο, μετά ψήφισε το τμήμα να φύγει από την Πρέβεζα. Άρα λοιπόν δεν έχει να κάνει αυτό με την Πρυτανεία, την Σύγκλητο ή το Πανεπιστήμιο. Έχει να κάνει με το ίδιο τον Πρύτανη σαν πρόσωπο. Όταν κάποιος εκλέγεται Πρύτανης σίγουρα έχει κάποιους ανθρώπους. Άνθρωποι δικοί του που θα τον ακούνε σε αυτό που θα πει. Δηλαδή αν ψήφιζε όχι ο κ. Πρύτανης εγώ είμαι σίγουρος, 5-10 θα τον ακολουθούσαν. Θα μου πείτε γιατί να το κάνει; Αφού όπως είπε με πανεπιστημιακά κριτήρια πρέπει να φύγει. Τον Οκτώβριο δεν ήξερε ότι πρέπει να φύγει; Τον Νοέμβριο που άλλα έλεγε σε συνέντευξη του, δεν ήξερε ότι πρέπει να φύγει; Το ανακάλυψε τον Ιανουάριο; Μη το παίζουμε εδώ θιγμένοι. Ειδικά εγώ τους θεσμούς τους σέβομαι. Εδώ υπάρχει ανακολουθία λεγομένων του, με αυτά που έπραξε την προηγούμενη Τρίτη” επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και έκανε αναφορά τόσο στην συμμετοχή του Τριαντάφυλλου Αλμπάνη στην “Επιτροπή Σοφών” του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το γεγονός ότι ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σπύρος Γεωργάτος ήταν σύμβουλος του πρώην Υπουργού Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Γαβρόγλου.

Απευθυνόμενος στον Τριαντάφυλλο Αλμπάνη ο Στράτος Ιωάννου είπε : “Είχατε πει πάλι “κατά τη γνώμη μου το θέμα δεν επείγει, η δικιά μου πρόθεση είναι αν επαναληφθεί το φαινόμενο για δεύτερη χρονιά, τότε οι προθέσεις του υπουργείου θα είναι η αναστολή του τμήματος, κάτι το οποίο με ανησυχεί” δηλαδή ούτε εσείς το θέλατε αυτό, τότε γιατί ψηφίσατε να φύγει από την πρώτη χρονιά; Ελάχιστη βάση εισαγωγής, μόνο για την Πρέβεζα; Που δεν είναι στο κόκκινο, το Γεωπονικό που είναι σε σαράντα χιλιόμετρα, δεν έχει ελάχιστη βάση εισαγωγής; Δε θα βάλει πέναλτι μείωση 20% -που μας αναφέρατε- το Γεωπονικό; Πως το ξέρετε; Αφού είχε 17, εμείς είχαμε 40. Δεν λέω να γίνει προς Θεού, να παραμείνει και καλά θα κάνει να παραμείνει. Κι όπως ήρθε η ώρα στην Ηγουμενίτσα, ήρθε και σε μας, θα πάει κι εκεί και θα πάμε να τους βοηθήσουμε. Γιατί αυτό που λέγεται Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τελικά, δεν είναι αυτό που εμείς φανταζόμαστε Ηπείρου, είναι Ιωαννίνων, θα φύγει και από την Άρτα. Μέχρι 30 εισακτέους αν έχει είναι στο κόκκινο, πάνω από 30 δεν είναι στο κόκκινο, η Πρέβεζα δεν ήταν στο κόκκινο έχει 40. Και τώρα αυτή τη στιγμή φοιτούν γύρω στους 90 με το 10% . Οι καθηγητές- κάποιοι αρχίζουν και κρύβονται, λένε κατ’ ιδίαν εγώ δεν ψήφισα έτσι, εγώ δεν ψήφισα αλλιώς, μόνο οι καθηγητές από την Πρέβεζα και η σύγκλητος ψήφισαν να αλλάξει έδρα το τμήμα να φύγει από την Πρέβεζα και να μεταφερθεί στο κέντρο. Σαράντα τμήματα στην Ελλάδα στο κόκκινο που η Πρέβεζα δεν είναι στο κόκκινο, σε όλα αυτά δεν ψήφισε καμία συνέλευση καθηγητών να φύγει και καμία σύγκλητος. Γιατί μόνο στην Πρέβεζα;” 

Στις τις αιτιάσεις του Πρύτανη ότι “όλα τα αιτήματα των καθηγητών για την συνδρομή και του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας δεν έχουν ληφθεί υπόψιν με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αρνητική εικόνα για τις υποδομές και να μην είναι ελκυστικό το τμήμα για τους φοιτητές ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας απάντησε : “Είπατε ότι κάποια αιτήματα των καθηγητών δεν έγιναν από την Περιφέρεια κα από τον δήμο και δεν ξέρω ποιους άλλους φορείς. Που είναι αυτά τα έγγραφα; Εσείς ως πρύτανης είστε υποχρεωμένος να μας δείξετε τα έγγραφα. ένα έγγραφο υπάρχει μόνο 17-5-2021 που ζητάει ο κ. Σωτηρόπουλος να γίνει φοιτητική εστία στην Πρέβεζα, προκειμένου το τμήμα να γίνει ελκυστικό για τους φοιτητές που θα έρθουν τον Σεπτέμβριο. Και σαν ιδιώτη να μου το ζητούσε από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν θα προλάβαινα να φτιάξω φοιτητική εστία.; Όταν εσείς κ. Πρύτανη στο Περιφερειακό Συμβούλιο μας παρουσιάσατε τον Στρατηγικό Σχεδιασμό, δεν είχατε τίποτα μέσα για το τμήμα της Πρέβεζας. Και σας έκανα την ερώτηση ευγενικά, μήπως ξεχάσατε να βάλετε την Πρέβεζα; Απαντήσατε ότι το κάνατε γρήγορα και θα φροντίζατε να υπάρχει διόρθωση. Όντως το φροντίσατε, αλλά όπως φάνηκε στα λόγια. Δεν σας κόστιζε τίποτα.”

Με διάθεση αυτοκριτικής ο Στράτος Ιωάννου στάθηκε στο αίτημα του Προέδρου του τμήματος Ιώαννη Σωτηρόπουλου, ο οποίος ζήτησε μέσα σε 3 μήνες η Περιφέρεια να κάνει Φοιτητική εστία λέγοντας “Του είπα του κ. Σωτηρόπουλου. Εστία μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν μπορώ να σας φτιάξω. Μπορώ να σας δώσω χρήματα να νοικιάσουμε δέκα γκαρσονιέρες να μείνουν τα παιδιά μέσα. Μου λέει όχι. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη χαζομάρα μου. Έπρεπε τότε να ψυλλιαστώ τι γινόταν. Εκεί φάνηκε ότι ήταν προσχεδιασμένο”.

Οι ανύπαρκτες κτιριακές υποδομές στα Γιάννενα

Ο Αντιπεριφερειάρχης εστίασε επίσης την κριτική του προς τον Πρύτανη και την Σύγκλητο για την μάλλον εσκεμμένη μη αναφορά του Τριαντάφυλλου Αλμπάνη στο κτιριακό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στα Γιάννενα.  “Είπατε ότι στην αξιολόγηση τα κριτήρια είναι ο αριθμός καθηγητών, κύριε πρύτανη διαβάστε το αγγλικό κείμενο και θα δείτε ότι μιλάει μέσα και για τις κτιριακές υποδομές Και λέτε μισή αλήθεια και η μισή αλήθεια είναι χειρότερη και από ψέμα. Ποιες κτιριακές υποδομές θα έχει το τμήμα αν πάει στα Γιάννενα; Ποιες κτιριακές υποδομές έχει το οικονομικό πανεπιστήμιο; Τίποτα. Στην κεντρική βιβλιοθήκη στεγάζεται. Πρέπει να ξέρετε πως υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν και προσέχουν πως θα απαντήσουν. Στη συνέντευξη δεν είχατε κανέναν να σας ρωτήσει. Εδώ όμως έχετε. Για το Πανεπιστήμιο στα Γιάννενα είναι κάθε μέρα στον Περιφερειάρχη και ζητάει, εμάς για εδώ δεν ζήτησε ποτέ τίποτα. Είπε στην συνέντευξη του ο Πρύτανης και είχε μαζί και τον κ. Γεωργάτο, ότι κανένας από τους 8 καθηγητές που ψήφισαν να παραμείνει το τμήμα δεν είχε επιχειρήματα. Αυτό είναι ένα ΨΕΜΑ. Εύχομαι να μην υπάρχουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες σε αυτό. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν” τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος άφησε αιχμές στην Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα και την Βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη για προσπάθεια κομματικοποίησης του θέματος λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αφήνουν από έξω τους καθηγητές και την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τις αποφάσεις τους και εστιάζουν την κριτική τους μόνο στο Νόμο Κεραμέως και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites