Ενίσχυση ύψους 323,5 χιλιάδων ευρώ στον Δήμο Ζηρού από το Υπουργείο Εσωτερικών

photo αρχείου

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατανέμεται το ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους σε 100 μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους της χώρας, κατόπιν συνεργασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Η κατανομή πραγματοποιείται βάσει των ιδιαίτερων γεωμορφολογικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών των δήμων, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τη νησιωτικότητα, την ορεινότητα και τον πραγματικό πληθυσμό τους. Τα ποσά διατίθενται στους δικαιούχους δήμους για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, καθώς για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Τηρώντας την Κυβερνητική δέσμευση για στήριξη των μικρών νησιωτικών και ορεινών δήμων, η φετινή επιχορήγηση είναι αυξημένη κατά 14% περίπου, από το αντίστοιχο ποσό που δόθηκε πέρυσι. Επιπροσθέτως, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, έχουν αναμορφωθεί τα κριτήρια, με αποτέλεσμα στην κατανομή να περιλαμβάνονται 11 νέοι δήμοι, εκ των οποίων πέντε μικροί νησιωτικοί (δήμος Πόρου, Σπετσών, Κυθήρων, Σκοπέλου, Μήλου) και έξι ορεινοί (δήμος Ερυμάνθου, Ζηρού, Ζίτσας, Βόρειας Κέρκυρας, Διρφύων-Μεσσαπίων, Μαλεβιζίου).

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε:

«Τηρούμε στο ακέραιο τη δέσμευση που δώσαμε απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και στηρίζουμε, στην πράξη, τους μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους της χώρας, στη βάση των πραγματικών αναγκών και δυνατοτήτων τους. Στο πλαίσιο αυτό, εκκινήσαμε ήδη τον διάλογο για την αναμόρφωση των ΚΑΠ, με στόχο την αύξηση του χρηματοδοτικού φακέλου και τον περιορισμό των όποιων ανισοτήτων. Για εμάς, δεν υπάρχουν μικροί ή μεγάλοι δήμοι. Υπάρχουν μόνο οι ανάγκες των πολιτών. Και πρωταρχικός μας στόχος δεν είναι άλλος από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας».

Ανάμεσα στους Δήμους που ενισχύονται είναι και το Δήμος Ζηρού με ποσό ύψους 323.500,00 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites