Αλ. Καχριμάνης : Ο Πρύτανης δεν θα έπρεπε να είναι ο εισηγητής της πρότασης μεταφοράς του Τμήματος στα Ιωάννινα

Δήλωση Περιφερειάρχη για την πρόταση μεταφοράς του

Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας

Η κατά πλειοψηφία απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας μας βρίσκει αντίθετους και για την Περιφέρεια Ηπείρου ισχύουν στο απόλυτο όσα περιλαμβάνονται στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 2ας Νοεμβρίου 2021.

Θέλω να προσθέσω και τις εξής παραμέτρους:

Πρώτον, δεν είναι δυνατόν να αποφασίζεται η μεταφορά ενός τμήματος χωρίς να έχουν διασφαλιστεί οι υποδομές στέγασής του. Να θυμίσουμε ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει λυθεί το αντίστοιχο ζήτημα με την Αρχιτεκτονική Σχολή, για την οποία το Πανεπιστήμιο έχει ζητήσει τη συνδρομή της Περιφέρειας για συμπλήρωση των υποδομών της.

Δεύτερον, δεν έχουμε διαπιστώσει στα λίγα χρόνια που το συγκεκριμένο τμήμα ενσωματώθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καμία ουσιαστική πρωτοβουλία εκ μέρους των αρμόδιων οργάνων του για στήριξη και αναβάθμιση του τμήματος – όπως και των άλλων περιφερειακών- ώστε αυτό να καταστεί ελκυστικό για νέους φοιτητές. Και δε νομίζουμε ότι για αυτό αποτέλεσαν εμπόδιο οι νόμοι.

Την παρούσα περίοδο θεωρώ ότι ο κ. Πρύτανης όχι μόνο δεν θα έπρεπε να είναι ο εισηγητής της πρότασης μεταφοράς του Τμήματος στα Ιωάννινα αλλά και θα απείχε της συνεδρίασης.

Ως Περιφερειακή Αρχή επαναλαμβάνουμε τη θέση μας κατά της μεταφοράς τμημάτων στα Ιωάννινα, ενώ εκτιμούμε ότι είναι καιρός να συζητηθεί εκ νέου και το μέλλον του τμήματος Ηγουμενίτσας. Είναι ένα αίτημα των Ηπειρωτών οι οποίοι επιθυμούν διακαώς τη σύνδεση των τμημάτων του Πανεπιστημίου μας με την τοπική κοινωνία.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στην διασταύρωση της Πέτρας

24/05/2022, 10:04 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΕΜΗ: Υπόχρεοι εγγραφής, μεταβατικές διατάξεις και νέα Μητρώα

24/05/2022, 8:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει το Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

24/05/2022, 8:37 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Natura

23/05/2022, 10:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα

23/05/2022, 10:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Φραγκούλης – Πρώτος από τους Ηπειρώτες

23/05/2022, 9:58 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites