Πρέβεζα : Εν μέσω έντασης αναβλήθηκε η δίκη στην υπόθεση του δάσους Βαλανιδοράχης

Αναβολή σήμερα στην υπόθεση του δάσους Βαλανιδοράχης. Κατηγορούμενοι ήταν μέλη της επιτροπής αγώνα που είχαν πρωτοστατήσει πριν από δύο περίπου χρόνια στην διακοπή των εργασιών διαχείρισης του δάσους. Τότε οι κατηγορούμενοι είχαν βρεθεί στο αυτόφωρο, ενώ οι εργασίες διαχείρισης είχαν συνεχισθεί κανονικά. Σήμερα εκδικαζόταν η συνέχεια της υπόθεσης αυτής, για τα αδικήματα παράνομης βίας, ενώ για το αδίκημα της κλοπής κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων η υπόθεση τέθηκε προσωρινά στο αρχείο επειδή δεν διαπιστώθηκε η ταυτότητα των δραστών.

Το προηγούμενο διάστημα προηγήθηκαν επερωτήσεις στη βουλή από το Σύριζα και το Μέρα 25, καθώς και υπομνήματα για αιτήματα αναψηλάφησης της δίκης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος προς την περιφέρεια Ηπείρου και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, τα οποία είτε απορρίφθηκαν, είτε δεν προχώρησαν.

Η συνέχιση της αντιδικίας φαίνεται να συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες, με πολυπληθή παρουσία συνηγόρων σήμερα και από τις δύο πλευρές και φυσικά ιδιαίτερη ένταση. Ο λόγος δε της αναβολής ήταν η αδυναμία κάποιων εκ των συνηγόρων να παρασταθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων σε άλλες δίκες. Ενδιαφέρον γεγονός που καταγράφεται είναι η παρουσία και συμμετοχή στη δίκη εκ μέρους ενός των κατηγορουμένων, της δικηγόρου του Δήμου Πάργας κ Κριτσιμά, καθώς και του δημάρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά, ο οποίος εκλήθη ως μάρτυρας υπερασπίσεως από τους κατηγορουμένους.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν προηγηθεί επανειλημμένα δημοσιεύματα της επιτροπής αγώνα που ζητούσε από τους υποστηρικτές να εμφανισθούν στη δίκη και να διαδηλώσουν τη συμπαράστασή τους προς τους κατηγορουμένους. Σήμερα εμφανίσθηκαν κάποια άτομα μαζί με πανό, χωρίς όμως μεγάλη συμμετοχή, ενδεχομένως και λόγω της προαναγγελθείσας πρόθεσης για αναβολή λόγω των συνηγόρων.

Η συνήγορος του ενός εκ των κατηγορουμένων κ.Χριστίνα Κριτσιμά απαντώντας σε ερώτηση του mypreveza.gr εάν η παράστασή της ιδίας και του κ Δημάρχου προς υποστήριξη του κατηγορουμένου, σηματοδοτεί την γενικότερη στάση του δήμου απέναντι στην υπόθεση αυτή και τα γεγονότα απάντησε πως η ίδια παρίσταται ως ιδιώτης Δικηγόρος και όχι ως δικηγόρος του Δήμου , ενώ ο Δήμος δεν αναμειγνύεται γενικότερα στην υπόθεση αυτή, καθώς δεν έχει εμπράγματα δικαιώματα επί της ιδιοκτησίας του δάσους. Ο δε Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς προτίθετο να παρασταθεί και να καταθέσει ως μάρτυρας ότι ο ένας εκ των κατηγορουμένων, δεν ήταν παρών στο περιστατικό της υποτιθέμενης παράνομης βίας, καθότι εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν σε συνεδρίαση του Δήμου.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, οι συνήγοροι κ Απόστολος Τάσσης, Βασίλειος Γιάπρος και Κωνσταντίνος Τζούμας απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites