Δημήτρης Τζανακόπουλος από την Άρτα : “Η πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο ζοφερή”

“Ζοφερή” χαρακτήρισε τη πραγματικότητα της Ελληνικής Οικονομίας, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην Άρτα, συνοδεύοντας την περιοδεία του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα στα Ιωάννινα.

Μαζί την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο όπου είχε συζήτηση με μέλη του.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για την ακρίβεια η οποία πλήττει αυτή τη στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ανάφερε πως οι αυξήσεις στην ενέργεια, στο φυσικό αέριο, στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης προοιωνίζουν έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα, ενώ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι “δεν παίρνει απλώς ανεπαρκή μέτρα, αλλά στην πραγματικότητα φαίνεται να αδιαφορεί πλήρως για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη πλειοψηφία των πολιτών”.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο ο τρόπος να αντιστραφεί το κύμα της ακρίβειας είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα. Συγκεκριμένα η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, κατώτατη επιτρεπόμενη κλίμακα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και ένας σοβαρός, μία σοβαρή οργανωτική προσπάθεια έτσι ώστε να χτυπηθούν τα καρτέλ με την κινητοποίηση όλων των μηχανισμών από τις ανεξάρτητες αρχές, μέχρι τους μηχανισμούς ελέγχου του υπουργείου οικονομίας είναι μέτρα που σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αναχαιτίσουν την ακρίβεια όμως όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος “η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν είμαι διατεθειμένη να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση, αντιθέτως το μόνο το οποίο κάνει είναι να πανηγυρίζει για τους ρυθμούς ανάκαμψης, να πανηγυρίζει για τους αριθμούς. Η πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο ζοφερή”.

Προκαταβολή σε επιχειρήσεις

“Η μείωση της κίνησης στην αγορά ανάλογα την περιοχή ξεκινάει από το 40 – 50% και μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 65-70% σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας” υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε  “Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις – μην έχοντας μάλιστα πρόσβαση σε ρευστότητα και τραπεζικό δανεισμό – δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις και όταν θα αποσυρθούν τα μέτρα της κυβέρνησης που πάρθηκαν λόγω της πανδημίας, δηλαδή οι αναστολές πληρωμών και όταν θα αρχίσουν να σκάνε οι υποχρεώσεις για να πληρωθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή, τότε τα πράγματα θα γίνουν πραγματικά εξαιρετικά δύσκολα με κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις το 2022 να βάλουν λουκέτο. Όπως έχουνε δείξει και έρευνες και της κεντρικής Τράπεζας, αλλά και των εμπορικών συλλόγων και των επιμελητηρίων, η μοναδική λύση είναι η διαγραφή μέρους του χρέους των επιχειρήσεων προς το δημόσιο. Δηλαδή, των χρεών εκείνων που συσσωρεύτηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας. Είναι ο μοναδικός τρόπος έτσι ώστε οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να πάρουν μία πραγματική ανάσα και να μην λειτουργεί το συσσωρευμένο χρέος ως θηλιά στο λαιμό της εθνικής οικονομίας και να λειτουργεί και ως ένας διαρκής μοχλός εκβιασμού σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites