Δράση μαθητών για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Νικόπολης

Ο Όμιλος για την Unesco Πρέβεζας, ενημερώθηκε για την έμπρακτη στήριξη της υποψηφιότητας του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, από τους μαθητές και μαθήτριες τις 3ης τάξης του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Κυρίας Όλγας Κουρεμένου.

Για τον λόγο αυτό και αποδέχτηκε σχετικό αίτημα του σχολείου να βοηθήσει στην υλοποίηση ενός project στα πλαίσια του νέου μαθήματος “Εργαστήρια Δεξιοτήτων”.

Το μέλος του Ομίλου για την Unesco Πρέβεζας Κυρία Αναστασία Κόρρου επισκέφτηκε τις τάξεις και μετά από μία σύντομη ενημέρωση για τις προσπάθειες που γίνονται, για την ένταξη της Νικόπολης στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, συνομίλησε με τους μαθητές σχετικά με την σημασία της ένταξης για την τοπική κοινωνία, τα προσδοκώμενα οφέλη, την ανάπτυξη του τόπου και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο Όμιλος με χαρά ενημερώθηκε για το σύνολο των δραστηριοτήτων των μαθητών, που αφορούν το θέμα και περιλαμβάνουν πρωτίστως την πληροφόρηση τους, φωτογραφικό υλικό, έργα ζωγραφικής, παζλ, έκθεση των εργασιών σε ταμπλό στον χώρο του σχολείου καθώς και συμμετοχή σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Οι μαθητές συνεχίζοντας τις δραστηριότητες τους δημιούργησαν ένα βίντεο, στο οποίο η Κυρία Κουρεμένου συνέθεσε την μουσική των τίτλων αρχής και τέλους και οι μαθητές επέλεξαν την μουσική υπόκρουση στα ενδιάμεσα μηνύματα.

Οι μαθητές και η υπεύθυνη καθηγήτρια τους στοχεύουν, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας, να καταφέρουν με νέες δράσεις να αναδείξουν αυτόν τον πλούτο που προσδίδει προστιθέμενη αξία στην Πρέβεζα.

Για τον Όμιλο έχει μεγάλη σημασία, ότι οι νέοι ενδιαφέρονται και ενημερώνονται για το θέμα της ένταξης, γιατί αυτοί έχουν το μέλλον μπροστά τους και θα ορίσουν την πορεία του τόπου μας.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στην διασταύρωση της Πέτρας

24/05/2022, 10:04 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΕΜΗ: Υπόχρεοι εγγραφής, μεταβατικές διατάξεις και νέα Μητρώα

24/05/2022, 8:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει το Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

24/05/2022, 8:37 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Natura

23/05/2022, 10:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα

23/05/2022, 10:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Φραγκούλης – Πρώτος από τους Ηπειρώτες

23/05/2022, 9:58 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites