Διαπρέπει στην Φιλανδία ο Παργινός τερματοφύλακας Θανάσης Ζέρης – Στην Τάμπερε Γιουνάιτεντ συνεχίζει την καριέρα του

Στην Τάμπερε Γιουνάιτεντ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο 22χρονος Παργινός τερματοφύλακας Θανάσης Ζέρης.

Ο Θανάσης Ζέρης ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα του Απόλλωνα Πάργας, ενώ έπαιξε και στον Αχέροντα Καναλακίου.  Ο Ζέρης μετακόμισε στη Φινλανδία στις αρχές του 2021 και εντάχθηκε στις τάξεις της Pallo-Veikko στο Τάμπερε.

«Στόχος μου είναι να εξελίσσομαι και να είμαι έτοιμος όποτε με χρειάζεται μια ομάδα. Μια μέρα θα ήθελα να παίξω σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο», λέει ο Ζέρης για τους προσωπικούς του στόχους.

Ο Ζέρης χαρακτηρίζει την ελληνική ποδοσφαιρική κουλτούρα παθιασμένη. Ωστόσο, βλέπει ότι τα περισσότερα χρήματα δαπανώνται για αποκτήσεις παικτών και οι σύλλογοι δεν αναπτύσσονται ολιστικά. Το στυλ παιχνιδιού αντικατοπτρίζει επίσης τα μέσα της ακλόνητης επιθυμίας για νίκη.

«Οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα δεν προσπαθούν να ανοίξουν το παιχνίδι από κάτω, απλώς επικεντρώνονται στο να παίξουν την ψηλή μπάλα», περιγράφει ο Ζέρης τον τυπικό τρόπο παιχνιδιού.

«Πάντα δίνω τα πάντα όταν παίζω. Θέλω να σε κάνω χαρούμενο. Ανυπομονώ να σε δω στην άκρη του γηπέδου.»

Ικανοποιημένος από το συμβόλαιο του Θανάση «Τάνε» Ζέρη είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων της Τάμπερε Γιουνάιτεντ Juha Seppälä. Στο τέλος της περασμένης σεζόν, ο Henri Savolainen μετακόμισε από τη θέση του τερματοφύλακα στον αρχηγό της ομάδας της δεύτερης ομάδας και με την άφιξη του Zeris, ο TamU θα έχει μια σκληρή τριάδα που θα ανταγωνίζεται για τη θέση ως νούμερο ένα γκαρντ την επόμενη σεζόν.

«Ο Tane είναι ένας αθλητικός τύπος και έχει καλή τεχνική κλωτσιών. Η μπάλα πετά όπου θέλει, αλλά πρέπει ακόμα να επικεντρωθούμε στην αναγνώριση καταστάσεων όπου έχουμε ανωτερότητα και πού πρέπει να δοθεί η μπάλα», σκέφτεται ο Seppälä.

«Ως άντρας, ο Tane είναι τρελά ευχάριστος και είναι ωραίο να δουλεύεις μαζί του. Έχει τεράστιο πάθος να μαθαίνει νέα πράγματα. Ανυπομονώ να δω πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε την επόμενη χρονιά », λέει ο Seppälä.

Ενώ ένας ευχάριστος χαρακτήρας είναι ένα καλό χαρακτηριστικό στα ομαδικά αθλήματα, έχει τις δικές του προκλήσεις στην πλοκή του τερματοφύλακα.

«Έχουμε έναν τερματοφύλακα ως ηγέτη άμυνας και οργανωτή. Ο Thane δεν είναι έτσι, αλλά πρέπει να το μάθεις », λέει ο Seppälä.

Ο Seppälä δεν πιστεύει ότι η έλλειψη γλωσσικών δεξιοτήτων θα επηρεάσει το να κάνει, καθώς ο Zeris καταλαβαίνει καλά τα Φινλανδικά και ο έλεγχος του παιχνιδιού είναι φυσικός γι ‘αυτόν.

Συνολικά, ο Seppälä θεωρεί πολύ καλό το τμήμα τερματοφυλάκων της Tampere United μέσω του Kakkonen.

«Έχουμε μια πολύ καλή τριάδα για αυτή τη σειρά. Κατάλληλα νιάτα, ενθουσιασμό και ικανότητα. Δεν υπάρχει πρόβλημα για τους τερματοφύλακες μας να ανέβουν στο επίπεδο του πρωταθλήματος », λέει ο Seppälä.

Η ρύθμιση του διαγωνισμού είναι καλή και κανείς δεν υπόσχεται σταθερό χρόνο παιχνιδιού μεταξύ των θέσεων.

«Δεν δίνω χρόνο παιχνιδιού, αλλά ο καθένας μπορεί να πάρει τον δικό του χρόνο παιχνιδιού», τονίζει ο Seppälä.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites