Ανάπτυξη Τώρα: “Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για το πανεπιστημιακό τμήμα – Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν στην κοινωνία της Πρέβεζας”

Η απόφαση της Συγκλήτου για τη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας στα Ιωάννινα, δυστυχώς για όλους μας δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία ούτε έκπληξη.

Η τύχη του Τμήματος ήταν προδιαγεγραμμένη εδώ και 2,5 χρόνια και οφείλεται στην αβελτηρία, τις καθυστερήσεις και την έλλειψη στρατηγικής, αλλά και στον περιβόητο νόμο Κεραμέως.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” θα σταθεί σε αυτό που φωνάζει διαρκώς σε κάθε δημοτικό συμβούλιο. Σερνόμαστε δυστυχώς πίσω από τις εξελίξεις.

Το άσχημο είναι ότι εμείς το φωνάζουμε, αλλά η δημοτική αρχή κλείνει επιδεικτικά τα αυτιά της με καταστροφικά αποτελέσματα για την Πρέβεζα και την τοπική κοινωνία.

Αποτελεί η απόφαση της Συγκλήτου μία τεράστια ήττα του πολιτικού και αυτοδιοικητικού προσωπικού του Νομού Πρέβεζας, αλλά και της Ηπείρου, καθώς μην ξεχνούμε πως τα δημοτικά συμβούλια του Νομού Πρέβεζας και το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου, έχουν πάρει αποφάσεις για να μείνει το πανεπιστημιακό τμήμα στην Πρέβεζα.

Αν η απόφαση μπορεί να ανατραπεί σε κεντρικό πολιτικό και κυβερνητικό επίπεδο, αυτό θα είναι καλοδεχούμενο, αν και φαντάζει αρκετά δύσκολο πλέον.

Επειδή από χθες έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια να περάσει στην τοπική κοινωνία ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς τους ίδιους, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Πρώτα και κύρια θα πρέπει κάποιοι να απολογηθούν στην τοπική κοινωνία.

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” είναι παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας και ως τέτοια θα τοποθετηθούμε, χωρίς καμία διάθεση να μπούμε σε πολιτικά παιχνίδια που αποπροσανατολίζουν.

Θα αναφερθούμε σε αυτά που προτείναμε και κάναμε για να σωθεί το τμήμα.

Για εμάς κύρια και μεγάλη ευθύνη για όσα έχουν συμβεί έχει ο κ. Γεωργάκος και η παράταξή του. Πολιτικά εγκληματική ευθύνη.

Η πρώτη συζήτηση έγινε στο δημοτικό συμβούλιο στο τέλος του 2019. Υποστηρίξαμε ως “Ανάπτυξη Τώρα” την πρόταση τότε του κου Κορωναίου να δούμε προσεκτικά τους κινδύνους που υπάρχουν για το Τμήμα της Πρέβεζας, με αφορμή τον νέο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση.

Ο κ. Γεωργάκος αδιαφόρησε…

Τον 2020 επαναφέραμε στο δημόσιο διάλογο τις ανησυχίες μας, για να φτάσουμε τον Φεβρουάριο του 2021 και να πούμε: Απαιτούνται από τη δημοτική αρχή πρωτοβουλίες από… χθες για την προστασία του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Πρέβεζας”.

Έγινε δημοτικό συμβούλιο και ορίστηκε διαπαραταξιακή επιτροπή. Τον Μάρτιο του 2021 καταγγείλαμε τη δημοτική αρχή ότι δεν συνεδριάζει η επιτροπή. Τον καλούσαμε να συνεαισθανθεί την μεγάλη ευθύνη του.

Ο κ. Γεωργάκος αδιαφόρησε…

Τον Απρίλιο του 2021 επαναλάβαμε τα ίδια, τονίζοντας: “Εδώ και πόσες εβδομάδες δεν έχουμε προχωρήσει στη συγκρότηση μιας επιτροπής για να “θωρακίσουμε” με τα μέσα που διαθέτουμε το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Πρέβεζας. Μέχρι εδώ, έχετε απαξιώσει το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου. Προχωράμε σε δική μας δέσμη πρωτοβουλιών για το θέμα, σε συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του”.

Ο κ. Γεωργάκος αδιαφόρησε…

Τον Αύγουστο του 2021 με τα τραγικά αποτελέσματα του νόμου Κεραμέους για τους νέους εισαχθέντες, φωνάξαμε σε όλους τους τόνους ότι ο κ. Γεωργάκος είναι συνυπεύθυνος.

Ο κ. Γεωργάκος και πάλι αδιαφόρησε…

Τον Σεπτέμβριο του 2021 είπαμε για το θέμα: “Τα ψέματα τέλειωσαν – Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε “μάχες” για το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας”.

Ο κ. Γεωργάκος προκλητικά αδιαφόρησε, ακόμη και όταν τον Οκτώβριο τονίζαμε και πάλι: “Πέρασαν 20 ημέρες και δεν έχει γίνει ούτε μία ενέργεια για το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας”.

ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ

Με πρώτον τον Δήμαρχο Πρέβεζας. Η περίεργη άποψή του για την “αριστεία” οδηγεί σε άνευ προηγουμένου υποβάθμιση της Πρέβεζας.

Σε πληθώρα θεμάτων που αφορούν:

Το πανεπιστημιακό τμήμα, το αίτημα για νέο νοσοκομείο, τους οδικούς άξονες, τα ιαματικά λουτρά.

Αλλά ας αφήσουμε τον κ. Γεωργάκο! Αυτός έχει απαξιωθεί ήδη στη συνείδηση των Πρεβεζάνων.

Η όποια συνεννόηση και σύμπραξη μαζί του εντός του δημοτικού συμβουλίου στο πλαίσιο της ενότητας, δεν πρόκειται να έχει κανένα αποτέλεσμα.

Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα;

Εμείς ως ανεξάρτητη δημοτική παράταξη θα λάβουμε όλες εκείνες τις θεσμικές πρωτοβουλίες, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, θα επιδιώξουμε συνεννόηση με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και φορείς που έχουν διάθεση και στόχο να “πολεμήσουν” έστω και τώρα για το καλό της Πρέβεζας.

Πρέπει να μπει ένα “φρένο” στον κατήφορο και την υποβάθμιση της πόλης!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΝΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – ΝΤΟΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΤΥΛΟΣ ΙΩΣΗΦ – ΛΟΥΦΕΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites