Ο πολύτιμος χρόνος που χάθηκε μαζί με την ζωή του 21χρονου Ερμή

Συγκλονίζει το πανελλήνιο ο τραγικός θάνατος του αθλητή του Ορειβατικού Σκι Ερμή Θεοχαρόπουλου.

Ο 21χρονος τραυματίστηκε σοβαρά όταν  γλίστρησε σε γκρεμό κάτω από την κορυφή Τούμπα στα Τζουμέρκα, στην Ορεινή περιοχή της κοινότητας Καταρράκτη και δυστυχώς ώρες αργότερα έχασε τη ζωή του, βυθίζοντας στο πένθος την ορειβατική οικογένεια.

Από χθες το διαδίκτυο κατέκλυσαν ρεπορτάζ που αναφέρονταν στο τραγικό αυτό γεγονός, όμως κανένα από αυτά δεν στάθηκε στον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε κατά την διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης που ουσιαστικά στοίχησε την ζωή του 21 χρονου.

Το συμβάν είδαν 3 ορειβάτες που ανέβαιναν στο σημείο μαζί με ομάδα ορειβατών που εκπαίδευε στο χειμερινό βουνό ο πατέρας του Ερμή, Γιάννης Θεοχαρόπουλος.

Οι 3 αυτοί άνθρωποι είδαν τον άτυχο νέο λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι, να περνά με τα ορειβατικά του σκι από μπροστά τους και να καταλήγει στον γκρεμό, ενώ ο πατέρας του κυριολεκτικά για δευτερόλεπτα δεν είδε αυτή την σκηνή.

Από την στιγμή εκείνη ξεκίνησε μία μάχη με τον χρόνο για την διάσωση του 21 χρονου. Ο ένας από τους τρεις ορειβάτες κάλεσε αμέσως το 112 για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός διάσωσης, ενώ ο πατέρας του Ερμή έχοντας καταλάβει που έπεσε ο γιός του, έτρεξε για να τον βρει. Τον Γιάννη Θεοχαρόπουλο ακολούθησαν και 2 ορειβάτες από την ομάδα εκπαίδευσης του, οι οποίοι ήταν μάρτυρες στα όσα ακολούθησαν. Περίπου 30 με 40 λεπτά μετά το ατύχημα ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος βρήκε το παιδί του ζωντανό να καλεί σε βοήθεια, στο σημείο που προσγειώθηκε μετά την πτώση του. Ο 21 χρονος έφερε τραύματα στο κεφάλι, όμως το σοβαρότερο από όλα φαίνεται πως ήταν το συντριπτικό κάταγμα στο πόδι το οποίο του προκάλεσε αιμορραγία. Το διάστημα μέχρι να βρεθεί ο Ερμής ζωντανός, ο ορειβάτης που κάλεσε το 112 προσπαθούσε μάταια να βγάλει άκρη με την γραμμή έκτακτης ανάγκης, καθώς όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τον παρέπεμπαν από την Πυροσβεστική στο ΕΚΑΒ, παρότι το 112 μπορούσε από την κλήση να έχει τις συντεταγμένες και να κινήσει άμεσα την διαδικασία.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα στις 14:20 περίπου υπήρξε αίτημα για να συνδράμει διασωστικό ελικόπτερο καθώς το σημείο που έπεσε ο 21 χρονος ήταν δύσβατο και οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ θα χρειάζονταν αρκετή ώρα για να το προσεγγίζουν και ακόμα περισσότερη για να τον κατεβάσουν και να τον μεταφέρουν.

Γύρω στις 15:30 έφτασαν στον Καταρράκτη Άρτας οι πρώτες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μαζί με Ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αγνάντων και όχημα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ για να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες με το φορείο στον πολυτραυματία χρειάστηκαν περισσότερα από 40 λεπτά.

Οι άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ έφτασαν από την Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων στον Καταρράκτη Άρτας μία ώρα αργότερα γύρω στις 16:30, την ώρα που προσέγγιζε την περιοχή και το ελικόπτερο από την αεροπορική βάση του Ακτίου, το οποίο όμως δεν είναι διασωστικό και δεν κατάφερε να πάρει τον τραυματία. Τελικά, τον άτυχο Ερμή ανέσυρε από τον γκρεμό το Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας Super Puma, το οποίο προσέγγισε το σημείο περίπου 3,5 ώρες μετά από την αίτηση για συνδρομή.

Ο 21χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου οι γιατροί έδιναν μάχη για να τον επαναφέρουν στη ζωή, δυστυχώς όμως, όσο έδιναν αυτή την μάχη, η Πυροσβεστική επιδεικνύοντας υπερβολική βιασύνη, ανακοίνωσε μέσω του twitter στις 18:06, ότι το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση, αφού ουσιαστικά οι γονείς του παιδιού πληροφορήθηκαν το τραγικό γεγονός από το twitter της πυροσβεστικής και όχι από του γιατρούς του Νοσοκομείου.

Για την μεγάλη καθυστέρηση στη επιχείρηση διάσωσης του 21 χρονου Ερμή, το mypreveza.gr μίλησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου, Βασίλη Βράστο, ο οποίος τόνισε πως η περιοχή λόγω του μεγάλου ορεινού όγκου, έχει χάσει περισσότερους ανθρώπους στα βουνά από όιι σε τροχαία. Μάλιστα επεσήμανε πως λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που δέχονται τα τελευταία χρόνια οι ορεινές περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου, είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί είτε στα Γιάννενα, είτε στο Άκτιο, μόνιμα ένα εναέριο διασωστικό μέσο, ώστε να μειωθεί τουλάχιστον στο μισό ο επιχειρησιακός χρόνος, αφού σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθείτε για να συνδράμει το super puma σε επιχείρηση διάσωσης, χρειάζεται 40 λεπτά για να σηκωθεί στον αέρα και πάνω από 2 ώρες για φτάσει στην Ήπειρο από την Αττική.

 

 

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites