Η κακοκαιρία Κάρμελ έρχεται και φέρνει χιόνια – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει – Από που πήρε το όνομα της

Διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει κακοκαιρία με την ονομασία Carmel. Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση το Σαββάτο (18-12-21) και την Κυριακή (19-12-21) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις ανέμους.

Στον Ελληνικό χώρο κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν το πρωί του Σαββάτου τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου . Παράλληλα από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, ισχυρά φαινόμενα θα έχουμε στις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας καθώς και στην ανατολική Στερεά.

Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής θα επηρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και κατά τόπους οι Κυκλάδες.Τέλος από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στη βόρεια Κρήτη τα οποία βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Αναφορικά με τις χιονοπτώσεις, αυτές θα εκδηλωθούν αρχικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία και της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 600-900m). Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Ένα άλλο στοιχείο αυτής της επιδείνωσης θα είναι οι ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 και από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου τοπικά 9 μποφόρ , εντάσεις όμως αρκετά συνήθεις για χειμωνιάτικη κακοκαιρία.

CARMEL – Το βιβλικό βουνό του Ισραήλ

Η συγκεκριμένη ονομασία της κακοκαιρίας βρίσκεται στον κατάλογο των ονομάτων των υφέσεων και είναι το τρίτο όνομα του καταλόγου,  ονομασία που δόθηκε από την Ισραηλινή Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την wikipedia το όνομα «Carmel» παραπέμπει στο αντίστοιχο βιβλικό όρος και το όνομα το συναντούμε εκτός από το Ισραήλ και και στη Κύπρο μεταξύ του Μαρωνίτικου πληθυσμού. Η οροσειρά έχει χαρακτηριστεί απόθεμα βιόσφαιρας της UNESCO. Εκεί βρίσκονται πολλές πόλεις, κυρίως η πόλη της Χάιφα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ, που βρίσκεται στις βόρειες και δυτικές πλαγιές του . Το όνομα του σημαίνει φυτεία, οπωρώνας, ή κήπος


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται χιονιάς και στην Ήπειρο – Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ

19/01/2024, 1:51 μμ

ΚΑΙΡΟΣ

Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Ε.Μ.Υ.

21/11/2023, 12:10 μμ

ΚΑΙΡΟΣ

Χαλάει ο καιρός στην Ήπειρο από σήμερα το βράδυ – Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ

25/10/2023, 11:14 πμ

ΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται η κακοκαιρία “PETAR” που θα επηρεάσει και την Ήπειρο

04/08/2023, 12:58 μμ

ΚΑΙΡΟΣ

Στους 50,2 °C η αίσθηση θερμοκρασίας σήμερα στην Πρέβεζα

25/07/2023, 6:34 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν την Ήπειρο – Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

14/03/2023, 2:24 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα – Η Περιφέρεια Ηπείρου εφιστά την αυξημένη προσοχή

10/03/2023, 3:13 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ

‘Ηπειρος : Έρχονται χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο – Επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την ΕΜΥ

25/01/2023, 2:28 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites