Βραβείο ελληνικού μυθιστορήματος απονεμήθηκε στον  Ευάγγελο Αυδίκο

Απονεμήθηκε στον Ευάγγελο Αυδίκο, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021,  σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αθηναίων, το βραβείο ελληνικού μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature του περιοδικού «(δε)κατα» για το 2019, για το μυθιστόρημά του «Οδός Οφθαλμιατρείου(εκδόσεις ΕΣΤΙΑ). Παράλληλα απονεμήθηκε στον Νίκο Δαββέτα το ίδιο βραβείο για το έτος 2020

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος και κριτικός Μανώλης Πιμπλής, ο οποίος υπογράμμισε, παρουσιάζοντας την εκδήλωση, ότι η βράβευση συνιστά μια επιβράβευση για την αφοσίωση στα γράμματα. Ακόμη πρόσθεσε «οι τιμητικές διακρίσεις των βραβείων σημαίνουν κάτι, για τον κόπο, για την ανιδιοτελή αφοσίωση στα γράμματα» και μεταξύ αυτών τα βραβεία μυθιστορήματος του περιοδικού (δε)κατα τα οποία είναι «εξίσου σημαντικά για την εκτίμηση και της κριτικής και του κοινού προς τη δουλειά του συγγραφέα».

  Λαμβάνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του και την τιμή για τον Δήμο να φιλοξενεί την απονομή αυτών των βραβείων. Ακόμη, πρόσθεσε  ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή στιγμή, καθώς είναι η μόνη  τελετή αυτού του είδους  που  οποία διοργανώνεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

    Ο βραβευθείς Ε.Αυδίκος ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή (Κ. Μπούρας, Δ. Σιωτάκης, Ντ. Σιώτης, Κ. Χατζηαντωνίου), που τον επέλεξε για τη  βράβευση, αλλά και τις εκδόσεις ΕΣΤΙΑ. Παράλληλα υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που αποκτούν για τον πολιτισμό μας τέτοιες λογοτεχνικές εκδηλώσεις  στο φως μάλιστα της καύσης του βιβλίου του Ευγ. Τριβιζά στη Χαλκίδα, που προκαλεί δυσάρεστες συσχετίσεις με ό,τι συνέβη στον Μεσοπόλεμο. 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites