Πρέβεζα : “Υπάρχει και άλλος δρόμος στη Ναυαγοσωστική κάλυψη των αναγκών του Δήμου”

Για ένα ακόμη έτος έρχεται για έγκριση η μελέτης για την  παροχή της υπηρεσίας με τίτλο «Ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών Δήμου Πρέβεζας για το έτος 2022» κόστους 410.155,53€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%

Η παράταξή “Στροφή στο Μέλλον” σε ανακοίνωση της αναγνωρίζει την αναγκαιότητα προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών στους λουόμενους αναφορικά με τη Ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών Δήμου Πρέβεζας, όμως καταψήφισε το συγκεκριμένο θέμα γιατί όπως τονίζει:

“Το συγκεκριμένο έργο θεωρούμε πως η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών θα πρέπει να συνδυαστεί με την καλύτερη διαχείριση των πενιχρών ( και συνεχώς μειούμενων) οικονομικών πόρων του Δήμου. Θεωρούμε πως η αναμονή εκτάκτων επιχορηγήσεων από το Κεντρικό κράτος (όπως έγινε πέρυσι) δεν επιλύει το πρόβλημα αλλά ουσιαστικά διαιωνίζει μια σχέση εξάρτησης.

Στα πλαίσια των ανωτέρω παρατηρήσεων κάθε χρόνο προκαλούμε τη Δημοτική Αρχή να διερευνήσει την δυνατότητα υλοποίησης του έργου με μέσα και προσωπικό του Δήμου. Όμως μέχρι σήμερα από όσο γνωρίζουμε η συγκεκριμένη πρακτική δεν αποτελεί επιλογή για το Δήμο μας και δεν έχει μπει καν στον κόπο να αξιολογήσει την εν λόγω δυνατότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής της πρακτικής αυτής την τελευταία διετία είναι ο γειτονικός Δήμος Πάργας με εξαιρετικά ποιοτικά και οικονομικά αποτελέσματα. Θα μπορούσε ο Δήμος μας λοιπόν να αναζητήσει τεχνογνωσία από το Δήμο Πάργας σε περίπτωση που επιθυμούσε την εφαρμογή αυτής της πρακτικής με προφανή εξοικονόμηση σημαντικών οικονομικών πόρων”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα την Δευτέρα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής

02/06/2023, 9:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοιχτά τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης του Αγίου Πνεύματος

02/06/2023, 1:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Με τη διάσημη όπερα του Μότσαρτ «Ο Μαγικός Αυλός» ολοκληρώνονται το Σάββατο οι μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης

02/06/2023, 11:32 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Έτοιμο για δημοπράτηση το έργο αναστύλωσης του κτιρίου Βασιλλά στην Πάργα

02/06/2023, 11:27 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ για την ακαταλληλότητα του νερού σε 10 κοινότητες

02/06/2023, 11:07 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Νομαδική μελισσοκομία: Έως 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για οικονομική στήριξη

02/06/2023, 10:55 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδρίασε η ΔΕΕΠ Πρέβεζας

01/06/2023, 1:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θεματική ξενάγηση για την διεθνή Ημέρα Μουσείων στην λαογραφική συλλογή «Γεωργίου Γιάννου»

01/06/2023, 1:21 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites