Να μεταφερθεί το τμήμα Λογιστικής από την Πρέβεζας στα Γιάννενα αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Την απόφαση να μεταφερθεί το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζας στα Γιάννενα, έλαβε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μετά από μία πολύωρη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, 22 μέλη της Συγκλήτου ψήφισαν υπέρ της μεταφοράς του τμήματος στα Γιάννενα, 8 υπέρ της παραμονής του στην Πρέβεζα και 2 ψήφισαν λευκό.

Στην αρχή της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Κώστας Μπάρκας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του mypreveza.gr, η επιχειρηματολογία του Στράτου Ιωάννου ήταν ουσιαστική και τεκμηριωμένη, όμως  δυστυχώς η απόφαση της Συγκλήτου φάνηκε να είναι ειλημμένη, δεν δημιουργεί βέβαια τετελεσμένο καθώς για την μεταφορά του τμήματος απαιτούνται και άλλα βήματα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η απόφαση της Συγκλήτου δεν συμβάδισε με την άποψη της Κοσμητείας της Σχολής Οικονομικών η οποία εισηγήθηκε την παραμονή του τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα, έως ότου δημιουργηθούν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις που θα μπορέσουν να το στεγάσουν.

Την απόφαση για μεταφορά του τμήματος φαίνεται να στήριξε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος προσπάθησε με τον δικό του τρόπο, να αντικρούσει τα επιχειρήματα του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας.

“Χάσαμε μία μάχη, όχι όμως τον πόλεμο. Θα παλέψουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο για να μην υλοποιηθεί η απόφαση της συγκλήτου” ανέφερε στο mypreveza.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στελέχη του Πολυδύναμου Κέντρου Πρέβεζας του ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησαν συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης της πόλης

01/12/2022, 6:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Οι 8 περιοχές που γίνει προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Κυριακή

01/12/2022, 4:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Koινή ενημερωτική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΑΙDS στην Πρέβεζα

01/12/2022, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πολιτική λύση για την απομάκρυνση του αμιάντου από τα σπίτια του Ωρωπού αναζητά ο Δήμος

01/12/2022, 4:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργεί η ΔΟΥ στις 15 Δεκεμβρίου

01/12/2022, 4:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με το νέο Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” συναντήθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

01/12/2022, 4:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites