Κώστας Μπάρκας : Η έως τώρα εκκωφαντική σιωπή και η απουσία του βουλευτή της ΝΔ Πρέβεζας ας προβληματίσει τους Πρεβεζάνους

“Ο αγώνας για την παραμονή στην Πρέβεζα του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής συνεχίζεται” αναφέρει ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας στην ανακοίνωση του για την απόφαση της Συγκλήτου να μεταφερθεί το τμήμα λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχοντας ως όχημα τον Νόμο Κεραμέως, που οδήγησε στη συρρίκνωση των περιφερειακών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πήρε μια πρωτοφανή απόφαση. Τη μεταφορά του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα. 

Το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Πρέβεζας διαθέτει όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια, τα οποία ορίζουν τον ακαδημαϊκό λόγο ύπαρξής του, όπως ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, υποδομές, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Μεταπτυχιακό/ Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών,  ανταποκρίνεται πλήρως στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα. 

 Όμως ο ακραίος συγκεντρωτισμός και ο  πανεπιστημιακός υδροκεφαλισμός, με τη σημερινή απόφαση της Συγκλήτου οδηγεί τους κόπους τόσων ετών του προσωπικού, αλλά και τις επενδύσεις που έγιναν από τα χρήματα των πολιτών, στον κάλαθο των αχρήστων. 

Το 2018 με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και της τότε Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δημιουργήθηκε με καθαρά ακαδημαϊκούς λόγους, το Πανεπιστημιακό Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Πρέβεζα.    

Η σημερινή απόφαση είναι πέρα και έξω από οποιαδήποτε ακαδημαϊκή λογική.  Είναι δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα ότι η αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, που θα προκύψει από Εθνικές Εκλογές, θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ως ελάχιστη πράξη δικαιοσύνης και θα αρθούν οι αδικίες που έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οδήγησε χιλιάδες μαθητές εκτός πανεπιστημιακών τμημάτων.   

Η έως τώρα εκκωφαντική σιωπή και η απουσία του βουλευτή της ΝΔ Πρέβεζας από τη υποστήριξη του δίκαιου αιτήματός μας, ας προβληματίσει τους Πρεβεζάνους.

Να είναι όμως βέβαιοι οι πολίτες της Πρέβεζας, ότι στον ελάχιστο διάστημα που απομένει σε αυτή την κυβέρνηση θα κινήσουμε όλα τα μέσα και θα είμαστε παρόντες και παρούσες στον αγώνα για την παραμονή του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοικονομικής στην Πρέβεζα. 

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυμα του Κώστα Μπάρκα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου 

19/05/2022, 11:18 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Μήνυμα του Δημάρχου Ζηρού Νίκου Καλαντζή για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων

19/05/2022, 9:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου Πρέβεζας και Ερευνητικού Εργαστηρίου Λογιστικής & Ελεγκτικής

19/05/2022, 9:30 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δύο συμβασιούχους γεωπόνους θα προσλάβει η ΔΑΟΚ Πρέβεζας

19/05/2022, 9:20 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Η Φλόγα της Μνήμης” άναψε στην Πρέβεζα – Λαμπαδηφορία για την Παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

19/05/2022, 9:12 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Μείωση στην πίεση του νερού λόγω εργασιών της ΔΕΗ στο χώρο των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΠ

19/05/2022, 8:49 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites