Τη Δομή προσφύγων στη Φιλιππιάδα επισκέφθηκε κλιμάκιο της Ε.Π. Ηπείρου- Κέρκυρας- Λευκάδας του ΚΚΕ

Τη Δομή προσφύγων στη Φιλιππιάδα επισκέφθηκε κλιμάκιο της Ε.Π. Ηπείρου- Κέρκυρας- Λευκάδας του ΚΚΕ , αποτελούμενο από τους Κώστα Κωτσαντή, μέλος του Γ.Π. της Ε.Π. και Περιφερειακό Σύμβουλο Ηπείρου, τον Τσέγκο Νίκο , μέλος της Τ.Ε. Πρέβεζας του ΚΚΕ, και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, τον Μενέλαο Γείτονα Δημοτικό Σύμβουλο Φιλιππιάδας, τον Γιάννη Νικολέτο μέλος της Τ.Ε. Άρτας  και τον Περικλή Πάντζο, μέλος της Τ.Ε. Άρτας και μέλος του Δ.Σ.  του συλλόγου εργαζομένων στο Γ.Ν. Άρτας

Η αντιπροσωπεία του κόμματος συναντήθηκε με τον Διοικητή και το προσωπικό της Δομής των  Προσφύγων  και είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Επικεντρώθηκε στη διαδικασία ασύλου, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας, στο πρόγραμμα εμβολιασμού , εκπαίδευσης των μαθητών, εργασιακά ζητήματα, σχετικά με τις ΜΚΟ  κ.α.

Στη συζήτηση  για την εκπαίδευση των μαθητών τη φετινή χρονιά , τα νήπια πηγαίνουν σε νηπιαγωγείο εντός της Δομής, ενώ Δημοτικό και Γυμνάσιο πηγαίνουν στα σχολεία της Φιλιππιάδας, σε απογευματινή βάρδια, χωρίς κανένα πρόβλημα διακρίσεων και ρατσισμού, προβλήματα που είχαμε παλιότερα. Όπως τονίστηκε , τα περισσότερα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, γιατί την Ελλάδα την θεωρούν πέρασμα για άλλες χώρες προορισμού.

Κύριο ζήτημα που τέθηκε είναι ότι δεν υπάρχουν ενταξιακά τμήματα με ευθύνη του Υπουργείου  Παιδείας γιατί ακόμη δεν διόρισε εκπαιδευτικούς,  4 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Συζήτηση έγινε και με εργαζόμενους της Δομής που είναι ενταγμένοι σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, κοινωφελούς εργασίας και σε λίγες μέρες απολύονται γιατί όλες οι εργασίες της Δομής δίνονται σε εργολαβική εταιρεία. Η αντιπροσωπεία τους ενημέρωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος πριν λίγες μέρες με ερώτηση των Βουλευτών της, έθεσε το ζήτημα στη Βουλή, και ζήτησε να προβεί το υπουργείο  σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών στις Δομές Φιλοξενίας.

 

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η έλλειψη υποδομών “παγώνει” την μεταφορά του τμήματος λογιστικής στα Γιάννενα

18/01/2022, 2:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Για αδιαφορία μιλούν οι κάτοικοι στον Λούρο Πρέβεζας

18/01/2022, 12:04 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Παράταση υποβολής Υπεύθυνων Δηλώσεων εργοδοτών-επιχειρήσεων για τη διενέργεια tests COVID-19

18/01/2022, 11:31 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ζητείται υπάλληλος από συνεργείο αυτοκινήτων στον Λούρο

18/01/2022, 11:17 πμ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε παραγωγούς χοίρων και μελιού λόγω πανδημίας

18/01/2022, 11:00 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Βασίλη

18/01/2022, 10:49 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites