Πρωτοποριακή Ημερίδα για το τουριστικό προϊόν πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στην “ΟΑΣΗ”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 σε συνεργασία με την Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Πρέβεζας “ΟΑΣΗ”. Η θεματολογία της εν λόγω εκπαιδευτικής ημερίδας εστιάστηκε σε εκφάνσεις και τομείς της ορθής λειτουργίας και διαχείρισης επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό όπως ξενοδοχεία, καφετέριες και εστιατόρια. Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης ως συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Πρέβεζας, ο Σύλλογος Εστιατόρων – Καφεπωλών και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας καθώς και το Δημόσιο ΙΕΚ Πρέβεζας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Στράτος Ιωάννου και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος, οι οποίοι πραγματοποίησαν χαιρετισμό και τοποθέτηση επί του θέματος.


Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης μέσω επιστολής, ο Κυβερνητικός Βουλευτής του Νομού Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας κ. Πολύκαρπος Χαλκίδης όπου αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της εκδήλωσης για την εκπαίδευση των εργαζομένων αλλά και των ιδιοκτητών των Τουριστικών Επιχειρήσεων. Στην ομιλία του υπεραμύνθηκε της αξιοποίησης των τουριστικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού καθώς για την διασύνδεση του Νομού με τους κεντρικούς οδικούς άξονες (Ιόνια Οδός, Εγνατία Οδός) της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών από το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, και την ανάγκη για την ανάπτυξη του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Τουρισμού ώστε να υπάρχει τουριστική κίνηση και κατά τους χειμερινούς μήνες.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Διευθυντή του Δημοσίου ΙΕΚ Πρέβεζας κ. Αναγνωστάκη Ιωάννη ο οποίος εξήρε τις δράσεις της εκδήλωσης. Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε η κ. Κωνσταντινίδη Αγγελική μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και υπεύθυνη στον Νομό της Πρέβεζας για την γυναικεία επιχειρηματικότητα η οποία αναφέρθηκε στις συνέργειες που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Πρέβεζας στον τομέα του τουρισμού στην περιοχή μας.
Ακολούθως έλαβε χώρα η έναρξη των δράσεων της εκπαιδευτικής ημερίδας με αρχικό ομιλητή τον General Manager κ. Καράμπελα Νάσο, ο οποίος επιχειρηματολόγησε για την τουριστική ανάπτυξη και για το F&B Control.
Στην συνέχεια μίλησε ο υπεύθυνος Τομέα Γαστρονομίας κ. Δότσιος Αδάμος ο οποίος εστίασε στην διαχείριση υλικών κουζίνας, τα τοπικά προϊόντα και για το Ελληνικό πρωινό.
Την σκυτάλη πήρε ο Προϊστάμενος του ΕΦΕΤ κ. Ζήκος Μιλτιάδης όπου ενημέρωσε το κοινό για θέματα Υγιεινής και προστασίας των προϊόντων, με επικλήσεις και επεξηγήσεις επί της ελληνικής νομοθεσίας.
Ακολούθησε ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Γαστρονομίας της Ηπείρου κ. Αλεξίου Θεόδωρος όπου μας ανέλυσε πτυχές της ψυχολογίας του πελάτη καθώς και τρόπους για την άρτια εικόνα που θα πρέπει να έχει η κάθε επιχείρηση για να είναι ανταγωνιστική.
Την αυλαία της ημερίδας έκλεισε με μία νότα από Γεύση και Άρωμα ο εξαιρετικός κ. Καραμπάς Δημήτρης Προϊστάμενος ποιοτικού ελέγχου και εκπαίδευσης της εταιρείας “ABEK HAUSBRANDT ΕΛΛΑΣ” ο οποίος μας μυσταγώγησε στα μυστικά και στην ανακάλυψη του καφέ αλλά και ποια είναι τα στάδια επεξεργασίας from seed to cup. Καθώς και ένα ερευνητικό σεμινάριο για μύθους και αλήθειες γύρω από τον καφέ αλλά και την καφείνη.
Χάριν αποφώνησης της ημερίδας ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας κ. Χαλκίδης Πολύκαρπος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για άρτια διεξαγωγή και συνεργασία.
Τον συντονισμό της ημερίδας έφερε εις πέρας η κα. Ελένη Ράπτη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites