Μήνυση κατά του Δήμου Ζηρού από δύο φιλοζωϊκές για το “καταφύγιο” αδέσποτών ζώων

Εικόνες ντροπής από το “καταφύγιο” ζώων που διατηρεί ο δήμος Ζηρού με αδέσποτους σκύλους να ζουν σε τραγικές συνθήκες, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Μετά την αρνητική δημοσιότητα που πήρε το θέμα δύο φιλοζωικές οργανώσεις «Α little shelter» και «Dogs’ Voice»,κατέθεσαν μηνυτήριες αναφορές εναντίον του Δήμου Ζηρού, ενώ παράλληλα οργάνωσαν μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στα ζώα..

Στις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, υποσιτισμένα και άρρωστα ζώα φαίνονταν να μένουν σε παραπήγματα που είχαν φτιαχτεί με παλέτες που καλύφθηκαν με νάιλον για προστασία από τη βροχή.

Σύμφωνα με την Lifo.gr, 97 σκύλοι έχουν μεταφερθεί στην προσωρινή δομή που στήθηκε στον Ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο και λαμβάνουν φαγητό, φροντίδα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε εθελοντές για καθαριότητα, σίτιση και προαυλισμό γι’ αυτό «A little shelter» και «Dogs’ Voice» προκαλούν όποιον επιθυμεί να επισκεφθεί τη δομή, να συμπληρώσουν πρώτα τη σχετική φόρμα συμμετοχής ώστε να υπάρχει οργάνωση, σωστή δουλειά και να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Στο πλευρό των «Dogs’ Voice» και «A little shelter» βρίσκεται επίσης η ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος), που έχει ήδη ξεκινήσει αξιολόγηση των ζώων, αιμοληψίες και πλήρη καταγραφή του ιατρικού ιστορικού.

Να σημειωθεί πως πολλά από τα ζώα είναι ήδη αισθητά καλύτερα, ορισμένα έχουν τσιπαριστεί, εμβολιαστεί και στειρωθεί, ενώ κάποια κουτάβια μπορούν να υιοθετηθούν.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά τα μηνύματα και τις φωτογραφίες που έλαβε η Κατρίνα Τσάνταλη, ιδρύτρια του «A Little Shelter» από την άθλια κατάσταση των ζώων στο «καταφύγιο» του Δήμου Ζηρού.

«Το συγκεκριμένο κολαστήριο θα το πάμε μέχρι τέρμα, γιατί υπάρχουν νόμοι και θα εφαρμοστούν. Είναι μια ξεκάθαρη κακοποίηση και βασανισμός ζώων. Και υπάρχουν υπεύθυνοι για αυτό. […] Με αφορμή όμως (και) αυτό το γεγονός με τις εικόνες που δυστυχώς (και ευτυχώς για τη δικογραφία μας) μιλούν από μόνες τους, να θυμάστε πως πραγματικά έχει μεγάλη σημασία να μην προσπερνάμε. Κάποιο ζώο τραυματισμένο, κακοποιημένο, ένα παιδί, μια γυναίκα σε ανάγκη, ένα κορίτσι σφηνωμένο σε πόρτα εργοστασίου, τον συνάνθρωπό μας που χρειάζεται βοήθεια, τον εν δυνάμει βιαστή που τραβάει βίντεο τα οπίσθια της κοπέλας που περπατάει μπροστά σου. Αυτό νομίζω πως είναι, φίλοι μου, το νόημα», έγραψε μεταξύ άλλων στο Instagram.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites