Συνάντηση με κτηνοτρόφους και αγρότες στην Κρανιά είχε ο Βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας

Τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, τα οποία επιδεινώνονται ακόμη περισσότερο από την κυβερνητική πολιτική, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μπάρκας. 

Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, το κόστος ενέργειας έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την παραγωγή της ερχόμενης καλλιεργητικής περιόδου, με τους παραγωγούς να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την απουσία ουσιαστικής κυβερνητικής παρέμβασης. Παράλληλα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα βουνά της Λάκκας Σουλίου, αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην των τοπικών κοινωνιών και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής. Για τον λόγο αυτό άλλωστε αρχές, συλλογικότητες και πολίτες του Δήμου Ζηρού έχουν ταχθεί ενεργά κατά της χωροθέτησης ανεμογεννητριών στην περιοχή. 

Ο κ. Μπάρκας από την πλευρά του, αφού αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα προς όφελος των μικρών και μεσαίων αγροτών, δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει όλα τα διαθέσιμα Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ώστε να αναδείξει τα προβλήματα τους πρωτογενούς τομέα τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή, όσο και ευρύτερα, ενημερώνοντας μάλιστα για την συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα των χρεών των ΤΟΕΒ και η οποία θα συζητηθεί τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.                  


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites