Να μεταφερθεί το τμήμα Λογιστικής από την Πρέβεζας στα Γιάννενα αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Την απόφαση να μεταφερθεί το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζας στα Γιάννενα, έλαβε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μετά από μία πολύωρη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, 22 μέλη της Συγκλήτου ψήφισαν υπέρ της μεταφοράς του τμήματος στα Γιάννενα, 8 υπέρ της παραμονής του στην Πρέβεζα και 2 ψήφισαν λευκό.

Στην αρχή της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Κώστας Μπάρκας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του mypreveza.gr, η επιχειρηματολογία του Στράτου Ιωάννου ήταν ουσιαστική και τεκμηριωμένη, όμως  δυστυχώς η απόφαση της Συγκλήτου φάνηκε να είναι ειλημμένη, δεν δημιουργεί βέβαια τετελεσμένο καθώς για την μεταφορά του τμήματος απαιτούνται και άλλα βήματα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η απόφαση της Συγκλήτου δεν συμβάδισε με την άποψη της Κοσμητείας της Σχολής Οικονομικών η οποία εισηγήθηκε την παραμονή του τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα, έως ότου δημιουργηθούν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις που θα μπορέσουν να το στεγάσουν.

Την απόφαση για μεταφορά του τμήματος φαίνεται να στήριξε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος προσπάθησε με τον δικό του τρόπο, να αντικρούσει τα επιχειρήματα του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας.

“Χάσαμε μία μάχη, όχι όμως τον πόλεμο. Θα παλέψουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο για να μην υλοποιηθεί η απόφαση της συγκλήτου” ανέφερε στο mypreveza.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Τάσος Γάτσιος πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας – Συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.

24/05/2022, 8:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Επισκευάστηκαν οι κατεστραμμένοι εύκαμπτοι πλαστικοί οριοδείκτες στην χερσαία ζώνη λιμένα

24/05/2022, 7:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Λουριώτης Αρχιμουσικός Κατσαουνος Αντώνιος

24/05/2022, 7:11 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Επίσκεψη των ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού στο Κάστρο των Πέντε Πηγαδίων

24/05/2022, 6:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνελήφθη γυναίκα με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

24/05/2022, 6:31 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

30 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά ο Δήμος Πρέβεζας από το πρόγραμμα του Κ.Α.Π.Ε.

24/05/2022, 6:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites