Χάθηκαν τα χρήματα για το έργο του Κολυμβητηρίου Πρέβεζας με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής

Την αυτοδίκαιη λήξη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του Δήμου Πρέβεζας για την χρηματοδότηση του έργου επισκευής του Κολυμβητηρίου Πρέβεζας έκανε γνωστή από το βήμα της βουλής ο ίδιος ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα.

Ο κ. Αυγενάκης  άδειασε την Δημοτική Αρχή Πρέβεζας, χαρακτηρίζοντας την ως την μόνη υπεύθυνη για την εξέλιξη αυτή.

Όπως ήταν φυσικό η εξέλιξη αυτή προκάλεσε θύελλα πολιτικών αντιδράσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας με την σύσσωμη την αντιπολίτευση να εξαπολύει ομαδικά πυρά εναντίον της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου.

Το θέμα είχε τεθεί για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση έπειτα από πρόταση της Ανυπότακτης Κίνησης, ωστόσο πρώτος τον “χορό” στο Δημοτικό Συμβούλιο “έσυρε” ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας, ο οποίος ζήτησε απαντήσεις από την Δημοτική Αρχή.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ανυπότακτης Κίνησης Ταξιάρχης Κωστόγιαννης ο οποίος ζήτησε το θέμα να συζητηθεί ως ημερήσιας διάταξης σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο και ανέφερε μεταξύ άλλων: “Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο, όπως μάθαμε και εχθές από τον κ. Αυγενάκη, αυτά τα αυτά τα χρήματα, οι 290 χιλιάδες που είχαν εκταμιευθεί για να γίνουν κάποια έργα στο κολυμβητήριο τελικά απεντάχθηκαν, με ξεκάθαρη ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, του κ. Γεωργάκου, του κ. Καραμανίδη και του Δήμου της Καρδιάς μας. Επειδή έχουμε ακούσει κάποια έωλα επιχειρήματα του στιλ ότι αυτά τα χρήματα δεν έφταναν ή ότι θα έπρεπε να υπάρξει μία μελέτη στατικότητας ή οτιδήποτε καταλαβαίνουμε το εξής, ότι αυτά αποτελούν ένα άλλοθι. Η Δημοτική αρχή είναι υπόλογη απέναντι στους νέους της πόλης που δεν έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, με την κολύμβηση, με το πόλο, απέναντι σε όλους τους δημότες”.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Πρέβεζας Κωνσταντίνος Ακρίβης άσκησε κριτική στην προηγούμενη δημοτική αρχή λέγοντας πως “το έργο του κολυμβητηρίου, όπως και άλλα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής,  είχε ενταχθεί απλά με την υποβολή ενός τεχνικού δελτίου και χωρίς να υπάρχει ώριμη μελέτη για δημοπράτηση του” και παρέθεσε τεχνική έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών με την υφιστάμενη κατάσταση του κολυμβητηρίου σήμερα.

“Πολλές φορές κατά το παρελθόν υπήρχαν προγράμματα όπως το “Ελλάδα 2004” που εντάχθηκαν έργα που λόγω έλλειψης χρηματοδότησης είτε δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, είτε έμειναν ημιτελή. Ας θυμηθούμε το παράδειγμα του κλειστού κολυμβητηρίου της Πρέβεζας, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και ο εργολάβος αυτή τη στιγμή έχει και απαιτήσεις, ζητώντας κάποια χρήματα για εργασίες που είχε κάνει τότε και δεν πληρώθηκε. Όσοι ασχολούνται με έργα γνωρίζουν ότι η ένταξη με την υλοποίηση ενός έργου απέχουν πολύ διότι, η ένταξη μπορεί να γίνει με την σύνταξη ενός απλού τεχνικού δελτίου, η υλοποίηση όμως ελλείψει μελέτης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Σε κάθε έργο τέλος ελλοχεύει ο κίνδυνος, όταν δεν υπάρχει σωστή μελέτη ή δεν γίνεται σωστή εφαρμογή αυτής να έχουμε κατασκευαστικά προβλήματα. Όπως το κτίριο της “ΟΑΣΗΣ”, τον παιδικό σταθμό στον Υδατόπυργο, το έργο της αποχέτευσης του Νεοχωρίου, το οποίο δεν έχει κλείσει ποτέ” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ακρίβης και πρόσθεσε  “Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντα μας είχαν ήδη παρέλθει 6 μήνες από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης χωρίς καμία ενέργεια να έχει γίνει από πλευράς του Δήμου. Το επόμενο διάστημα διαπιστώσαμε μία σειρά από προβλήματα τόσο στον χώρο των αποδυτηρίων, όσο και στην κολυμβητική δεξαμενή και στα γήπεδα μπάσκετ που βρίσκονται προς την πλευρά της θάλασσας, τα οποία είναι γνωστά. Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας κατασκευάστηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στα τέλη της δεκαετίας του 1970, είναι ένα κολυμβητήριο 40 και πλέον ετών στο οποίο όλα αυτά τα χρόνια εκτός από την συνήθη συντήρηση καμία άλλη ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει πραγματοποιηθεί. Οι κερκίδες παρουσιάζουν τεράστια προβλήματα με βλάβες και φθορές που οφείλονται τόσο στην έλλειψη συντήρησης τους καθώς και στις περιβαλλοντικές επιδράσεις διότι βρίσκεται πλησίον του παραλιακού μετώπου και σε περιβάλλον έντονα διαβρωτικό. Η υπηρεσία μας είναι υποστελεχωμένη και αδυνατεί να πραγματοποιήσει την ειδική μελέτη καθώς δεν διαθέτει αρμόδιο τεχνικό υπάλληλο, ούτε και τον απαραίτητο εξοπλισμό με όργανα ελέγχου αντοχής οπλισμού σκυροδέρματος και κατάλληλα στατικά προγράμματα για την εκπόνηση της. Στις 9 Νοεμβρίου του 2021 συνέταξε φάκελο προκειμένου να ανατεθεί η μελέτη του έργου σε ιδιώτη μελετητή. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 14.999,96 ευρώ. Χωρίς σοβαρές μελέτες έργα δεν γίνονται. Μετά την πρόσφατη κακοκαιρία διαπιστώθηκαν ρηγματώσεις και καθίζηση στο χώρο των γηπέδων μπάσκετ πράγμα που δικαιώσει τους ισχυρισμούς μας καθώς αν προχωρούσαμε στην εκτέλεση του έργου χωρίς τις απαραίτητες μελέτες θα σπαταλούνταν άσκοπα δημόσιο χρήμα χωρίς το τεχνικό αποτέλεσμα. Η απάντηση του υπουργού μας καλύπτει πλήρως όσον αφορά την χρηματοδότηση του έργου εφόσον καμία χρηματοδότηση δεν έχει χαθεί και θα υπογραφεί νέα προγραμματική σύμβαση όταν θα είναι έτοιμες οι ενδεδειγμένες μελέτες”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος τόνισε μεταξύ άλλων : “Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε και βλέπουμε όλες τις μελέτες του Δήμου οι οποίες είτε ήταν σε χρηματοδότηση, είτε δεν είχαν εκτελεστεί, κοιτάζαμε το να γίνονται σωστές, ολοκληρωμένες ενέργειες και μελέτες έργων για να αφήσουμε το αποτύπωμα του καλού έργου. Κατηγόρησε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή μιλώντας για έργα που παρουσίασαν προβληματα γιατί όπως υποστήριξε δεν είχαν γίνει σωστές μελέτες “Τουλάχιστον για εμάς αυτό που προέχει είναι αυτά τα χρήματα που ελληνικός λαός σε εμάς για να γίνουν έργα, θα γίνουν και σοβαρά έργα και θα μείνουν ως αποτύπωμα στη πόλη και στην περιοχή μας και στον Δήμο μας ως έργα τα οποία έχουν εκτελεστεί σωστά. Η αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου δεν είναι της τάξης μεγέθους των 290 χιλιάδων. Θέλουμε πολύ περισσότερα χρήματα. Για να γίνει το κολυμβητήριο σωστά η μελέτη θα αποτυπώνει ένα προϋπολογισμό της τάξεως των 500 χιλιάδων ευρώ περίπου, το οποίο ο κ. Αυγενάκης και το Υπουργείο σε συνεννόηση που έχουμε, είναι ότι θα υπογράψουμε καινούργια προγραμματική για την αναβάθμιση του. Έχετε καταλάβει όλοι ότι τα χρήματα δεν έχουν χαθεί. Η μελέτη ολοκληρώνετε”.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Δημήτρης Καραμανίδης τοποθετήθηκε ως δημοτικός σύμβουλος για το θέμα, αφήνοντας αιχμές για πολιτικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε λόγο για ψηφαλάκια και τα σχετικά. Η φράση του Δημήτρη Καραμανίδη που πυροδότησε την έκρηξη αρχικά και μετέπειτα την αποχώρηση του Δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Στροφή στο μέλλον” Βασίλη Κωστούλα, ήταν η εξής: ” Το κολυμβητήριο έγινε με μια προγραμματική σύμβαση η οποία έγινε πολύ εύλογα όλοι μπορούν να καταλάβουν για προεκλογικούς λόγους όταν το ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να μαζέψει ψηφαλάκια από εδώ κι από εκεί.”

” Μας λες τώρα, για ψηφαλάκια. Αυτά δεν είναι για εδώ μέσα” είπε με έντονο ύφος ο Βασίλης Κωστούλας. Στη συνέχεια αποχώρησε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

“Πολιτικό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, με μία σύμβαση 16 μηνών χωρίς μελέτη. Από την πρώτη στιγμή έσκυψα επάνω στο τεχνικό δελτίο, στις προτάσεις που υπήρχαν αναφορικά με το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας. Οι προτάσεις που είχαν γίνει αναφέρονταν σε υλικά προηγούμενων γενεών, υλικά τα οποία έχουν καταργηθεί” συνέχισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προκαλώντας την αντίδραση και του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Συνεργασίας Παύλου Σαραμπασίνα ο οποίος πήρε το λόγο και σημείωσε μεταξύ άλλων “Αυτά τα χρήματα επειδή πράγματι ήμουν κι εγώ αναπληρωματικό μέλος , τα υλικά τα ξέρετε ποια ήταν κύριε Καραμανίδη; άλλαξε τίποτα σε 4 μήνες που αναλάβατε εσείς; Έγινε μία προγραμματική σύμβαση τον Μάρτιο του 2019 και μετά από δύο μήνες έγιναν οι εκλογές. Ήταν εκτοξευμένο υλικό Γκανάιτ, άλλαξε τίποτα στο Γκανάιτ; Έχει αλλάξει το τσιμέντο και δεν το κατάλαβα; Τι άλλαξε δηλαδή; Λοιπόν, είχε ορισμένες εργασίες και έπρεπε να γίνουν. Τέλος πάντων ίσως να είχατε άλλο σκεπτικό, να θέλατε να πάρετε πιο πολλά χρήματα και καλά κάνατε. Η ουσία είναι ότι για τις συγκεκριμένες εργασίες είχε γίνει μελέτη και τα υλικά στα οποία αναφέρεστε είναι υλικά τα οποία λειτουργούν και σήμερα.”

Μύδρους κατά της Δημοτικής Αρχής εξαπέλυσε ο πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας και επικεφαλής της παράταξης Δημοτικής Συνεργασία Χρήστος Μπαϊλης, ο οποίος προχώρησε ένα ακόμα βήμα την κριτική του δείχνοντας έντονη δυσφορία για τις απευθείας αναθέσεις της Δημοτικής Αρχής.

“Για το Κολυμβητήριο υπήρχε τεχνική περιγραφή και μελέτη του έργου. Και μιλάμε για επισκευή, δεν μιλάμε για καινούργιο κολυμβητήριο. Προέχει να γίνει επισκευή γιατί υπάρχει κίνδυνος και για τα παιδιά που πάνε και για τους εργαζόμενους. Είπατε ότι εσείς τα χρήματα του ελληνικού λαού τα έχετε για να πιάσουν τόπο, καμία αντίρρηση όλος ο κόσμος το λέει αυτό, εσείς πως το εννοείται αυτό; Να δίνουμε απευθείας αναθέσεις 1,5 εκατ. ευρώ με 6% ; Να καθυστερούμε τα έργα για να πάμε σε απευθείας αναθέσεις; Το έργο στο λιμάνι αν το είχατε δημοπρατήσει τέλος του 2019, αρχές του 2020 θα είχε τελειώσει σήμερα και θα είχαμε και μία έκπτωση τουλάχιστον 40%. Όπως δημοπρατήσαμε το έργο της ύδρευσης πάλι με 6% ; 7 εκατομμύρια έργο; Μας προκαλείτε… Δεν μιλάγαμε! Αλλά μέχρι εδώ! Δεν πάει άλλο; 7 εκατομμύρια έργο το πάτε με φωτογραφική διακήρυξη; Εμείς τόσα χρόνια διαχειριστήκαμε την μεγαλύτερη οικονομική κρίση. Συνέχεια παίρνετε επιχορηγήσεις. Αυτά να τα αξιοποιήσετε σωστά και όχι κουτοπόνηρα. Το έργο αυτό ήταν ενταγμένο. Εσείς λέτε δεν είχατε μελετή. Και τι κάνατε 16 μήνες; Έρχεστε τώρα μετά από 2,5 χρόνια και λέτε να κάνουμε στατική μελέτη. Είναι σοβαρή κουβέντα αυτή που κάνουμε εδώ; Όλα τα έργα που κάνετε και που έχετε στο τεχνικό πρόγραμμα για ψήφιση είναι όλα δικά μας” είπε μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης με την τοποθέτηση του εξέθεσε ακόμα περισσότερο την Δημοτική Αρχή καθώς θύμισε πως πριν από περίπου ένα χρόνο η Δημοτική Αρχή απαντώντας του σε γραπτή ερώτηση, έταζε πως το έργο του Κολυμβητηρίου θα ξεκινήσει εντός του Φθινοπώρου του 2020. ” Βλέπω αλλαγή στρατηγικής για το θέμα του κολυμβητηρίου. Τον Ιούνιο του 2020 που σας είχα καταθέσει και γραπτή ερώτηση σχετικά με την αξιοποίηση των 300 χιλιάδων ευρώ με είχατε ενημερώσει ότι εντός του φθινοπώρου θα ξεκινούσαν οι διαδικασίες. Δεν είχατε πει κάτι τότε αναφορικά με ακύρωση της διαδικασίας, επαναπροσέγγιση του θέματος. Ποτέ δεν είχατε πει τέτοια πράγματα τότε. Εάν είχατε κάποια υπόνοια ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στατικότητας στο κολυμβητήριο πως επιτρέπατε την λειτουργεία του; Πως επιτρέπατε να συγχρωτίζονται τόσα άτομα το καλοκαίρι εκεί. Δηλαδή όταν κάποιος εγκαταστήσει μία αντλία θερμότητας , ένα σύστημα το οποίο ανα πάσα στιγμή μπορεί να το βγάλει, δηλαδή δεν εκμεταλλεύεται τα χρήματα του ελληνικού λαού; Ζεστένεται η πισίνα την εκμεταλλεύεται ο κόσμος αλλά τα χρήματα του ελληνικού λαού δεν τα εκμεταλλευόμαστε; Βλέπω ότι από εσάς δεν υπήρχε βούληση να υλοποιηθεί το έργο. Το πολιτικό αποτύπωμα της όλης ιστορίας είναι ότι ένας Υπουργός της Κυβέρνησης της οποίας ανήκετε είπε ότι εσείς είσαστε αποκλειστικά υπεύθυνος από το βήμα της βουλής!”

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος απάντησε στον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον τονίζοντας πως το κολυμβητήριο λειτουργεί με ασφάλεια.  “Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι θα κάνουμε καινούργια προγραμματική και ότι τα χρήματα δεν χάνονται, επιπλέον θα ενισχύσουμε όχι μόνο να πάει στα 290, αλλά και επιπλέον χρήματα της τάξεως περίπου των 150 χιλιάδων ευρώ. Αυτό εμάς μας δίνει την δυνατότητα να ολοκληρώσουμε ότι έχει να γίνει μέσα στο κολυμβητήριο και στο χώρο του μπάσκετ που έχουμε τα θέματα λόγω της θάλασσας και λόγω των καθιζήσεων και να φτιάξουμε κάτι ολοκληρωμένο. Το κολυμβητήριο θα φτιαχτεί και με επιπλέον χρήματα” είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας χωρίς ωστόσο να πείθει τους Δημοτικούς Συμβούλους αφού δεν παρουσίασε κάτι χειροπιαστό, αλλά μόνο υποσχέσεις.

Για το θέμα μίλησε επίσης και το επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Ανατροπή Βαγγέλης Ροπόκης ο οποίος επεσήμανε πως “τα χρήματα είναι για την κοινωνία και το έργο έπρεπε να προχωρήσει”. “Δήμαρχε να μη χαθούν τα χρήματα. Αν όντως δεσμεύεστε, έστω κι αργά, προχωράμε. Ξεχάσαμε το θέμα για καινούργιο κολυμβητήριο; Δηλαδή τα παιδιά μας τα εγγόνια μας , θα μείνουν χωρίς κολυμβητήριο; Γιατί αυτό το κολυμβητήριο, είναι για ένα χρόνο, για δύο, για τρία… ” τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Ευάγγελος Ροπόκης

“Οι εγκαταστάσεις στην Κυανή Ακτή δεν θέλουν πασαλείμματα. Θέλουν ξήλωμα όλα. Θέλουν να γίνει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο με όλα αθλήματα εκεί, γιατί αύριο, μεθαύριο θα ξανα έχουμε γαρμπή και θα ξανα μαζεύουμε τα κομμάτια” υπογράμμισε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρύσανθος Κυριαζής και πρόσθεσε “Θα ήταν παράξενο να πείτε ότι κάναμε λάθος. Ότι αργήσαμε, ότι ολιγωρήσαμε. Θα ήταν παράξενο να πείτε ότι υπάρχει ανικανότητα , αδράνεια ή ότι έχουμε άλλες προτεραιότητες. Και μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ότι σας έδωσε κανονικά ο Υπουργός. Θα μπορούσε ο Υπουργός να πει ότι “ναι έχουν εγκριθεί τα χρήματα, ναι θα βοηθήσουμε, αλλά έχει δίκιο ο Δήμος Πρέβεζας γιατί δεν υπάρχει στατική μελέτη” αλλά η απάντηση του είναι σαν να σας στήνει στον τοίχο.

Ο Χρύσανθος Κυριαζής ρώτησε τον Δήμαρχο Πρέβεζας σε πόσο χρόνο θα ολοκληρωθεί η στατική μελέτη χωρίς να πάρει καμία απάντηση.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” εξαπέλυσε βολές κατά του Δημάρχου για το θέμα λέγοντας  “Για τον Α΄ή Β΄λόγο εσείς κύριε δήμαρχε είστε αυτός που διοικεί τα τελευταία 2,5 χρόνια, γνωρίζατε από πιο πριν αφού ο νομοθέτης έδωσε ένα τρίμηνο πιο πριν για να ενημερωθείτε πριν αναλάβετε τη διοίκηση. Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος και ο υπεύθυνος αθλητισμού, γνωρίζανε και για τη μελέτη και τι προέβλεπε και τι έπρεπε να γίνει. Μερικές φορές τα γραπτά μένουν ή τα βίντεο μένουν. Είδα μια συνέντευξη στις 15-11-2019, δύο χρόνια πριν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ο κ. Ακρίβης και ο κ. Καραμανίδης ήταν στο Κολυμβητήριο και είπαν αυτά που είπαν και σήμερα. Έρχονται δύο χρόνια μετά να πουν τα ίδια σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο κύριος Αυγενάκης κατ΄εμένα τα είπε όλα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, έπρεπε άμεσα να προχωρήσετε και να εκτελέσετε τη σύμβαση. Πέρασαν 2,5 χρόνια και δεν κάνατε τίποτα. Εμείς όμως θα πάμε παραπέρα. Επιτέλους ο δήμος Πρέβεζας έχει ανάγκη μια δημοτική αρχή που θα βάλει τον αθλητισμό σε κύρια κατεύθυνση. Αυτή η δημοτική αρχή θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για ένα νέο, για ένα σύγχρονο Κολυμβητήριο που αξίζει και δικαιούται αυτή η πόλη.” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νίτσας κατά την τοποθέτησή του.

Το λόγο πήρε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Δημοτική Συνεργασία Κοσμάς Κορωναίος ο οποίος είπε πως υπάρχει ένα ηθικό ζήτημα στο όλο θέμα καθώς, υπάρχει απόφαση από 18/10 σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού ότι το έργο απεντάσσεται. “Το είπε αυτό το πράγμα, που σημαίνει ότι δεν υλοποιήσατε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Για μένα υπάρχει και ηθικό ζήτημα γιατί από 18/10 δεν έχετε συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο για να πείτε ότι έχει απενταχθεί το έργο.” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κορωναίος.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συπείρωσης Σταύρος Αμάραντος εκτός από το θέμα του Κολυμβητηρίου έθιξε και εκείνος με την σειρά του το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων. “Εδώ ακούγονται πρωτόγνωρα πράγματα. Χάνουμε την αίσθηση της κοινής λογικής. Η δημοτική αρχή μου θυμίζει ροτόντα με καμπύλες που μέσα από αυτές βγαίνει μία ιδιόμορφη τετράγωνη λογική που μόνο ο Δήμαρχος και η παράταξη του μπορεί να δικαιολογήσει. Στη διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης δεν έγινε από την Δημοτική Αρχή το παραμικρό βήμα στην πορεία για την δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου. Όρισε εκπρόσωπο ο Δήμος για την επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης; Δεν όρισε! Στο συρτάρι έμεινε 2 χρόνια η σύμβαση και την ξεθάψατε τώρα που σας άδειασε μεγαλοπρεπώς ο αρμόδιος Υπουργός. Δημιουργείτε εντυπώσεις και καλλιεργείτε επιχειρήματα που δεν σας τιμούν. Φτάνετε στο σημείο ακόμα και σήμερα, έντεχνα να συγχέετε το ηθικό με το νόμιμο. Το ηθικό δεν συμβιβάζεται με το νόμιμο. Όταν εσείς κάνετε σωρεία αναθέσεων με έργα της τάξης του ενός, δύο εκατομμυρίων στα μουλωχτά, δεν δημιουργείτε ηθικό θέμα; Είναι πρωτόγνωρο. Πες τε μου ποια έργα κάνατε χωρίς ανάθεση και τα κάνατε με δημοπράτηση. Έχετε εγκαθιδρύσει μία βιομηχανία αναθέσεων σε συγκεκριμένους εργολάβους” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Αμάραντος.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites