Πρέβεζα : Η έλλειψη υποδομών “παγώνει” την μεταφορά του τμήματος λογιστικής στα Γιάννενα

Την άποψη για προσωρινή παραμονή του τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα, εξέφρασε η κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην συνεδρίαση της που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου του 2021.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του mypreveza.gr η άποψη του κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την μεταφορά του τμήματος λογιστικής και χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα ήταν θετική, ωστόσο η έλλειψη υποδομών αλλά και ανθρώπινου δυναμικού, βάζουν ουσιαστικά ένα “φρένο” σε αυτές τις επιδιώξεις, καθώς όπως φέρεται να διατυπώνει στην άποψη του, η μεταφορά θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα και να ληφθεί εκ των προτέρων μέριμνα από τις πανεπιστημιακές αρχές, ώστε να διασφαλιστούν οι κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές καθώς και το προσωπικό που απαιτούνται για την επιτυχή έκβαση αυτού του εγχειρήματος.

Μάλιστα στην άποψη του ο κ. κοσμήτορας δεν φαίνεται να διατυπώνει ανησυχία για την επιβίωση του τμήματος αν αυτό παραμείνει στην Πρέβεζα, όμως θεωρεί πως η ενδεχόμενη μεταφορά του στην έδρα της Σχολής Οικονομικών επιστημών και διοικητικών επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων θα ενισχύσει τις συνέργειες με το τμήμα οικονομικών επιστημών και θα επιτρέψει την από κοινού ανάπτυξη εκπαιδευτικών, επιστημονικών και ερευνητικών δράσεων, ισχυροποιώντας με αυτό τον τρόπο τον ρόλο της σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σημειώνει δε ότι η Σχολή Οικονομικών και διοικητικών επιστημών είναι η μόνη σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τα τμήματα της οποίας βρίσκονται σε δύο διαφορετικές πόλεις.

Η κοσμητεία της σχολής ενέκρινε ομόφωνα την άποψη του κοσμήτορα. Ανάμεσα στις ψήφους που ενέκριναν αυτή την άποψη ήταν και αυτές του προέδρου του τμήματος λογιστικής κ. Ιωάννη Σωτηρόπουλου, του καθηγητή κ. Γκανά Ιωάννη και του αναπληρωτή καθηγητή κ. Καραμάνη Κωνσταντίνου. Αυτό μάλιστα το γεγονός προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση καθώς είναι γνωστές στην τοπική κοινωνία οι απόψεις καθηγητών του τμήματος και κυρίως του Προέδρου του κ. Σωτηρόπουλου για την άμεση μεταφορά του τμήματος, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, αν δεν γίνει άμεσα το τμήμα θα κλείσει, όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει δημόσια.

Η “μπάλα” αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι στα “πόδια” των συγκεκριμένων καθηγητών του τμήματος , οι οποίοι θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα την μεθοδευμένη προσπάθεια υποβάθμισης του, με σκοπό να εκβιάσουν την μεταφορά του στα Γιάννενα, αφού πλέον και οι ίδιοι με την ψήφο τους στην κοσμητεία παραδέχονται πως μια τέτοια κίνηση δεν σώζει, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, το τμήμα από το κλείσιμο, αλλά το οδηγεί σε κατάρρευση, αφού τα Γιάννενα δεν έχουν τις υποδομές για να το υποστηρίξουν.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites